C1 SM- Jatkokarsinnat Tampereella
29.8.2018 1:32 Uutisointi / C1 -juniorit -03

C1 Hirvilauma käy uuteen taistoon paikasta SM- sarjaan!

C1- poikien joukkue selviytyi SM- karsintojen ensimmäisestä viikonlopusta mallikkaasti ja lohkon toinen sija toi paikan jatkokarsintoihin tulevalle viikonlopulle 1.-2.9.2018. Happee meni järjestelmän mukaan lohkoon 2, johon saatiin seuraksi idästä Kouvolan Sudet sekä NST Lappeenrannasta. Pelit pelataan Tampereen AutoCenter Areenalla, jossa mitellään myös Lohko 1:en pelit. Siinä lohkossa pelaavat Pelicans SB, Koovee sekä TPS FT.

Lohkon joukkueet pelaavat kerran kaikki keskenään, ja lohkovoittajat lohkoista 1 ja 2 pelaavat sunnuntaina vielä kolmannen pelin, jonka voittaja etenee C1 SM- sarjaan täksi kaudeksi, häviäjä puolestaan etenee 1.Divisioonaan. Divariin etenevät automaattisesti myös lohkojen kakkoset, ja viimeisistä divaripaikoista vääntävät vielä lohkojen kolmoset samaan tyyliin kuin lohkojen ykkösetkin. Sunnuntain päätteeksi siis on tiedossa, mitkä 12 joukkuetta muodostavat tämän kauden C1- poikien SM- sarjan ja mitkä 12 puolestaan C1- poikien niinikään valtakunnaliisen 1.divisioonan.

Happeen osalta otteluohjelma on seuraavanlainen: lauantaina 1.9. kohtaamme ensin NST:n klo 13.30 ja Sudet klo 19.30. Jos onnistumme voittamaan lohkon, pelaamme sunnuntaina 2.9. klo 14.00 1- lohkon voittajaa vastaan paikasta SM- sarjaan. Jos sijoitumme lohkon kakkoseksi, emme pelaa enää sunnuntaina, ja jos taas sijoitumme lohkon kolmanneksi, pelaamme sunnuntaina klo 11.00 1- lohkon kolmosta vastaan.

Lohkojen tulospalveluun pääset alla olevista linkeistä:

Lohko 1 (Koovee, Pelicans SB, TPS FT)

Lohko 2 (Happee, NST, Sudet)

Pudotuspelit (Lohkojen ykköset ja kolmoset)

Lisäksi vahvistamattomien tietojen mukaan on mahdollista, että viikonlopun pelit on nähtävissä Kooveen YouTube- kanavalta.

NST

Lauantain avausvastustajamme Lappeenrannan NST pelasi tämän vuoden SM- karsintojen ensimmäisessä vaiheessa kovassa E- lohkossa, jossa se sijoittui kolmanneksi Karhujen ja Indiansin jälkeen, kun se löi päätöskamppailussa O2 Jyväskylän amppariparven julmin lukemin 15-3. Viime kaudella NST pelasi niinikään kovatasoisessa Kaakkois-Suomen ja Savo- Karjalan Ylialueellisessa sarjassa. Joukkueen runko on pelannut yhdessä jo todella kauan, ja vaikka rosteri onkin kapea, löytyy NST:ltä todella hyviä yksilöitä. Joukkueen terävimmät syömähampaat ovat viime kaudella C1- poikien 1.divisioonaa pelanneet hyökkääjät #11 Henri Ojasti, #24 Lauri Utunen sekä #28 Mico Sollo. O2:sta vastaan tehokkaina olivat myös #17 Aapo Kilpeläinen (2+1) sekä joukkueen viime kauden tehokkain pelaaja #41 Matias Timperi (4+3). NST on yllätyksellinen joukkue, ja tulee olemaan kova pala myös tulevana viikonloppuna.

Seuraa häntä: #24 Lauri Utunen

Lappeenrannan juniorituotannon kirkkaimpia tähtiä on rightin puoleinen jokapelipaikan pelaaja Lauri Utunen. Hän on kuulunut jo pitkään FBA Maajoukkuetien United 1- joukkueeseen, mikä on osoitus siitä, että todellinen valtakunnan eliittipelaaja on kyseessä. Utunen on pallollisesti todella taitava pelaaja kentällä, mutta myös erittäin fiksu ja monipuolinen, ja osaa tehdä koko viisikostaan vaarallisen. Viime kaudella Utunen iski C1- divarissa tehot 5+4=9, ja tämän vuoden SM- karsinnoissa syntyi kaksi maalia; tosin Utusen arvoa joukkueelleen ei juurikaan voi mitata tehopisteissä, vaan sillä miten hän tekee ympärillään olevat pelaajat paremmiksi.

Sudet

Toinen vastustajamme on niinikään pitkään yhdessä pelannut Kouvolan Sudet. Joukkue oli viime viikonloppuna todella lähellä kovaa yllätystä, kun se taipui SM- sarjaan edenneelle SB Naantalille vasta rankkareilla lukemin 8-7. M-Teamille he kokivat myös tappion, mutta lohkon päätöspelissä LaSB oli kevyttä kauraa 14-4 lukemin ja näin Sudet eteni myös jatkokarsintoihin. Susilla on heittää kentälle kolme kenttää täyttä tulivoimaa, ja etenkin viime viikonloppuna kahdeksan osumaa iskenyt laituri #97 Juuso Suotula sekä tehokas tutkapari sentteri #17 Pyry Makkonen ovat joukkueen todellisia tähtiä, ja kuuluvat vieläpä Susien todella laajan 04- ikäryhmän edustajiin. 03- ikäisitäkin ikäluokan kärkeä edustavat taitava hyökkääjä #41 Jere Lehto sekä puolustaja #46 Ossi Ekroth. Maaliin joukkueella on heittää 04- ikäinen huippuveskari #35 Eemlei Floman. Sudet on monelle ikäluokan joukkueelle todella tuntematon porukka, mutta viime kaudella joukkue pystyi esimerkiksi voittamaan Kaakkois-Suomen/Savo-Karjalan Ylialueellisen Jatkosarjan, mikä oli kova suoritus kun taakse jäivät esimerkiksi SB Heinola, Josba ja SB Welhot. Myös tasuri SB Naantalia vastaan on suoritus, joka nostaa Sudet kovaksi kanditaatiksi jopa SM- sarjaan saakka!

Seuraa häntä: #97 Juuso Suotula

Susien rosterista kannattaa tarkalla silmällä seurata vasemman laidan hyökkääjä Suotulaa. Hän iski tosiaan karsintojen avausviikonloppuna tehot 8+0 ja viime kaudella hän oli myös Susien tehokkain pelaaja tehoin 17+9=26. Hän pelaa lähes aina tutkapari Pyry Makkosen kanssa ja kaksikon työnjako tuntuu olevan hyvin selvä; Suotula päättää hyökkäykset ja hyvin usein vieläpä verkon perukoille. Jos Happee edes ajatustasolla haluaa voitosta Susia vastaan taistella, täytyy tämä sniperi saada kuriin.

Sunnuntain mahdollista vastusta ei spekuloida hirveästi tässä vaiheessa, mutta ihan pintaraapaisu kuitenkin. Lähtökohtaisesti Lohkon 1 voitosta taistelevat Pelicans SB ja Koovee, joilla on molemmilla heittää askiin ikäluokan kärkikastiin lukeutuvat ykköskentät. Kumpi pystyy siis lauantana kovempaan tulokseen, Pelicansin Sulander-Kokko-Läspä trio vai Kooveen vastine Nikkanen-Kuronen-Kranni. Selvää on, että kova joukkue tulee SM:n ulkopuolelle jo alkulohkovaiheen jälkeen jäämään. Lohkon kolmas joukkue TPS FT (aiemmin tunnettu Loimaan Leiskuna) on tosin myös kova luu, ja TPS- yhteistyö on tuonut Loimaalle kovia pelimiehiä, jotka kyllä näissä yksittäisissä peleissä olemaan tärkeä ja ehkä ratkaisevakin apu joukkueelle. Ei siis lasketa pois heitäkään lohkon voittotaistelusta, vaikka selkeänä haastajana he kärkikaksikolle lähtevätkin.

Happeen joukkue lähtee tulevaan viikonloppuun sisuuntuneena ja voitontahtoisena; joukkue tietää, että jos viime viikonlopulta saadaan parhaat asiatpoimittua peliin mukaan ja yksittäiset virheet saadaan karsittua pois, on paikka SM- sarjaan täysin napattavissa. Vastaan tulee jälleen ikäluokan huippujoukkueita, joten parhaaseen meidän täytyy viikonloppuna myös venyä!

Valtamedia nostaa pelien alla seuraavia kysymyksiä ilmoille:

Onko #98 löytänyt valkoiset pelisukat?

Onko Mirot #7 & #8 taas tulikuumina?

Onko #77 vai #90 syötöt likaisempia tänä viikonloppuna?

Muistaako #22 tuulettaa?

Kelle #88 on asiaa?

Osuuko #18 taas?

Missä on veskareiden lierihattu?

Onko valmennuksen paperit väriprintillä vai mustavalkoisella?

Lauantaina lähdetään taas sille kuuluisalle viimeiselle ristiretkelle, kun käymme taistoon paikasta valtakunnan eliitissä.

Mihu palasi kotiin; onko tämä selvä vinkki siitä, että It's coming home?

#rytkettä

- JK -


   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat