Happee Valkoinen Eliittisarjaan!
Julkaistu: 05.11.2018 00.00

C1- poikien karsinnat Ylialueelliseen Sisä-Suomen ja Länsirannikon Eliittisarjaan pelattiin loppuun viime viikonloppuna molempien lohkojen osalta. Happee Valkoinen oli Lohko 2:ssa siinä tilanteessa, että yksi piste kahdesta viimeisestä pelistä riittäisi viemään joukkueen Eliittisarjaan, joten lähtökohdat olivat siltä kantilta erittäin hyvät. Vastukset vaan eivät olleet mistään helpoimmasta päästä, sillä vastaan asettuivat lohkon ennakkosuosikkeihin lukeutuneet Nokian Krp sekä Oripään Urheilijat. Helppoa ei siis tulisi edes yhden sarjapisteen saaminen olemaan. Päätöspelit pelattiin Sastamalan ja tarkemmin ottaen Äetsän suunnalla Kemiran palloiluhallissa.

C1- poikien edustus viimeisiin karsintapeleihin oli seuraava: #7 Niko Viljanen (MV), #4 Roope Lojander, #10 Leo Lamminpää, #29 Jere Pulkkinen, #64 Oskari Niemi, #91 Lassi Koppelomäki sekä loukkaantumisen jälkeen kaukaloon palannut #77 Matias Lämsä.

Happee Valkoinen - Nokian Krp 7 - 6 (3-1, 3-2, 1-3)

Krp tiedettiin joukkueen edeltäjän YPA 03- joukkueen ajoilta taitavaksi ja erittäin fyysiseksi joukkueeksi, joten nyt piti olla heti alusta asti valmiina taistelemaan. Ja kun kaukalo ja kenttä oli mitä oli, niin aika kovaan lankkupaineeseen sai varautua. Heti ottelun alussahan oltiinkin vähän pulassa, kun se kova paineistus tuli, ja taas hyökkäyssuuntaan päivän pelialusta teki parit jekut vieläpä. Avausmaali nähdään ajassa 02.40 kun Aapo Suvela sutii maalin edestä reboundin maaliin ja valkopaidat johtoon. Happee ei tästä kuitenkaan hätkähdä, vaan kone alkaa käynnistyä pikkuhiljaa. Erässä päästään pelaamaan kaksi kertaa ylivoimaa (ja siinä välissä hetki myös 5vs3) ja tämän jälkeen pari minuuttia alivoimaa, mutta niistä ei maaleja nähdä. Kuitenkin erän lopussa viimeiset 1,5 minuuttia ovat Happeelta tehokkaat! Ensin hyvästä vastahyökkäyksestä #24 Jonne Lamberg tarjoilee maalin edustalle ja Roope napauttaa pelin tasoihin. Alle minuutti tästä ja seuraavaksi rankaisee C2- kenttä; #43 Juuso Hietanen karvaa pallon hyvin päädyssä, #88 Alex Buntsel tarjoilee maalin takaa ja maalin edessä on lapa valmiina #14 Mikael Hiekka; peli 2-1. Ja vielä koppimaalin kolme sekuntia ennen summeria iskee Matias Jeren syötöstä ja tauolle lukemista 3-1. Iso kiitos lukemista kuuluu myös Nikolle tolppien välissä, häneltä erään hienot 9 torjuntaa.

Toisen erän alku on Krp'ltä vahva ja alle kahdessa minuutissa Aleksi Hirvonen tuo kahdella hyvällä laukauksella Krp'n tasoihin. Happee ei tästä kuitenkaan anna pelin lipsua käsistä ja reilu minuutti tasoituksesta Jere tarjoilee jälleen Matiakselle ja Matsku iskee terävän nousun päätteeksi pallon alakulmaan. Sitten alkaa valkopaitojen pinna poltella ja pian lähtee Krp'n pelaaja jäähylle protestoimisesta. Nyt sitten puhuu YV:kin kovaa kieltä ja Lassin syötöstä Matias viimesitelee hattutemppunsa. Lisääkin YV:tä tarjotaan pariinkin otteeseen, mutta sitten on taas tukkoista. Kuitenkin nähdään taas kiva koppimaali loppuun, kun 37 sekuntia ennen summeria Jere iskee päivän ensimmäisen osumansa Leksan syötöstä ja viimeiseen erään hyvsitä asetelmista, kun taululla digitaalit 6-3.

Kolmannessa erässä Krp tiivistää hieman peluutustaan jo välillä ja etenkin Krp'n B- junioreissa Divaria pelaava Juho-Petteri Virtanen pelaa kovia minuutteja. Ja miksei pelasi, iskeepähän nimittäin komean maalin kulmasta nousun päätteeksi erän alussa ja peli kaventuu. Hieman ennen erän puoltaväliä kuitenkin nähdään Roopelta komea yksilösuoritus, kun hän nousee kulmasta vedolle ja pikkukantilla pistää pallon alakulmaan! Tästä kuitenkin kuluu vain 35 sekuntia, kun Krp saa vaparin joka puolustetaan huonosti ja kapteeni Juho Kaukonen laukoo viivavedolla pallon tolpan juureen. Viimeinen vitonen on tiukkaa puolustustaistelua ja Krp tuleekin ylivoimalla jo maalin päähän kun kello näyttää 40.06; Virtanen kanttaa hienosti keskustasta ja Niko vailla mahdollisuuksia. Loppu kuitenkin kestetään tiivillä puolustuksella ja sillä, että hermot pitävät Krp'n poikia ja penkkiä paremmin, ja päätössummerin soitettua taululla seisovat lukemat 7-6 Happeelle!

Ottelun tilastot

OU - Happee Valkoinen 4 - 5 (3-1, 0-2, 1-2)

Toiseen peliin pystyttiin lähtemään rennoin mielin, sillä Eliittisarjan paikka oli jo varma. Toki niinkuin näissä yleensä käy, rentous näkyi kentällä hieman vääränlaisessa muodossa ja avauserä olikin hirvipaidoilta todella löysää ja laiskaa pelaamista, etenkin puolustuspäässä. Ensimmäisen kerran OU rankaisee ajassa 4.35, kun Mikko Pukkila pääsee laukomaan oikeasta laidasta suoraan syötöstä pallon maaliin ohi Happee- vahti Ville Kuustien, joka ei aivan ehtinyt pallon tielle. Happeen peli hyökkäyspäähän ei ottanut käynnistyäkseen ei sitten ollenkaan ja puolustusalueella vaikeudet jatkuivat, ajassa 10.54 unohtuu vastustajan vaarallisin viivapelote Mikko Mäntyharju pääsee kanttaamaan pienestä poikittaisliikkeestä pallon tulisesti maaliin ja tilanteeksi 2-0. Kuitenkin helpotusta saadaan alle minuutti tästä, kun Jere Pulkkinen hakee kulmavaparista syötön maaliin eteen, josta se kimpoaa OU- puolustajan lavasta maaliin. Näistä lukemista ei kuitenkaan päästä erätauolle vaan sekunti ennen loppua Mäntyharju nousee viivasta maalille ja siinä pyörineen irtopallon hän saa lyödä liian vapaasti maaliin ja tauolle lukemista 3-1... Ei ollut ihan parasta Happeeta tämä ei.

Toisessa erässä ainakin oman alueen peli paranee hieman eikä olla enää niin lapasia puolustusalueella. Hyökkäyspäähänkin saadaan paikkoja luotua, mutta viimesitely on hieman tukkoista. Kuitenkin noin erän puolivälissä nähdään Happeen kavennus ja todennäköisesti koko turnauspäivän eriskummallisin maali: Jere laukoo laidasta vasemmalta kohti maali ja pallo osuu sivuverkoon. Eikun hetkonen; se kimpoaa jontenkin sivuverkon ja tolpan kautta maalivahdin selkään ja sitä pallo valuu maaliin! Anyway, kaikki lasketaan ja lukemat 3-2. Tasoitus nähdään vain vajaa minuutti tästä; Matias saa pallon keskellä, pikku kiskis, vettä korvasta ja OU- karvaaja dönerkioskille, haasto keskelle ja tulinen kantti takakulmaan, peli tasan! Enempäänkin oli erässä mahdollisuudet, mutta päivän päätöserään kuitenkin lukemista 3-3.

Päätöserää on pelattu reilut neljä minuuttia, kun Matias vie ottelun toisellaan ja päivän viidennellään Happeen ensimmäistä kertaa ottelussa johtoon. Iloa kestää kuitenkin vain 35 sekuntia, kun Happeelle sattuu pieni ylihyökkääminen omalla alueella ja OU kääntää vastahyökkäyksen, josta Riku Salmi laukoo vasemmalta puolelta pelin tasoihin etukulmasta. Päätösvitosella joudutaan taas puolustuskannalle, kun ottelun yhdeksännestä ja päivän kolmannestakymmenennestäviidennestä väärästä etäisyydestä vihelletään nyt sitten ensimmäistä kertaa jäähy, ja Happee peluri sitä kärsimään (hyvä tuomarit!). OU:n ylivoima ei kuitenkaan tuota tulosta, vaan rankaisina on Happeen ylivoima ja varmasti päivän komeimmalla osumalla. Matiaksen ennen puolta kenttää lähtenyt noin 18 metrin pituinen ja sopivan korkea lätty kantaa OU:n maalin oikealle kulmalle asti, josta Jere napauttaa sen ilmasta maaliin! (varsin eriskummallisia olivat Pulkkisen maalit tänään :D). Lopussa joudutaan kestämään vielä toinenkin alivoima, jonka aikana tollpien välissä hyvän ottelun pelannut Kuustien Ville nappaa ilmiömäisellä venytyksellä sanamukaisen gamesaverin ottelun loppuhetkillä ja summerin soidessa voittoa sai tuulettaa Happee!

Näin minimitavoite eli yksi sarjapiste hoidetaan nelinkertaisena ja Happee Valkoinen jatkaa upeasti lohkokakkosena ja komealla saldolla (6 peliä: 4 voittoa, 1 tasuri, 1 tappio). Yhdistelmäkokoelma pelasi jokaisen pelipäivän erilaisella rosterilla, mutta joukkueen pelaaminen näytti silti yllättävän hyvältä (ehkä ylivoimia lukuunottamatta ;D) ja paikka Eliittisarjaan oli kyllä ansaittu.

C1- poikien pörssit pelipäivältä:

#77 Matias Lämsä 5+1

#29 Jere Pulkkinen 3+2

#4 Roope Lojander 2+0

#10 Leo Lamminpää 0+2

#91 Lassi Koppelomäki 0+1

#7 Niko Viljanen 25/31 torjuntaa (Krp- pelissä)

Sarjan tilastot

Eliittisarjan paikan ansiosta pystymme C1- pojissa tarjoamaan laajalle rosterillemme 1. Divisioonan pelien lisäksi nyt lisää riittävän laadukkaita pelejä lähes koko kauden ajan; tämä välitavoite oli siis erityisen tärkeä ja hieno suoritus!