C1- pojat 1.Divisioonaan kaudelle 2018-2019
Julkaistu: 05.09.2018 00.00

Viime viikonloppuna 1.-2.9.2018 miteltiin C1- poikien SM- Jatkokarsinnat kolmessa hallissa eri puolella Suomea, kuuden lohkon ja 18 joukkueen kesken. Happeen osalta urakka keskittyi Kooveen kotikoloon AutoCenter Areenalle Tampereelle. Alkulohkossa 2 vastaan asettuivat NST Lappeenrannasta sekä Sudet SB Punainen Kouvolasta. Lauantaina miteltiin lohkon sisäiset kamppailut, jonka jälkeen lohkoykkönen pelaisi Lohkon 1 voittajaa vastaan sunnuntaina paikasta SM- sarjaan. Myös lohkojen kolmoset mittelivät sunnuntaina paikasta 1.Divisioonaan, mihin lohkojen kakkoset etenivät automaattisesti. Sunnuntain mahdollinen vastus tulisi siis kolmikosta Pelicans SB, Koovee, TPS FT.

Happee lähti viikonloppuun hyvin valmistautuneena ja voitontahtoisena; viime viikonlopun Classic- tappiosta huolimatta tiedettiin, että jos kaikki palaset on kohdallaan, mikä tahansa joukkue on kaadettavissa. Positiivista oli myös, että jo toista viikonloppua putkeen jalkeille saatiin maksimirosteri ja vieläpä jotakuinkin terveenä jälleen!

Happee - NST 7 - 2 (5-2, 1-0, 1-0)

Avausvastustajaksi lauantaina asettui NST:n Nakkisormet Lappeenrannasta. Joukkue oli meille hieman mystinen muutamaa yksilöä lukuunottamatta. Kohtalaisen räjähtävä lähtö otteluun kuitenkin saatiin, kun viikonlopun avausmaalimme kanttaa melko kaukaa keskialueen tuntumasta #8 Miro Oksanen. Tahmeaa Happeen peli kuitenkin heti alusta asti oli, ja ensimmäinen herätysläsäys saadaan vain reilut 20 sekuntia myöhemmin, kun ensin Happee- puolustaja lähtee maalinedustilanteesta jäähylle ja siitä seuranneesta lähivaparista NST:n tuo tasoihin oikealta lähtevällä laukauksella Daniel Ion. Ja tästä kuluu vain alle kaksi minuuttia niin NST saa riemuita johtomaalia, mikä syntyy Happeen todella laiskan puolustusalueen pelaamisen seurauksena; puolustajamme "heiskakyykyn" ohitse pääsee livahtamaan ja pallon maaliin laukomaan Aapo Kilpeläinen. Happee kuitenkin tarvitsee vain nämä pari potkua herätäkseen ja jo seuraavassa vaihdossa nähdään tasoitus: #98 Aapo Heiska vie pallon maalin taakse ja suojaa sitä niin kauan että, syöttöpaikka löytyy, ja sehän löytyy maalin edestä johon on parkkeerannut #5 Eelis Kovala joka saa vapaasti sutaista pallon verkkoon. Erän loppuun Happee rykäisee sitten tehokkaamman hetken, kun alle kolmeen minuuttiin verkko soi kolme kertaa NST- vahti Lauri Klemin takana. Ensin ajassa 11.54 #17 (C) Nikolas Ilomäki katkoo NST- puolustajan poikittaissyötön keskialueella, tökkii palloa eteenpäin aina NST- maalille saakka, josta sitten siirtää pallon oikealta nousevalle #7 Miro Åkerlundille joka sijoittaa läheltä tarkasti takakulmaan. Jatkoa seuraa reilu minuutti myöhemmin, kun #21 Tino Keski-Jaskari rynnii pallon kulmaan, josta hän saa sen syötettyä parin kimmokkeen kautta viivasta hieman nousseelle Aapolle ja Heiska tällää maailmanluokan lämärillä tilanteeksi 4-2. Erän, ottelun ja koko viikonlopun komein maali nähdään vajaa puoliminuuttia ennen taukosummeria, ja siitä vastaa ykkösekentän hyökkäystrio. Pallo saadaan riistettyä omassa kulmassa, josta #22 Santeri Kujala saa kuskattua sen aina keskialueelle saakka. Sitten alkaa tapahtua; Sane ja Nikke sahaavat kolmella yhden kosketuksen syötöllä NST- puolustuksen Juhla Mokka nauttimaan ja Nikke herkuttelee vielä vetopaikasta syötön vasemmalle puolelle Åkerille, jolla on about maailman helpoin homma pistää pallo maaliin. Jostain alempaa löydät linkin lauantain pelien videotallenteeseen YouTubessa, katso ainakin tämä maali kohdasta 2:10:32 eteenpäin! Erä päättyy siis lukemiin 5-2.

Toisesta erästä eteenpäin peli onkin sitten varsin ruskeaa katsottavaa. Happee pelaa ehkä yhtä kauden heikointa pallollista peliin, eikä tasoomme nähden heikompi vastustajakaan ihmeitä esitä. Toisessa erässä ei mm. saada kuin kuusi laukausta kohti NST- maalia, ainakin tuplamäärään olisi ollut mahdollisuudet. Mutta ei tässä pelissä, ei sitten mitenkään. Toisaalta, ei NST:kään saa meidän maaliamme kohden kuin kolme vetoa toisessa erässä, joten #31 Aare Itäpuiston ei juurikaan hikoilla tarvitse. Erän ainokainen nähdään erän puolen välin tienoilla, kun ensin Eelis lataa keskeltä hyvän vedon, jonka veskari torjuu. SItten sisäänlyönnin jälkeen Miro O. koittaa pistää pallon vasemmalta etukulmasta sisään, mutta pallo osuu juuri ja juuri sivurautaan ja kimpoaa kulmaan. Sieltä Miro sen kuitenkin hakee, kanttaa keskelle vedolle, ja maalivahti Klemin torjunnasta tulleen reboundin lyö komeasti ilmasta sisään #77 Matias Lämsä.

Kolmas erä ja oikeastaan edellisen toisinto ainakin maalien muodossa, kun myös tässä erässä nähdään vain yksi maali. Nyt nähtiin kuitenkin sitten vähän hurlumhei- erä kun NST- päädyssä Klem kirjauttaa sen 12 torjuntaa ja meidänkin päässä Aare joutuu tipauttamaan vimmeisellä torjunnallaan jo ensimmäisen hikipisaran, niitä torjuntoja tuli kuitenkin kuusi! Happeen puolustus ja Aare onnistuvat kuitenkin pitämään tänään NST:n nollilla hienosti ottelun jälkimmäiset 39 minuuttia. Erän ainoa maali ja ottelun viimeinen osuma näkee päivänvalon ajassa 37.57; sisäänlyönti NST- päädyssä vasemmalta puolelta, Oksanen tarjoilee pisteeltä suoraan keskustaan nousseelle Aapolle ja ottelun tehomies (2+2) tällä suoraan syötöstä reikäpallon verkkoon ja ottelun päätöslukemiksi 7-2 Happeelle. NST ei juurikaan pystynyt vastaamaan Happeen rutiiniin, mutta mekin ottelussa todella heikkoja oltiin. Tällä ei pitkälle mentäisi!

Ottelun tilastot

Sudet SB Punainen - Happee 3 - 11 (1-5, 1-3, 1-3)

Kankean avauspelin jälkeen oli hirvilaumalla selkeän parantamisen paikka, kun vastaan asettui kovaksi tiedetty, mutta silti arvaamaton Sudet Kouvolasta. He olivat voittaneet NST:n samalla maalierolla kuin mekin, joten odotettavissa oli tiukkaa vääntöä lohkovoitosta. Etenkin Susien ykköskenttä Suotula-Makkonen-Laitinen-Ekroth-Joutjärvi oli tehnyt kovasti tuhoja NST:tä vastaan iskien Susien kahdeksasta maalista peräti seitsemän. Tuon kentän kesyttäminen olikin melko ykkösprioriteetti voiton tavoittelun kannalta. Hieman harmaita hiuksia Happee- valmennukselle aiheutti juuri ennen pelin alkua tieto siitä, että Jokke ei pystyisi pelaamaan polvivamman takia. Pikaisella vaihdolla herra kapteeni pakin tontille ensi kertaa pariin vuoteen ja volá!

Mutta Happeen pojat päättivätkin heti pelin alkuun näyttää Kouvolan pojille kaapin paikan, kun maalinteon aloittaa jo 18 sekunnin pelin jälkeen Sane, kun #90 Roope Sihvola jakaa maalin takaa syötön maalin vasemmalle puolelle, josta Santeri tällää pallon ensi kertaa Sudet- veskari Eemeli Flomanin taakse. Susille ei annetta liikaa aikaa tästä toipua, vaan Happee myllyttää ensimmäiseen vajaan viiteen minuuttiin taululle 0-4 lukemat: 0-2 maali syntyy kun hyvistä heitoistaan tunnettu maalivahtimme #25 Jesse Jokela heittää Susien hyökkäyksen päätteeksi pitkän ylös, jossa Oksanen nappaa pallon maailmanluokan haltuunotolla, ja kauniilla pikkukantilla pistää pallon pussiin. Seuraavaksi joukkueen karvauspelin kiistaton kuningas Sihvola nappaa pallon Susien puolustuksen välistä ja kanttaa taululle jo 0-3. Seuraavan kerran verkko heiluu vain yhdeksän sekuntia edellisestä, kun Oksanen toimittaa pallon maalille, josta sitä ei punapaidat saa purettua ja ensimmäisenä paikalla onkin Eelis joka möyhii pallon neljännen kerran ohi Flomanin. Sitten nähdäänkin jopa yli seitsemän minuutin maaliton jakso, kunnes myös Sudet saa kuparisensa rikottua hieman erikoisesti, kun Olli Joutjärven laukauksen rebound jää maalin vasemmalle kulmalle pyörimään, josta Juuso Suotula käy sen verkkoon tuikkaamassa, samalla kun puolustajistamme Ilomäki on kouvolalaisessa halausotteessa maalinedessä hieman voimaton tilanteen edessä :D Tämä ei kuitenkaan hirviä hätkäytä millään tavalla, vaan kun Susien pelaaja on pakotettu ottamaan jäähyn miedän pallollisen dominanssin alla, ja ylivoimalla rankaisee Heiskan johtama ja lanseeraama "Jarru-YV". Eelis pelaa pallon keskelle täysin vapaalle #88 Vilho Leskelälle joka tällää vanhalla kunnon lätkäranteella pallon verkkoon. Vilho käy erän lopussa myös kuiskuttelemassa kulmassa jotain Susien pelaajan korvaan ja ajassa 14.59 tulleen kolauksen ja jäähyn ansiosta Happee aloittaa toisen erän ylivoimalla.

Mutta mites ylivoima alkaakaan? Toista erää pelattu seitsemän sekuntia ja Suotula iskee päivän toisensa vähän heppoisen näköisesti. Kyllä siellä joku taisi myöntää, että "Mun oli", jätetään arvoitukseksi kuka se sitten oli. Noh, Aapo johdattaa taas jo minuuttia myöhemmin Jarru-YV:n maalintekoon, kun herra A- junnujen reenien tehoilija jakaa itse loistavan poikittaissyötön oikealle, josta Eelis tällää one-timerilla päivän toisensa ja lukemat 2-6. Erän puolivälissä nähdään taas Happeen tehohetki, kun ensin ottelun Mr Börsdei Eelis (3+2) ujuttaa etukulmasta päivän kolmannensa hattujen lentäessä kentälle ja vain alle puoli minuuttia tästä, niin työnteon perikuvamme #47 Kaapo Ylänen karvaa pallon punapaitojen puolustukselta, nappaa itse irtopallon laidassa ja tarjoilee keskustaan #28 Roni Salmiselle josta Roni tällää karsintojen avausmaalinsa, kun kello näyttää 22.05. Toinen erä paketoidaan kun molemmat joukkueet kuluttavat jäähypenkkiä kahden miehen voimin, toiset tarpeellisimmilla jäähyillä kuin toiset vai mitä Vilho ;)

Kolmannessa erässä Happee ei enää lähde hönkimään hirveämmin, sillä omalla huolellisella pallonhallinnalla peli oli jo hanskassa. Pientä toivoa Susille tuo ykkössentteri Pyry Makkonen, joka nopean vastahyökkäyksen kautta hyödyntää Happeen ylihyökkäämisen ja kaunistelee lukemia 3-8:aan. Tuosta kuitenkin punapaidat saavat palkinnoksi vain sen, että Happee kavennuksesta kiukkuisena iskee vielä kolmesti ottelun päätösvitosella, ensin kaksikko Åkerlund-Ilomäki nopean klipklapin jälkeen. Åkeri iskee myös kolmisen minuuttia tästä vielä toisensa nätillä sijoituksella. Syöttöpisteen kirjaa ottelun taistelija Jokke, joka hieman hammasta purren kampesi itsensä kentälle kahteen viimeiseen erään ja pelasi oikestaan niin kuin mitään polvivammaa ei olisi ollutkaan. Päätöslukemat 3-11 niittaa Oksanen Eeliksen syötöstä reilut puoli minuuttia ennen loppua.

Näillä voitoilla Happee nappasi tavoitellun lohkovoiton, Sudet jatkoi lohkokakkosena 1.Divisioonaan ja NST sai vielä myös ottelun sunnuntaille. Näin meidän osaltamme minimitavoite oli viikonlopulta saavutettu.

Kaikki AutoCenterin lauantaina ottelut voit katsoa pitkähköstä pätkästä KVTV:n YouTubesta.

3+2 pörssit pistää joskus hymyilyttämään

Lauantaina onnistuneiden pelien jälkeen fiilikset olivat ylläolevan kuvan mukaiset; paikka 1.Divisioonassa oli jo varmistettu ja hyvillä mielin pystyttiin lähtemään seuraavana päivänä pelaamaan, kun parannustakin tuli pelaamiseen huimasti kahden ensimmäisen pelin välillä. Pelicans SB nappasi Lohkon 1 voiton, kun se löi Kooveen ratkaisevassa pelissä rankkareilla 3-2. Lohkojemme kolmoset NST ja TPS FT pelaisivat sunnuntaina myös omalta kannaltaan merkityksellisen pelin, divaripaikka olisi molemmille hyvä suoritus.

Happee vietti yön Hotelli Lamminpäässä, isot kiitokset sinne hyvästä palvelusta!

Pelicans SB - Happee 2 - 1 (0-0, 0-0, 2-1)

Sunnuntaina paikasta SM- sarjaan väänsivät kaksi siellä viime kaudella pelannutta kovaa joukkuetta, joten oli selvää, että todella hyvä joukkue tulisi tästä parista SM:n ulkopuolelle jäämään. Muiden lohkojen parit olivat Tiikerit-USB sekä Indians-ÅIF/PSS. Ja nämä sunnuntain yksittäiset pelithän miteltiin sitten valtakunnaliisen sarjan muodossa eli 3x20 minuutin pituisina.

Ottelussa ei juurikaan maaleilla juhlittu, vaikka molemmille joukkueille paikkoja ihan hyvin siunautuikin. Vähämaalisesta kamppailusta pitivät huolen Happeen päädyssä Jesse (21 torjuntaa) sekä Pelicansin maalilla niinikään ikäluokan huippuveskari Aku Sirola (28 torjuntaa). Kahdessa ensimmäisessä erässä ei juurikaan tilastoja nähdä, molemmissa erissä vihelletään yksi jäähy, molemmat Happeen nimiin, jotka alivoimakenttämme kuitenkin hoitelevat vaivatta. Avauserän jälkimmäisellä puoliskolla ajassa 14.30 Happeelle tarjotaan paikkaa johtomaaliin, kun maalin edustalla rikotaan meidän pelaajaa rankkarin arvoisesti. Kaksintaistelun Åkerlund vs Sirola vie varmalla torjunnalla Sirola. Muutenkin kahteen ensimmäiseen erään Happeelle avautuu parikin läpiajopaikkaa, ja myös tolppia sun muita rimoja kolautellaan pariin kolmeen otteeseen. Kahden erän jälkeenkin lukemat edelleen 0-0, torjunnat 15-13.

Kolmannessa erässä sama myllytys jatkoi, Happee onnistui hallitsemaan palloa enemmän ja maalipaikkoja siunautui meille myös aavistuksen enemmän. Mutta mites se menikään; "Jos et ite tee, niin..." Pelsut tekee. Ajassa 44.10 Pelicansin Valtteri Ryytty kääntää hyvällä jalalla vastahyökkäyksen, ja pääsee hieman onnekkaastikin ajautumaan vetopaikalle, josta hän ampuu kovaa ja tarkasti pallon takakulmaan ja ottelun avausmaalin. No ei tästä mitään, Happee jatkoi määrätietoisesti maalin metsästämistä ja kerta toisensa jälkeen vedon tiellä on Pelicans- vahti Sirola. Erän puolivälissä Happeelle siunautuu ottelun ensimmäinen ylivoima, ja loistava paikka tasoitukseen. Mutta... Ylivoiman puolivälissä maalintekijä Ryytty aavistaa oikein Happee YV:n pohjalevityksen, saa katkottua sen ja iskee nopeasta läpiajosta lukemat 2-0:aan. Happee ei kuitenkaan edelleenkään luovuttanut, aikaa oli! Ja vihdoin ajassa 55.23 saadaan se toivottu kavennus, kun Aapon syöttö lähetti Oksasen läiajoon ja viikonlopun tehokkain hirvipaita (4+3=7) sujauttaa pallon kylkitorjuntaa hakeneen Sirolan alta maaliin! Pelicans saa vielä jäähyn ajassa 57.52, ja Happeelle avautuu viimeinen tilaisuus maalintekoon. Muutama hyvä paikka saadaan, mutta maaliviivaa lähemmäksi toista maalia ei päästä. Viimeiset sekunnit Pelicans saa vietettyä pallon kanssa Happee- päädyssä, ja pianhan se summeri soi.

Happeen leiristä paistoi pelin jälkeen syvä pettymys, sen verran v- mäisesti SM- paikka käsistä karkasi; oltiin rehellisesti sanoen kuitenkin ottelussa se parempi joukkue kaikessa muussa paitsi tehokkuudessa. Toki niinkuin alussa sanottu, oli selvää että otteluparissamme oli kaksi SM- tason joukkuetta, joista vain toinen tulisi sarjaan pääsemään. Toivotamme Pelicansille suuresti tsemppiä ja menestystä tulevaan kauteen, näyttäkää niille FBA- jengeille kaapin paikka! Ja toivottavasti tavataan keväämmällä :)

Pelicans- ottelun myös voit katsoa vielä jälkikäteenkin KVTV:stä

Näin Happee jatkaa siis tällä kaudella pelejään valtakunnallisessa 1.Divisioonassa. Sarjasta muodostui lopulta todella laadukas ainakin paperilla, sillä mukana on peräti viisi viime kaudella SM- sarjassa pelannutta joukkuetta, sekä yksi joka eteni ALuesarjan kautta SM- Playoffeihin saakka. Sarjastamme voit spotata tänä vuonna poikkeuksellisen paljon ikäluokan huippuyksilöitä, kun lähes kaikki FBA MJT United- kärkipelaajat Naantalin ja Pelicansin edustajia lukuunottamatta löytyvät 1.Divisioonan joukkueista. Onhan se mukava, että melkein kaikki 03- Maajoukkuetien yhteistyöseurat saatiin SM:ään sopivan järjestelmän kautta, tärkeä imagovoitto! (Lue edellinen kommentti niin monta kertaa uudestaan, että osaat todeta sen sarkasmin kautta)