Sunnuntaina Divaria ja Eliittiä
21.11.2018 14:25 Uutisointi / C1 -juniorit -03

Vaajakoskelle vieraaksi saapuu Merikoski SBT ja yhdistelmäjoukkue matkaa Oripäähän Eliitin avaukseen.

Tulevana sunnuntaina 25.11. paketoidaan pelin osalta harmaa Marraskuu, kun kuun viimeiset pelit pelataan niin kotona kuin vieraissakin. 1.Divisioonassa Edustusjoukkueella on edessä kauden kymmenes ottelu ja neljäs kotiottelu, kun Vaajakosken liikuntahallille saapuu vieraaksi viime kauden SM- sarjasta tuttu Merikoski SBT Oulusta. C1/C2 Yhdistelmäjoukkue puolestaan aloittaa taipaleensa Ylialueellisessa Sisä-Suomen ja Länsirannikon Eliittisarjassa. Ensimmäiseksi matkakohteeksi otetaan Oripään liikuntahalli, ja vastaan asettuvat nuori ja taitava yhdistelmä SBS Masku/SBS Wirmo sekä iso ja fyysinen Karhukopla Säkylästä. Näin saadaankin lähes koko suuri rosterimme pelille samana päivänä ja kaikki saavat vieläpä kovatasoisia pelejä.

Mielenkiintoinen Eliittisarja starttaa!

Eliittisarjaanhan selviytyi siis kahdeksan joukkuetta, ja koska karsinnatkin olivat jo ylialueelliset, tuli sarjan jakaumasta sellainen, että mukana on viisi joukkuetta Länsirannikon alueelta ja kolme joukkuetta Sisä-Suomesta. Sarja pelataan kaksinkertaisena eli 14 ottelua per kukin joukkue, ja sarjan päätteeksi neljän kärki pääsee pelailemaan vielä jatkopelejä, ja tie on auki aina vaikka SM- Playoffeihin saakka! Ennakkoon sarjan kovimmiksi joukkueiksi nostaisin FBC Turkusen ykkösporukan, joka vähän jo kiusasi meidän Edustusjoukkuettakin syksyn SM- karsinnoissa, ja toiseksi kovaksi Nokian Krp'n, jos keskittyvät salibandyn pelaamiseen eikä pelin oheistoimintaan.

Upeasti itsensä Eliittisarjaan taistellut yhdistelmämme Happee Valkoinen saa heti alkuun vastaan kovan haasteen, kun vastaan asettuvat Länsirannikon alueelta saapuvat Masku/Wirmo ja KaKo. Toisen yhdistelmän kokoonpano vaihtuu pelipäivien välillä todennäköisesti yhtä paljon kuiten meilläkin, sillä Maskun mynämäkeläisillä ja Mynämäen maskulaisilla on käytössään myös laajaa rosteria. Kokoonpanossa saatetaan sunnuntainakin ihan hyvin nähdä C2 SM- sarjassa pelaavia taitureita, sillä heillä ei ole viikonloppuna pelejä. Lisäksi heillä on kokoonpanossaan todella taitavia vielä nuoremman ikäluokan edustajia, kuten 2006- syntynyt #29 Jace Hellen, joka iski karsinnoissa jo kolmeen peliin viisi maalia (muun muassa kolmesti Happeeta vastaan).

Säkylän Karhukopla eli KaKo onkin meille tuttu vastus jo viime kauden Kilpasarjasta, ja heitä vastaan väännettiinkin pari todella tiukkaa peliä. Vähemmän kaunista, mutta parhaimmillaan erittäin tehokasta salibandya pelaava KaKo pelaa todella pienellä rosterilla, mutta pelaajat ovat fyysisiä ja taitavia, joilta löytyy todella viheliäisiä laukauksia. Karsinnoissa KaKo murskasi niin SBT PaPon, O2JKL:n kuin Pirkatkin todella vakuuttavasti, mutta kolme viimeistä ottelua olivat sitten heikompia. Osa joukkueen pelaajista pelaa kaksoisedustuksella myös jo B- junioreissa, joten kovia pelejä ovat hekin saaneet jo alle. Karsinnoissa joukkueen tehokkain oli #15 Elmeri Viskari tehoin 6+3, ja hän on osunut myös B- junioreiden Eliittikarsinnoissa kolmesti.

Happeen kokoonpano sen sijaan on yllätys vielä itse kullekkin, joten sitä ei kannata ruveta tässä ruotimaan :D Todennäköisesti se ei ole sama kuin viimeksi eikä se tule olemaan samanlainen sitten seuraavissakaan peleissä; koittakaapa tuohon valmistautua vastustajat!

Eliittikarsintojen seuranta

Odotettu kamppailu Vaajakoskella

Ja Divarin puolella vieraaksi saapuu tosiaan viime kauden SM- sarjan neljänneksi sijoittunut Merikoski SBT. "Koski" koki melko paljon muutoksia kesän aikana, eivätkä joukkueen karsinnatkaan menneet erityisemmin putkeen ja näin ollen saimme myös oululaisväriä Divariin täksi kaudeksi. Viime kaudella pelasimme Merikoskea vastaan ensin loppukesän harjoituspeleissä ja sitten kertaalleen myös SM- sarjan turnausvaiheessa, ja nuo kamppailut olivatkin todella tiukkoja ja viihdyttäviä.

Merikoski on meille todella mieluinen vastus, sillä oululaiset pelaavat todella suoraviivaista, nopeatempoista ja fyysistä salibandya. Tai en tiedä, onko se meille mitenkään sopivaa tai helppoa, mutta allekirjoittanut tykkää sellaista katsella. Parin alkukauden tappion jälkeen Merikoski on alkanut napsia voittojakin ja esimerkiksi viime kierroksella joukkue murskasi RSS Panthers/FoSun Riihimäellä 4-11, joten todella kovassa harmaan Marraskuun vireessä.

1.Divisioonan tilastot

Viime kauden jälkeen Merikosken joukkueesta poistuivat 04- ikäluokan starat oman ikäisiinsä ja lisäksi pari lopettamistakin taisi olla. Joka tapauksessa uusien pelaajien oli astuttava esiin, ja pienen alkuyskähtelyn se onkin vaatinut. Lisäksi myös valmennus uusiutui isosti. Merikoskella on kuitenkin pari kentällistä edelleen niitäkin herroja, jotka viime kaudella johdattivat joukkueen SM- sarjan Playoffeissa EräViikinkien yli välieriin saakka ja missä joukkue pystyi myös Classicin kertaalleen voittamaan. Lopulta Kosken oli kuitenkin tyytyminen neljänteen sijaa, kun Classic pudotti heidät pronssiotteluun, jonka puolestaan OLS vei maalin erolla. Joukkueen taidollista kärkeä edustavat etenkin ikäluokan parhaisiin puolustajiin aina kuuluneet #13 Topi Hiltunen (1+4) sekä tulisen laukauksen omaava #22 Niko Kamula (9+1). Lisäksi alkukauden muissa joukkueissa pelannut, mutta viime kaudella kovaa jälkeä tehnyt #4 Jonne Isokangas (2+4) tulee ottamaan kauden edessä isoa roolia joukkueen pörssien mättämisessä. Lienee tarpeellista nostaa esiin myös joukkueen pistekärki ja koko sarjan pistepörssin neljäs #17 Johannes Hilli, joka on paukuttanut tehot 18+10=28. Joukkueen maalivahdeista #33 Eero Savilaakso on ollut alkukauden hyvässä vireessä (80,33%).

Seuraa Häntä- pelaajat:

#4 Jonne Isokangas, Merikoski SBT

Allekirjoittaneen papereissa koko sarjan parhaisiin pelaajiin kuuluva Isokangas on pelannut tällä kaudella jo kolmessa eri seurassa: C1- Divaria Merikoskessa nyt kolmen ottelun verran (2+4=6), B- junioreiden Aluesarjaa "hometown" joukkueessaan SBT Torniossa kuusi peliä (1+3=4) ja vieläpä miesten 2. divisioonaa Sastamolo Kingseissä neljän ottelun verran. Lisäksi hän kuuluu Maajoukkuetiellä United 1- kokoelmaan. Ihan kovan luokan pelimiehestä on siis kyse! Isokangas on pitkä ja ulottuva pelaaja, joka pystyy todella hienosti suojaamaan palloa ja kanttaamaan poikittaisliikkeestä monia ikäisiään paremmin. Laukaus onkin todella tulinen, ja se tulee tällä kaudella pöllyttämään verkkoja vastustajien päädyssä vielä monesti.

#7 Miro Åkerlund, Happee

Nostetaan myös Happeen puolelta esiin tulisen pyssyn omaava laitahyökkääjä; Viime kauden SM-sarjan maalipörssin voittanut Åkeri ei ollut alkusyksystä vielä ihan parhaimmillaan, mutta viime ajat ovat näyttäneet, että kyllä se maalijyvä alkaa sieltä taas löytyä, ja esimerkiksi M-Teamia vastaan Åkeri osui jo Normally Börsdayn verran eli neljästi. Alkuakuden tehot ovat seitsemään peliin oikein mallikkaat 12+7=19, millä irtoaa joukkueen sisäisen pistepörssin kärkitila ja koko sarjan sijoitus nro 11. Myös B- junioreiden Divarissa Happee/Urhon paidassa on syntynyt neljään peliin tehot 3+5=8.

Saapi siis nähdä, kumman näiden United 1- joukkueen tehoilijan lapa on sunnuntaina kuumempana!

Ottelun seuranta

Live- Stream (YouTube)

Happee lähtee otteluun tosiaan kaksi niukkaa tappiota niskassaan, mutta Panic Switchiä ei ole vielä viitsitty vetäistä, sillä kyse on tällä hetkellä todella pienistä asioista. Nyt tosin pelataan siis Vaajakosken tikkuaskissa, joten puolustusvalmius on oltava erittäin terävänä ja toisaalta hyökätessäkään tuskin ihan liikaa tilaa on käytettävissä. Aika pitkälle menestys on kuitenkin sunnuntainakin asenteesta kiinni, taidollisesti pystymme kyllä minkä tahansa joukkueen tässä sarjassa voittamaan, mutta kaikki pitää myöskin kyllä itsestä saada irti. Joensuussa sitä ei tapahtunut kuin vasta viimeisessä erässä, nyt pitää olla heti alkuvihellyksestä pelillä!

Vaajakosken uumenista kantautuneet pelipäivän polttavat porinat ovat pitkin viikkoa olleet seuraavanlaisia:

Jatkaako superjunnu #27 kovaa pistetehtailuaan?

Onko #98 saanut uuden viikon kestävän Zonen jo käsiinsä?

Pystyykö kukaan oululainenkaan vastaamaan #87 juoksuvoimaan?

Onko #91 iso?

Onko #17 saanut kylkiin täytettä niin pysyvät kasassa?

Kuka meidän veskareista olisi ehjänä?

Kestääkö Vaajakosken kaukalo kolmea minuuttia pidempään pystyssä?

Malttaako #90 pysyä jo kolmannen pelin putkeen pois boxista?

Millaisia tuhoja #28 ja #88 saavat aikaan Oripäässä?

Tulkaahan sunnuntaina täyttämään Vaajakosken katsomot, ja kannustamaan Hirvet takaisin voittojen tielle. Ottelu alkaa klo 14.30 reikä reikä ja tapahtumaan luonnollisesti ilmainen sisäänpääsy.

#vaajakoskirytkettä

"Aus Schaden wird man klug".

- JK -


   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat