Vuoden viimeinen tupla: Tampere & Parkano
5.12.2018 13:00 Uutisointi / C1 -juniorit -03

Edustus kohtaa Tampereella Kooveen ja Eliitin toinen pelipäivä pelataan Parkanossa

Tulevana sunnuntaina 9.12.2018 ovat liekeissä niin Edustusjoukkue 1.Divisioonassa kuin Yhdistelmäjoukkue Eliittisarjassa, kun vuoden viimeinen tuplapelipäivä pelataan meidän osaltamme Tampereella ja Parkanossa. Edustusjoukkue pelaa vuoden toiseksi viimeisen ottelunsa Divarissa, kun vastaan asettuu AutoCenter Areenalla klo 15.00 alkavassa ottelussa Koovee. Yhdistelmäjoukkue Happee Valkoinen puolestaan jatkaa Eliittisarjan pelejään toisen pelipäivän merkeissä, kun Parkanon Urheilutalolla avausvoittoa Eliitissä lähdetään metsästämään Nokian Krp'n ja SBT PaPon kustannuksella. Ottelut alkavat klo 13.00 ja klo 15.00. Nämä pelit ovat Eliittisarjan viimeiset vuoden 2018 puolella.

Parkanosta haussa sarjan avausvoitto!


Happee Valkoinen avasi Eliittisarjan taipaleensa pari viikkoa takaperin Oripäässä ja sieltä oli tuliaisina ainoastaan kokemusta, kun sekä SBS Masku/SBS Wirmo että KaKo olivat molemmat vahvempia lukemin 6-3. Nyt on kuitenkin vielä tarjolla oiva paikka napata sarjapisteitä tämän vuoden puolella, kun Parkanon Urheilutalolla vastaan asettuvat karsinnoista (ja aika monelta viime vuodelta vähän eri nimellä tosin) tuttu Nokian Krp sekä isäntäjoukkue SBT PaPo. Parkanon kaukalo on sitä vanhaa kunnon änärimallia, siis vielä pahemmin kuin Vaajakosken tikkuaski, joten peleistä on odotettavissa ainakin tapahtumarikkaita ja mahdollisesti myös runsasmaalisia. Tämä pelipäivähän mitellään vain näiden kolmen joukkueen kesken, samaan aikaan Länsirannikon jengit pelaavat omat pelinsä Raumalla. Ihan mukava vaihtoehto siis tämä Parkano siltä kannalta.

Eliittisarjan tilastot

Vastustajista Krp (ei se Keskusrikospoliisi) tuli tosiaan tutuksi jo karsinnoista, kun Äetsällä Happee onnistui nokialaiset voittamaan lukemin 7-6. Krp kuuluu Eliittisarjan voittajasuosikkeihin, vaikka hekin avauspeleissään kärsivät tappiot. Joukkueen vaarallisimmat yksilöt ovat seuran B- junioreissakin pelaavat hyökkääjä #82 Juho-Petteri Virtanen sekä puolustaja #97 Joel Paasilinna. Myös Eliittikarsintojen pistepörssin voittanut ja viimeksikin Happeeta kahdesti rankaissut #92 Aleksi Hirvonen on todella kova hyökkäyspään pelaaja.

Kotijoukkue SBT PaPo on sen sijaan meille vähän mysteerisempi tapaus, sillä heitä vastaan on väännetty viimeksi toissa kaudella D1 Eliittisarjassa, ja silloin joukkue oli aika erilainen, kuin mitä se nykyään on. Sittemmin joukkueesta on lähtenyt kärkipelaajia Tampereen suuntaan ja taas tulosuuntaan joukkueeseen on siirtynyt vielä vähän kauempaa historiasta tutusta Kihniön Urheilijoista tukku pelaajia, kuten esimerkiksi nykyään joukkueen ykköstähden viittaa kantava sarjan pörssikärki #14 Jesse Kortesluoma, joka paukutti kahteen avauspeliin tehot 8+0! Muuten joukkueen iskukyky on vielä iso kysymysmerkki, ja se selviääkin sitten vasta sunnuntain ottelussa. Kotietu on parkanolaisille varmasti iso hyöty.

Seuranta:

Nokian Krp - Happee Valkoinen

Happee Valkoinen - SBT PaPo

Tampereella pelataan sarjan kärkipään kamppailu

Edustusjoukkueen vuoden toiseksi viimeinen peli ei edellisistä erityisemmin helpotu, kun matkaamme vaikean alkukauden pelanneen, mutta nyt jo sarjan neljänneksi hivuttautuneen Kooveen vieraaksi heidän loistokkaaseen kotihalliinsa AutoCenter Areenalle Linnainmaalle. Koovee on tällä kaudella napannut kaikki neljä voittoaan tähän mennessä juurikin kotikentällään, ja kotisaldo on joukkueella muutenkin kova, kun ainut kotitappio on tullut sarjakakkosta M-Teamia vastaan jatkoajan jälkeen luvuin 5-6. Viimeisimpänä Kooveen käsittelyyn joutui sarjan kärkipään joukkueista RSS Panthers/FoSu, jonka Koovee raateli lukemin 10-3. Erittäin hyvävireinen ja vaarallinen kotijoukkue siis sunnuntaina vastaan asettuu, eikä mikään muu kuin nappisuoritus tule voittoon riittämään!

Tampere on tullut vuosien mittaan ihan riittävän tutuksi matkakohteeksi, ja AutoCenterillekin tämä vierailu on jo kolmas vuoden sisään. Ainakaan siis täysin vieraaseen paikkaan ei tarvitse lähteä, muutenkin voidaan jo valmiiksi arvata, että pelien jälkeen saadaan se sama maistuva kinkkupasta kuin kahdella edelliselläkin kerralla, ja ennen kotia lähtöä käydään viereisessä K- Citymarketissa. Todennäköisesti pitkään menee myös taas pelin jälkeen, sillä pukukoppien suihkut ovat olleet aikaisemminkin etenkin Heiskalle liian ahtaat, ennen kuin siellä on kaikki muut käyny. Muuten ihan mukava paikka, ja heitetään tähän nyt perinteiset "ompa hieno halli"- kehut, vaikka niitä on tässä joka kerta aikasemminkin ilmoille heitelty. Voi kun joskus Jyväskylässäkin...

1.Divisioonan tilastot

Kooveen ykkösase on heidän tamperelaisten huippuvaarallinen ykköstrio #71 Topi Nikkanen - #16 Niko Ojala - #27 Roni Kranni; he ovat kolmestaan iskeneet lähes 50% koko joukkueen maaleista ja he löytyvät koko sarjan pistepörssin sijoilta 2, 7 ja 14. Korkeimmalla liitää sentterinä toimivat Ojala (9+29=38), joka on koko sarjan syöttöpörssin ylivoimainen kärkinimi. Hänen maailmanluokan tarjoiluistaan ovatkin ketjukaverit Nikkanen (17+10=27) ja Kranni (20+13=33) nauttimaan oikein urakalla. Ketjun laiturit ovatkin molemmat todella vikkeliä ja taitavia maalintekijöitä, ja heidän kuriin saaminen tulee olemaan todella iso haaste. Etenkin joukkueen kapteeni Kranni kuuluu myös koko sarjan aivan Top-5 pelaajiin ja hän oli mukana myös ensimmäisessä U16 Maajoukkueen leirityksessä. Ykköskentän takaakin Kooveelta löytyy leveyttä esimerkiksi 14 osumaa tällä kaudella paukuttaneen #29 Veeti Salmisen (14+4=18) muodossa. Joukkueen puolustajistakin etenkin #9 Aapo Jussilalta (5+4=9) löytyy viheliäinen viivaveto. Kooveen maalia vartioi joukkueen pitkäaikainen luottovahti #77 Elias Anson (73,48%).

Ottelun seuranta

Live- Stream (YouTube)

Seuraa Häntä- pelaajat:

#27 Roni Kranni, Koovee

Isäntien ykköstähti on U16 Maajoukkueessakin ensimmäisellä leirityksellä esiintynyt Roni Kranni. Hänen pallonkäsittelytaitonsa sekä pelisilmänsä ovat sarjan ehdotonta Eliittiä, ja hän pystyy niin ratkomaan pelejä itse kuin myös tarjoilemaan ketjukavereille loistopaikkoja. Kranni on myös erittäin nopea ja siksikin kentällä todella vaikeasti merkattava pelaaja. Ja kun vielä yhteispeli Ojalan ja Nikkasen kanssa toimii noinkin hyvin, on Happeella edessä sunnuntaina hikinen iltapäivä näiden herrojen puolustamisessa.

#5 Eelis Kovala, Happee

Eelis on ollut koko alkukauden Happeen se työteliäin pelaaja kentällä, sillä tämä pieni suuri mies antaa kyllä joka vaihdossa 120% eikä vastustajilla ole todellakaan mukavat paikat, kun Eelis pistää karvausvaihteen päälle. Tämän lisäksi noin vajaa vuosi sitten avautunut ketsuppipullo ei ole vieläkään kulunut loppuun ja Elliksestä on kuoritunut myös todella vaarallinen maalintekijä; etenkin poikittaisliikkeestä lähtevä kantti on todella pippurinen.

Happee haluaa päättää tämän vuoden voitokkaissa merkeissä ja viimeisin ottelu USB:tä vastaan olikin taas parin heikomman esityksen jälkeen oikein lupauksia herättävä. Vastus tulee siltikin olemaan taas todella kova, ja eikä heikkoihin jaksoihin pelin sisällä ole todellakaan varaa. Joukkueella on kuitenkin ollut hyvä pöhinä päällä harjoituksissa tällä viikolla hieman vaikeasta sairastelujaksosta huolimatta ja sunnuntaina varmasti saadaan niin Tampereelle kuin Parkanoonkin todella laadukas rosteri jalkeille!

Mitkä ovat viikonlopun polttavat puheenaiheet, joista kuulemma myös Linnan juhlissa paljon on keskusteltu? Tässä poimintoja:

Minkä 17:sta Zonen lavastaan #98 on uuteen varteen kiinnittänyt?

Entä mikä on herran pelikenkien kunto?

Mikä on muutenkin uusien Next Generation- mailojen iskukyky?

Häikäiseekö #31 uudet maalivahdin housut AutoCenterin valoissa?

Pysyvätkö #28 ja #29 alkupalaverit hereillä?

Leijuuko #88 FIFA- saavutuksilla?

Kuka käy suihkussa viimeisenä?

Onko kinkkupastassa käytetty mausteita?

Mikä on Jukeboxin soitetuin kipale tällä reissulla?

Kannattaisiko joidenkin käydä parturissa ennen ensi viikon joukkuekuvausta (vink vink)?

Miksi minä en saanut taaskaan kutsua Linnan Juhliin?

Sunnuntaina siis joko AutoCenterille paikan päälle tai Striimi laulamaan klo 15.00 alkaen, kun käydään toiseksi viimeiseen taistoon ennen joulutaukoa!

"Sich nicht um ungelegte Eier kümmern".

- JK -   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat