Tuplaviikonloppu ja vähän päälle
2.10.2018 15:35 Uutisointi / C1 -juniorit -03

Viikonloppuna mennään kolmella paikkakunnalla ja kahdella joukkueella neljässä pelissä!

Tulevana viikonloppuna 6.-7.10.2018 on Happeen C1- pojilla kiirettä luvassa, sillä kaikki joukkueen ison rosterin terveenä olevat pelimiehet ovat pelillä jossain päin Suomea. Lauantaina mennään jo yhteensä kolmen pelin verran, kun edustusjoukkue matkaa Loimaalle ja kohtaa TPS FT:n 1.Dvisioonan kamppailussa, ja samoihin aikoihin Happee Valkoinen, joka operoi tällä kaudella C1/C2- yhdistelmäjoukkueena, aloittaa C1- poikien Eliittisarjan karsinnat Valkeakoskella. Vastaan asettuvat kotijoukkue ja vuoden tauolta sarjapeleihin palaava SC Weikot Haukat sekä Keikyän Yritys. Sunnuntaina edustusjoukkue jatkaa vielä tuplaviikonloppuaan, kun matka jatkuu ensin lauantaina Loimaalta Turkuun ja sunnuntaina sitten Laitilaan, jossa kohdataan Uudenkaupungin Salibandy eli tuttavaisemmin USB.

Viikonlopun ottelut listattuna:

LA 6.10. Happee Valkoinen - SC Weikot Haukat, C1- poikien Eliittikarsinnat, Tietotien lukio klo 11.00

LA 6.10. KeikY - Happee Valkoinen, C1- poikien Eliittikarsinnat, Tietotien lukio klo 13.00

LA 6.10. TPS FT - Happee, C1- poikien 1.Divisioona, Loimaan liikuntahalli klo 14.30

SU 7.10. USB - Happee, C1- poikien 1.Divisioona, Laitilan monitoimihalli klo 13.00

Uusia tuulia

Eliittisarjan karsintoihin lähtee meiltä siis mielenkiintoinen ja potentiaalinen joukkue. Emme saaneet tälle kaudelle kasaan omaa C1- kilpajoukkuetta, mutta yhteistyössä seuramme C2- poikien kanssa asiat saatiin onnistumaan, ja näin saamme tarjottua peliaikaa myös laajemmin rosterillemme. C1- poikien Eliittikarsintojen systeemi on tänä vuonna yksinkertainen; kaksi 7 joukkueen lohkoa, joista molemmista neljä parasta etenee Eliittisarjaan, ja loput Kilpasarjaan, johon nousee vielä Haastajasarjan alkulohkosta voittaja myös. Happee Valkoisen lisäksi Lohko 2:n muut joukkueet ovat lauantain vastukset SC Weikot Haukat ja Keikyän Yritys sekä FBC Turku 2, Nokian Krp, Oripään Urheilijat (OU) sekä SBS Masku/SBS Wirmo. Ennakolta ajatellen lohkon kovimmaksi joukkueeksi nousee Nokian Krp, joka olin lohkon ainoa joukkue, joka oli myös tämän syksyn SM-karsinnoissa mukana. Muuten lohkosta tullee tasainen, ja paikat Eliittiin ovat ihan auki. Tulevista lauantain vastuksista SC Weikot on mielenkiintoinen ehdottomasti, sillä he olivat D1- ikään asti joka kausi yksi SIsä-Suomen ykkösporukoista, mutta sittemmin kärkipelaajat ovat siirtyneet lähikaupunkien joukkueisiin, joten heidän rosterinsa on melkoinen mysteeri. Eliittikarsintojen muut pelipäivät ovat 27.10. Maskussa sekä 4.11. Kemiralla. Avauspelipäivänä C1- joukkueen edustus on 5+1 pelaajaa.

Eliittikarsintojen otteluohjelma

Lännen valloitus

Edustusjoukkue lähtee viikonloppuun vakuuttavan vireen myötä, sillä 1.Divisioonan avauskierroksilla ovat kaatuneet sarjan kärkipään joukkueet Koovee ja Hatsina. Edelliset vastustajat olivat kuitenkin tuttuja, nyt saadaan vastaan sitten jotain todella mysteeristä, sillä TPS FT:n edeltäjää Loimaan Leiskua eikä USB:täkään ole koskaan kohdattu aikaisemmin. Onneksi teknologian kehitys on tuonut käsiimme asian nimeltä video ja sen jakamismahdollisuudet mukanaan, joten vähän voidaan vastustajien peliä kurkistella jo heidän edellisten otteluidensa perusteella.

Sarjataulukko

Tässä siis vähän arviota tulevista vastuksista:

TPS FT

Täksi kaudeksi suurseura Tepsukan siipien suojiin siirtynyt Loimaan Leisku FT eli nykysin TPS FT yllätti monet etenemällä Divariin täksi kaudeksi. TPS- yhteistyö on tuonut heille muutamia hyviä yksilöitä, mutta pääosin joukkueen runkona ovat Loimaan Leisku FT:n pelaajat viime kaudelta. Mitä sarjamenestykseen sitten tulee, on Loimaan turkulaisten ja Turun loimaalaisten kausi alkanut mollivoittoisesti, sillä sarjan alku on tuottanut heille 6-9 tappion M-Teamille ja 18-4 pöllyytyksen RSS Panthers/FoSun käsittelyssä. Lauantain vastuksemme aliarviointi on silti pahin mahdollinen asia, mitä voimme tehdä, sillä TPS FT:llä on jokaisessa tämän kauden pelissä iso yllätysmahdollisuus ja etenkin kotonaan joukkue tulee olemaan erittäin vaarallinen. Hyökkääjistä erittäin taitavia ovat vikkelä laituri #15 Aatu Riitinki sekä sentteri #26 Aleksi Vuorinen. Yksi todella mielenkiintoinen nimi on myös vuonna 2005 syntynyt joukkueen todellinen huippulupaus #20 Santeri Heikkilä. Lisäksi rosterissa saatetaan nähdä TPS- apuja ainakin 04- ikäluokasta, allekirjoittanut ei ole sääntökirjaa tulkinnut niin pitkälle että ymmärtäisi varmaksi sanoa, saavatko myös TPS: C1- edustuksen pojat mukana olla, heillä tosin samana päivänä peli. Jokatapauksessa hyviä pelaajia Loimaan tepsukallakin on kentälle heittää.

Seuraa häntä: #15 Aatu Riitinki

Liukasliikkeinen Riitinki on (muistaakseni, ehkä, jopa mahdollisesti?) SBS Rupun kasvatteja, ja taisi toissakaudella olla mukana myös SouthWest BlueCollarsin aluejoukkuenipussa (faktatieto kyllä 0/5, ei muuta lähdettä kuin huono oma muisti). Hän on tällä kaudella yksi TPS FT:n tärkeimpiä pelaajia ja omaa todella hyvän maalintekotaidon, kahteen ensimmäiseen peliin on syntynyt neljä maalia, mikä on melkein puolet koko joukkueen osumista.

USB

Sunnuntain vastus USB onkin sitten jo taas ainakin ennakolta aivan eri luokan vastus, sillä eri ennakoissa joukkuetta on uumoiltu jopa kohti kevään pudotuspelikarsintoja. Eikä nämä ihan mitään tuulesta temmattuja huhuja ole kun katsoo joukkueen menestystä. USB voitti viime kaudella Eliittisarjan ja eteni aina SM- Playoffeihin saakka. Tänä syksynä joukkue nappasi superyllätyksenä Mestareiden Cupista pronssia ja SM- karsintojen viimeisessä vaiheessa se taipui Tiikereillekin vain 6-3. Todella kovasta joukkueesta on siis kyse, ja USBissa pelaakin monia ikäluokan huippupelaajia. Maalia vartioi 1.Divisioonan tämän hetken maalivahtipörssin kärkinimi #11 Eero Lehtinen. Puolustuksesta löytyvät SM- karsinnoissa vielä FBC Turun paidassa esiintynyt #36 Matias Salmi sekä viime FBA- tapahtumassa United 1- joukkueessa pelannut ja hyvällä laukauksella varustettu #70 Henri Hakala. Hyökkäystä johtaa joukkueen kirkkain tähti sentteri #18 Jami Lehtinen, aisaparinaan rightin puolen laituri #21 Erno Haapanala. Tuttuja nimiä ovat myös viime kaudella Valkoiselle joukkueelle tutuksi tulleet ja silloin vielä KaPa-65:ssa pelanneet #9 Julius-Antton Aalto sekä #20 Emil Appelblom.

Seuraa häntä: #18 Jami Lehtinen

USB:n kirkkain tähti on jo useita vuosia ollut sentteri Jami Lehtinen, joka kuuluu myös FBA United 2- kokoelmaan Maajoukkuetiellä ja oli mm. kesällä voittamassa Team Taitavien riveissä Prague Gamesin mestaruutta. Lehtinen on taitava ja fiksu, ennen kaikkea peliä tekevä pelaaja, joka pystyy tekemään viisikostaan yhtäläisemmän ja tehokkaamman. Tarvittaessa ottaa myös joukkueen reppuselkään ja tehoilee itse.

Otteluiden (toivottavasti toimivat) Live- streamit (YouTube)

Happeella on siis näin edessään todella hikinen viikonloppu eikä yksikään sarjapiste tule millään muulla kuin nappisuorituksella. Edellisten pelien tulokset ja peli- ilme antavat kuitenkin osviittaa siitä, että nappisuoritukseen on myös mahdollisuudet, jopa todennäköisyydet. Myös Valkoisen joukkueen mukaan lähtevät ovat saaneet jo hyvää kokemusta edustusjoukkueen matkassa ja pystyvät ottamaan johtavaa roolia Eliittisarjan karsinnoissa. Tavoitteena on, että Jyväskylään on sunnuntaina rantautunut täysi pistepotti niin Loimaalta, Valkeakoskelta kuin Laitilastakin.

Happeen Seuraa häntä- pelaajat:

#22 Santeri Kujala

Sane palasi viime pelin kokoonpanoon tehokkaasti, ja iski jo yhteen otteluun melkein yhtä paljon tehoja, kuin syntyi viime kauden SM- sarjassa yhteensä. Sarjan ehdottomaan hyökkäyseliittiin kuuluva Sane on fiksu ja monipuolinen pelaaja kentällä, joka ei pelkää myöskään antaa runtua kaksinkamppailuissa. Viitteet siitä, että tänäkin viikonloppuna syntyy pörssejä, ovat ilmassa.

#91 Lassi Koppelomäki

Sarjan avausottelusta harmittavasti sairastelun takia sivuun jäänyt Lassi osoitti viime harkkapelissä, että lapa on kuumana. Lassi ei ehkä näytä kentällä isolta, mutta sitä hän asenteensa puolesta kyllä osaa olla. Viime kauden päätöspeleissä Lassi istutettiin ensimmäistä kertaa sentterin paikalle, ja kun kehitys on jatkunut toivotunlaisena läpi kesän ja syksyn, siinä paikalla hänet tullaan näkemään myös viikonloppuna. Otetaanko pallo talteen Loimaalta vai Laitilasta?

Tour de West Coastin sekä Valkeakosken maihinnousun polttavat puheenaiheet vielä lopuksi:

Nähdäänkö C1- pojilta dominanssia Valkeakoskella?

Eli onko ikäluokan kovin tehoduo #47 & #87 kuumana?

Entä pitääkö pakkipari #4 & #10 maalinedustalla puhtaana ja tarjoaa vain makuupaikkoja?

Pääsekö #91 jatkamaan vihdoin hurjaa maalivirettään?

Pelataanko Loimaalla parketilla?

Aiheuttaako #98 taas mielipahaa takakarvauksellaan?

Rikkooko #24 viime kauden piste- ennätyksensä?

Tylsyttääkö sarjan paras maalivahtipeli taas vastustajat?

Toimiiko YV?

Doiminoiko AV?

Sujuujo #88 lännen murre?

Mikä on hotellin huonejako?

Lauantaina lähdetään siis tienpäälle kohti tuntematonta, seurailehan joukkueen Instagram- tiliä happee_c1 viikonlopun aikana, niin pysyt mukana matkassa, yritetään pitää tili ajankohtaisena.

"Es gibt keine Abkürzungen zu einem Ort, der sich lohnt".

#roadtriprytkettä

- JK -   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat