Viimeistä viedään tämän vuoden puolella!
11.12.2018 0:29 Uutisointi / C1 -juniorit -03

2018 päättyy pelien osalta Derbyn merkeissä Mikkelissä!

Huomenna keskiviikkona 12.12.2018 päättyy Happeen osalta C1- poikien 1.Divisioonan pelit vuoden 2018 puolelta, kun sarjan 13. pelimme mitellään aina herkullisen ja kiihkeän "paikalliskamppailun" merkeissä Mikkelissä. Vastaan asettuu tietenkin rakas ja tuttu Hatsina. Ottelu on kauden ainut viikkopelimme, ja se vihelletään käyntiin jo erittäin tutulla, lähes kotiareenaksi luettavalla Sport Forumilla klo 19.00.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Palokassa syyskuun lopulla päättyi silloin 10-5. Peli oli kaksi ensimmäistä erää todella tiukka ja aaltoili molempiin päihin, mutta päätöserässä viimeisellä kylmpillä Happee käänsi lukemat itselleen. Lopputulos ei tuosta pelistä kuitenkaan kerro kaikkea, sillä Hatsina oli etenkin avauserässä jopa se parempi joukkue, mutta kun peli eteni, siirtyi hallinta Happeelle enemmän. Tulevan pelin alku tulee siis olemaan erityisen tärkeä, ja heti aloitusvihellyksestä meidän tulisi pystyä määräämään pelin tahti.

Viimeksi Palokassa lukemat olivat 10-5; Miten käy nyt Viimeksi Palokassa lukemat olivat 10-5; Miten käy nyt?

Nyt pelattava Derby on tämän kauden kolmas ja todennäköisesti viimeinen. Voitot ovat Happeelle tällä hetkellä 2-0, joten Hatsina varmasti haluaa viimeisestä kohtaamisesta voiton itselleen raapia. Mikkelin Sport Forum ei ole koskaan ollut meille erityisen helppo paikka pelata, viimeksi SM- karsinnoissakin oltiin siellä joka pelissä tiukilla ja viime kaudella Hatsina meidät siellä voitti. Heikko vire siellä johtuu varmaan siitä, että kengät pitää hallilla ottaa niin aikaisessa vaiheessa pois jalasta; kerkeää siis paleltua jo, ennenkuin edes koppiin päästään! Muutenhan Sport Forum on oikein mukavanoloinen salibandyhalli ja menee taas luokkaan "kyllä meille Jyväskyläänkin ollaan tämmöistä suunniteltu" (Sitaatti alunperin jostain vuodelta 2003, sen jälkeen sitä on toisteltu joka vuosi, ihan vielä ei ole valmista tullut. Mutta suunnitelmia on!).

Ottelun lähtökohdat ovat sellaiset, että Happee lähtee peliin sijalta kolme ja Hatsina sijalta kahdeksan, tosin isännät ovat pelanneet peräti kolme ottelua meitä vähemmän, joten jos ottelumäärä olisi tasan, voisi Hatsina ihan hyvin lähteä peliin sijalta neljä, sillä sarjan ylempi keskikasti on todella lähellä toisiaan, ja näistä juuri Hatsinalla on vähiten pelejä kaikista. Molemmat joukkueet pelasivat viime kierroksella todella tiukan maalin pelin, kun Hatsina löi kotonaan Josban maalein 10-9 ja Happee haki aina pahalta AutoCenteriltä 8-9 vierasryöstön Kooveeta vastaan. Molemmat lähtevät siis otteluun hyvä taisteluvoitto alla, ja molemmat varmasti haluavat myös päättää vuotensa voitokkaasti, joten lähtökohdat otteluun ovat juuri niin avoimet kuin tähän ikäluokan kovimpaan El Clasicoon pitääkin olla!

1.Divisioonan tilastot

Hyvin pienikokoisella rosterilla vuodesta toiseen operoiva Hatsina on tullut tunnetuksi yhtenä ikäluokan sisukkaimmista joukkueista, joka ei luovuta peleissä missään vaiheessa, vaikka kokoonpanossa olisi vain vaikka seitsemän pelaajaa (kuten heille viime kaudella yhdessä pelissä Pelicansia vastaan oli). Joukkueen ydinryhmä on pelannut yhdessä jo vaippaiästä saakka, ja se näkyy kyllä pelaamisessa, tietyt pelaajat tuntuvat nimittäin tietävän vaikka silmät kiinni, missä kaveri on. Joukkueen kaksi kirkkainta tähteä ovat U16 Maajoukkueessakin viime leirityksellä esiintynyt puolustaja #25 Olli Waris (4+4) sekä taitava sentteri #19 Arttu Haapala (23+16). Todella isoon rooliin on noussut myös tulisen vedon omaava maalintekouhka #55 Eemeli Parkkinen (20+17). Myös FBA United- joukkueissa esiintynyt #37 Aleksi Laatikainen (6+8) on kentällä pallollisesti vaarallinen pelaaja ja puolustuksessa #5 Elmo Varis (0+4) on ollut joukkueen parhaita oman pään pelaajia (viime kohtaamisessa toki meni yhden Happee- pelaajan nenänvarsikin käsittelyssä uusiin muotoihin). Maalinsuulle Hatsinalla on heittää yksi sarjan parhaista kaksikoista #1 Jusa Kauppinen (68,61%) - #31 Juho Suominen (70,37%), vaikka prosentit eivät ole alkukaudesta olleetkaan kummankaan puolella.

Ottelun Seuraa Häntä- pelaajat:

#19 Arttu Haapala, Hatsina

Hatsinan pelin henki ja sielu on sentteri Arttu Haapala, sillä joukkueen hyökkäyspelaamisen ykkösstara johtaa esimerkillään koko joukkueen tekemistä ja ompahan tällä kaudella tullut taas tehojakin oikein mukavasti; pörsseillä 23+16=39 ainoastaan yhdeksään peliin irtoaa sarjan pistepörssin neljäs sija. Todella kovasta pelimiehestä on siis kyse, ja kyllähän Haapala koko sarjan Top-5 hyökkääjiin heittämällä kuuluukin. Pallotatsi ja pelisilmä ovat aivan huikella tasolla, ja siihen kun yhdistetään hyvä liike ja loistava laukaus, niin saadaan kasaan aika kovatasoinen sentteri. Tutkapari- Parkkisen kanssa Haapala onkin vastannut suurimmasta osasta koko Hatsinan joukkueen maaleista; peräti 55% koko joukkueen maaleista (43/78) on tämän kaksikon iskemiä! Tämän parivaljakon pitäminen vähissä tehoissa tuleekin keskiviikkona olemaan todella iso haaste.

#4 Roope Lojander, Happee

Alkukaudesta isoja minuutteja ja suurta vastuuta Aluesarjan peleissä nauttinut Roope pääsee vihdoin tekemään debyyttinsä myös 1.Divisioonan puolella keskiviikkona. Näytöt ovat olleet vahvoja niin Eliitisarjan karsinnoissa kuin itse Eliittisarjassakin, vaikka pelipaikka onkin vaihtunut välillä pakista sentteriksi. Tehoja on syntynyt Eliittikarsinnoissa kuuteen peliin 4+3 ja Eliittisarjassa neljään peliin 4+1, muun muassa viime ottelussa hattutemppu SBT PaPoa vastaan. Roope pelaa kentällä todella kovalla asenteella ja on pelityyliltään todella suoraviivainen ja vahva kaksinkamppailupelaaja. Myös laukaus on pahimmillaan todella tulinen.

Ottelun seuranta

Live- Stream (YouTube)

Happeella ei erityisemmin ole keretty purkaa edellistä peliäkään kunnolla, vaan Koovee- voiton tuomalla hurmoksella lähdetään suoraan myös tähän matsiin. Se tiedetään, että jos asenne on 100% kunnossa, on peli täysin omissa käsissä. Mutta jos siitä lähdetään lipsumaan, ollaan Hatsinan kanssa kyllä pahoissa ongelmissa. Tällä hetkellä joukkueella on kuitenkin hyvä peli- ilme ja rytke päällä, ja onnistumisia on tullut koko kolmen pelaavan kentän laajuudella kaikissa viime peleissä, joten merkit ovat ainakin kohdallaan. Nyt enää Pojun sanoin: Se on joko tai.

Ja tässä vielä vuoden viimeiset nostot suoraan pikkujoulujen asiantuntija- osastoilta:

Uusi Zone kesti edellisen ottelun, mutta kestääkö #98 maila enää toista peliä?

Miten kova on #5 Duracell paristojen lataus tällä kertaa; tuleeko taas hatullinen?

Pitääkö #90 lupaus siitä, että rumia maaleja ei enää tule?

Onko #16 löytänyt jo syvällisen yhteyden uusien Zonejen kanssa?

Ovatko #17 lukiokrampit hellittäneet jo sunnuntailta?

Jatkaako hurjassa kahden pelin pisteputkessa oleva #18 menoaan?

Kelle #88 snäppää ensimmäisenä erätauolla?

Osuuko #8 heti uudella miehekkään värisellä mailallaan?

Löytääkö #28 uutta juttukaveria?

Mitä #51 ottaa evääksi?

Onko juomapullon täyttäjät tehtäviensä tasalla?

Onko Unihocin pinkki hiuspanta muka allekirjoittaneelle sopimaton asuste peleihin?

Kuka hymyilee torstain joukkuekuvauksessa leveimmin?

Nyt sinulla olisi siis vielä kerran mahdollisuus nähdä C1- poikien joukkue pelikentillä ennen joulua ja uutta vuotta. Mikkelihän on tuossa jotakuinkin naapurissa, joten vaikka streamikin on tarjolla, salibandyhan on parasta paikan päällä!

Keskiviikon pelin ja torstain hyvin jännittävän joukkuekuvauksen jälkeen voidaankin vihdoin huokaista vähän pidempi hetki, kun pelit jatkuvat sitten vasta viides päivä tammikuuta 2019.

"Hoffen und harren macht manchen zum Narren".

- JK -


   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat