Vuosi käyntiin Kotituplalla!
1.1.2019 21:06 Uutisointi / C1 -juniorit -03

Vaajakoskelle saapuvat vieraaksi TPS FT sekä Steelers.

Joulutauko on nyt vietetty, kinkku ja porkkanalaatikko on syöty, vuosi on vaihtunut ja raketit on ammuttu; nyt olisi siis taas aika palata sorvin ääreen!

Happeen C1- pojat starttaavat vuoden 2019 pelien osalta jo vuoden ensimmäisenä viikonloppuna 5.-6.1.2019, kun 1.Divisioona jatkuu kahdella kotipelillä ja Eliittisarjan kolmas pelipäivä mitellään puolestaan Länsi-Suomessa. Edustusjoukkueen vieraaksi Vaajakosken liikuntahallille saapuvat lauantaina TPS FT Turusta ja Loimaalta (mistä kukakin) ja sunnuntaina Steelers Hämeenlinnasta. Molemmat ottelut alkavat klo 15.00. C1/C2 Yhdistelmäjoukkue Happee Valkoinen puolestaan matkaa lauantaina seuraaviin Eliittisarjan peleihinsä Mynämäelle, ja vastaan asettuvat SM- karsinnoista tuttu FBC Turku (Turkusesta ovat, jos jollekkin epäselvää) sekä uusi tuttavuus SalBa Sininen Raumalta. Pelit alkavat klo 13.00 ja 16.00.

Tässä vaiheessa pitää pahoitella, että vuoden viimeisestä pelistä Hatsinaa vastaan ei koskaan raporttia tullut ulos. Peli oli hieman väsyneen loppuvuoden kliimaksi, jossa joukkue esitti ehkä historian surkeimman avauseränsä, josta toki parannettiin välillä, mutta kokonaisuudessaan peli oli meiltä todella aneeminen esitys, eikä 6-5 rankkaritappioon päättynyt pelailu ansainnut minkäänlaista kirjoitelmaa. Tilastot siitä voi katsoa nyt joku halutessaan vaikka tästä, mutta ei kannata turhaan vaivautua, jos ei ihan pakko ole. Toki pelissä meni vihkoon aika moni muukin asia kuin meidän pelaaminen, mutta niitä ei jaksa enää ruotia.

Jokatapauksessa joulutauko tuli joukkueelle todella hyvään paikkaan. Tuloksellisesti oikein hyvä syksy ja alkutalvi alkoi kääntyä viime kauden tapaan jo hieman negatiiviseksi marras-joulukuussa, mutta niistäkin peleistä onnistuttiin onneksi edes jokunen piste ja voittokin niistämään, vaikka niihin ei esitykset aina oikeastaan oikeuttaneetkaan. Valitettavasti paikka sarjan kärkikaksikossa lipesi kuitenkin muutamien pistemenetysten takia, ja uuteen vuoteen lähdetäänkin meille yleensä paljon suotuisammasta tilanteesta eli haastajan paikalta. Myöskään lupaavasti alkanut Happee Valkoisen taival alueellisissa sarjoissa ei jatkunut hyvin menneiden karsintojen jälkeen voitokkaasti, vaan neljä ensimmäistä Eliitin peliä ovat kääntyneet tappiollisiksi. Toki kaikki pelit ovat olleet tiukkoja, eikä voittojen nappaaminen Eliitissäkään ihmeitä vaadi.

1.Divisioonan tilastot

Eliittisarjan tilastot

Yhdistelmä jatkaa avausvoiton metsästystä


Yhdistelmäjoukkueen vuosi käynnistyy vähän pidemmällä reissulla, kun joukkue matkaa SBS Wirmon kotiseuduille Mynämäelle, ja pelipaikkana toimii Hani- Halli (kyllä, se on etenkin salibandykentästään tunnettu urheilukeskus, eikä suinkaan Nalle Puhin kotitalo, vaikka siltä saattaa ehkä vähän kuulostaakin. Ja oikein hienon näköinen kompleksi näyttää olevankin! #eimeillävaanole #mepelataanvaankouluilla #vainjklsalibandyjutut). Vastaan asettuvat sarjakolmonen ja voittajasuosikki FBC Turku sekä meitä pisteen edellä oleva SalBa Sininen. Todella kova on vuoden avaus siis Happee Valkoisella!

Avausvastustaja FBC Turku on Happeen edustukselle tuttu vastus syksyn SM- karsinnoista, kun silloin hienosti kapealla rosterilla taistellut "Beecee" kiusasi Happeeta pari erää oikein kunnolla, mutta taipui lopulta selkeästi 12-3. Nyt on kuitenkin asetelmat erilaiset, sillä Beecee on ainakin allekirjoittaneen papereissa SBS Masku/Wirmon ohella sarjan suurin voittajasuosikki. Turun keltaiset ovat voittaneet neljästä Eliitin pelistään kolme, tappio tuli niinikään sarjan kärkijengeihin kuuluvalle KaKolle, joskin Beecee pelasi tuon pelin vain kahdeksalla kenttäpelaajalla. Joukkue operoi tosiaan vain reilun kahden kentän rosterilla maksimissaankin (jos nuoremmilta ei tule avustuksia), mutta kärkiyksilöt ovat Eliitin tasolle erittäin hyviä. Etenkin ykköskentän pelinrakentaja #16 Heikki Aho (2+8) sekä kakkosen sentteri #3 Verneri Tuononen (7+4) ovat alkukaudesta olleet tehokkaalla päällä. Kovia nimiä ovat myös vielä pienillä tehoilla operoinutAhon tutkapari #91 Rasmus Pakarinen sekä vielä viime kaudella SB Naantalissa SM- sarjaa pelannut #19 Rasmus Rintala (4+1). Maalia vartioi sarjan parhaisiin veskareihin kuuluva #13 Jerry Johansson.

Toinen vastustajamme on meille huomattavasti tuntemattomampi SalBa Raumalta. Joukkue on kohdannut avauskierroksilla juurikin sarjan kärkinelikon, ja on pitänyt kaikkia todella tiukilla, SBT PaPolta SalBa sai tasuripisteen niistettyäkin. Erityisen maalintekovoimainen ei SalBa ole vielä ollut, sillä neljään peliin on syntynyt ainoastaan 11 maalia. Joukkueen rungon muodostavat SalBan C2- ikäluokan pojat höystettynä parilla nuoremmalla talentilla sekä parilla 2003- syntyneellä. Ykköskentästä näyttää löytyvän kolme kappaletta Nurmia, jotka ovat kaikki olleet joukkueen tehokkaimmasta päästä: #24 Lassi Nurmi (2+1), #32 Elias Nurmi (3+0) ja #45 Olli Nurmi (0+3). Joukkueen ainut maalivahti #79 Oskari Malmelin on pelannut tähän mennessä kaikki joukkueen pelit.

Nyt olisi siis Happee Valkoisella erinomainen aika napata sarjan avauspisteitä ja lähteä hinaamaan itseään kohti sarjan kärkeä ja kevään playoff- karsinnan paikkoja! C1- pojista viime peleissä Parkanossa erityisen tehokkaina olivat #4 Roope Lojander sekä #87 Aapo Koto, ja heiltä voi odottaa tehoja myös tällä kertaa. Huhujen mukaan myös puolustaja #51 Elmeri Laitinen tulee tekemään debyyttinsä pelaavassa kokoonpanossa tällä kaudella!

Otteluiden seuranta:

Happee Valkoinen - FBC Turku

Happee Valkoinen - SalBa Sininen

Edustusjoukkue tulessa Vaajakoskella!

1.Divisioona puolestaan jatkuu ihan kotimaisemissa, kun vieraaksemme saapuvat vuoden aloituksessa TPS FT sekä Steelers. TPS FT kohdattiin jo syksymmällä kauden kolmannessa pelissä, joka oli Happeelta yksi historian järkyttävimmistä esityksistä niin pelaamisen kuin viimeistelynkin kannalta, lopputuloksen ollessa siltikin meille 4-10. Steelers sen sijaan on uusi tuttavuus tällä kaudella, vaikkakin heitä vastaan on kyllä erinäisillä rostereilla väännetty aikaisemmilla kausilla useastikin. Vastustajamme saapuvat Vaajakoskelle sarjataulukon sijoilta 11 ja 12, mutta näiden numeroiden ei saa antaa hämätä, sillä TPS FT on viime kierroksilla pitänyt sarjan kärkipään joukkueitakin ajoittain tiukilla ja Steelers puolestaan on ollut koko sarjan toiseksi maaliahnein joukkue (ottelumäärään nähden, 112 tehtyä maalia 12 peliin). Mikään helppo ei vuoden aloitus tule siis 1.Divisioonassakaan olemaan. Eikä sitä yhtään helpota se, että pelit pelataan Vaajakosken änäriaskissa, missä kotiedusta ei ole muuten tietoakaan.

Loimaan Leiskun seuraajalla TPS FT:llä on takanaan todella tuskainen syksy 1.Divisioonassa, kun 12 pelin jälkeen pistesaldo näyttää kolmea ja maaliero -88. Joukkue teki kovan tempun kyllä, kun he pystyivät kotikaukalossaan USB:n voittamaan, mutta sen jälkeen on tullut välillä koviakin selkäsaunoja. Kaikesta huolimatta joukkue on pitänyt taisteluasenteensa kunnossa läpi vaikean kauden, ja viimeisessä pelissäänkin ennen joulutakoa Loimaan Tepsukka piti RSS Panthers/FoSua todella tiukilla ja taipui lopulta vain 4-6. TPS FT:n kokoonpano on muuttunut kauden aikana todella paljon pelien välissä, kun mukana on käynyt paljon TPS:n C2- joukkueen pelaajia sekä myös vierailevia staroja Tepsukan C1 SM- joukkueesta. Joukkueen ykkösstarana on loistanut hyvän laukauksen omaava #15 Aatu Riitinki (16+9). Hyvin ovat esiintyneet myös sentteri #26 Aleksi Vuorinen (6+5), joka on päässyt haistelemaan vauhtia myös SM- sarjan puolella, sekä nuoremmasta sukupolvesta C2- ikäinen #22 Joonas Ekuri (5+5) sekä D1- ikäinen #20 Santeri Heikkilä (4+4). Joukkueella on kiertänyt kauden aikana kolme maalivahtia, joista #33 Akseli Silvander (78,81%) on pelannut erittäin mallikkaasti.

Steelersin kausi ei myöskään ole tuloksellisesti ollut kovin riemukasta rallattelua, kun ainoat voitot ovat irronneet TPS FT:tä ja Hatsinaa vastaan, ja pari kertaa on joukkue vienyt Sudet jatkoajalla, taipuen kuitenkin. Kuitenkin Steelers on hyökkäyssuuntaan tämän sarjan yksi vaarallisimmista joukkueista, sillä tehtyjä maaleja on tosiaan neljänneksi eniten koko sarjassa ja maalikeskiarvo ottelua kohden on sarjan toiseksi kovin. Tähän vastapainoksi vaan on sitten päästettyjäkin maaleja toiseksi eniten koko sarjassa. Steelersiltä löyyy kuitenkin koko sarjan paras ykköstrio, jonka pelaajat löytyvät sarjan pistepörssin sijoilta 1, 2 ja 19. Kenttää johtaa sentteri #18 Elmeri Tuomainen (25+23), laidoillaan viime vuoden tutkapari C1- poikien SM-sarjasta #19 Vilho Kekki (11+13) sekä U16- Maajoukkueessakin mukana ollut ikäluokan supertalentti #96 Veeti Hiltunen (35+28). Yhteensä tuo kolmikko on vastannut siis noin 64% koko joukkueen maaleista. Muuten eivät Steelersin pelaajat ole erityisemmin pisteillä juhlineet, vaikka joukkueelta löytyy myös Divaritasolle erittäin hyviä pelimiehiä kuten #97 Nuutti Paakkari sekä #98 Eero Saarinen. Maalia vartioi joku kolmikosta #4 Aleksi Rantanen, #34 Aleksi Ruoranen ja #61 Kristian Knuutinen.

1.Divisioonan pelien seuranta:

Happee - TPS FT

Happee - Steelers

Live- Streamit (YouTube)

Seuraa Häntä- pelaajat:

#77 Matias Lämsä, Happee

Happeen alkukaudesta kovia tehoja takoneen kakkoskentän kapellimestarina pienen alkusyksyn loukkaantumisen jälkeen häärinyt Matti on joukkueen ja koko sarjan parhaita kahden suunnan senttereitä, joka ei palloa juuri koskaan menetä. Kentällä Matilta nähdään ainoastaan fiksuja pallollisia ratkaisuja, ja hän vastaakin pääosin kenttänsä pelin rakentamisesta. Tällä kaudella on syntynyt vasta yksi maali Divarissa, mutta enemmänkin on vielä varmasti tulossa!

#20 Santeri Heikkilä, TPS FT

Lauantain vierailta nostetaan esiin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa erityisen raikkaasti esiintynyt 05- syntynyt Santeri Heikkilä, joka on pelannut jo pitkän tovin Tepsukan edeltävän Loimaan Leiskun 03- joukkueen riveissä. Tällä kaudella Divarissa on syntynyt kunniotettavat tehot 4+4=8 yhdeksään peliin, ja kovaa jälkeä hän on tehnyt myös C2- poikien Eliittisarjassa, vaikka on sielläkin "ali- ikäinen". Todella ulottuva ja hyvin liikkuva Heikkilä pystyy pelaamaan oikeastaan millä pelipaikalla tahansa, ja hänen suurin vahvuutensa on nimenomaan pallollinen pelaaminen, joss hän ei edes C1- poikien 1.Divisioonassa kumartele ketään. Todella hieno tulevaisuus on tällä nuorella miehellä salibandyn saralla edessä!

#96 Veeti Hiltunen, Steelers

Steelersistä ei voida olla nostamatta esille ketään muuta kuin Hiltusta, joka on ainakin minun (ja eiköhän aika monen muunkin) papereissa koko 1.Divisioonan paras pelaaja, siitä kertovat jo hurjat tehot 35+28=63 ainoastaan kymmeneen peliin (siis yli kuuden pisteen ottelukeskiarvolla!), siihen kylkeen vielä seitsemään peliin B- junioreiden SM- sarjassa pörssit 6+6=12. Mutta kun Hiltusen tekemistä kentällä katsoo, niin ei nuo pisteet ole mikään ihme. Loistavat kädet ja timanttinen pelisilmä yhdistettynä hyvää liikkeeseen ja melko tappavan tarkkaan laukaukseen; siinä on semmoinen kombo, että kyllä hikinen ilta Happee- puolustukselle Hiltusen ja hänen trionsa kanssa tulee!

Näin saadaan vuosi siis käyntiin heti vauhdikkaasti tauon jälkeen, joka on toivottavasti tuonut isäntien otteisiin ainakin jotain uutta ja raikasta, sillä nuo asiat olivat täysin poissa taukoa edeltävissä peleissä. Viikolla haetaan heti ainakin hyvää vauhtia harjoitusottelussa O2-Jyväskylä B- poikia vastaan, joten valmiina meidän pitäisi kyllä ainakin olla!

Vuoden alun kuumimmat puheenaiheet suoraan Vaajakosken paikallislehden etusivulta:

Onko #90 löytänyt uutta mailaa Mikkelissä rikkoutuneen tilalle?

Onko #98 miettinyt jo Playoff- tukan mallia kaudelle 2026-2027?

Mikä on #5 uuden mailan tulisuusaste?

Missä kuosissa veskariossto #25 & #31 palaavat lomalta?

Pysyykö kaikkien kengät ehjänä?

Jaksaako #18 ja #27 pelata sunnuntaina, kun ovat syöneet niin paljon viikolla FBA:ssa Eerikkilässä?

Saiko #91 joululahjaksi viheliään laukauksen, jolla pöllytetään vastustajan verkkoja isosti vuonna 2019?

Muutamalta pelaajalta puuttuu vielä avausmaali tällä kaudella; nähdäänkö nyt sellainen?

Mitkä pörssit #51 iskee debyytissään Mynämäellä?

Nähdäänkö heti vuoden alussa Merikiven pelikirjasta lainattu Ketjuruletti?


Viikonloppuna siis kaikki sankoin joukoin nauttimaan junnusalibandystä valtakunnan huipulta Vaajakosken tulikuumaan hornankattilaan!

"Steter Tropfen höhlt den Stein".

- JK -


   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat