C1 lähtee valloittamaan Prahaa!
28.6.2018 18:19 Uutisointi / C1 -juniorit -03

SM- karsintoihin valmistautuminen jatkuu, suunnaksi Tsekki, Praha ja Prague Games!

Servus Zusammen! Wie geht's?

Saksalaisen small- talkin johdattelemana (huomatkaa, neljä sanaa kuitenkin enemmän kuin suomalaisessa small- talkissa) ; arvatkaapa mitä?

Hiljaiselo on vihdoin ohi ja jokaisen tiukkapipoisen, kukkien koristaman päähineen omistavan sählyihmisen painajainen on taas pikkuhiljaa valmis alkamaan :) Aluillaan oleva kausi 2018-2019 alkaa olla nimittäin Happee C1- ikäluokan kohdalla siinä vaiheessa, että somevastaavan on tullut aika kääriä hihat; on nimittäin kauden ensimmäisen otteluennakon aika! Nyt voit siis vielä perääntyä, sillä tämän jälkeen paluuta ei ole ja löydät itsesi seuraavat 10 kuukautta lukemassa näitä aamukahvin äärellä. Älkää sanoko ettenkö ois varottanu.

Mutta asiaan: Tällä hetkellä OT- jaksoa viettävä Happee C1 Musta aloitti harjoittelun kohti tätä kautta jo hyvissä ajoin keväällä ja kesä on menty isolla ringillä hikoillen. Joukkue tietää, että jos viime kauden SM- sarjapaikka halutaan uusia tulevan elokuun SM- karsinnoissa, täytyy sen eteen tehdä entistä enemmän ja kovemmin töitä. Mutta niistä karsinnoista lisää myöhemmissä jutuissa (hah, siinäs näitte, joudutte lukemaan siis seuraavankin julkaisun!). Heinäkuussa joukkueella olisi nimittäin edessä koko kesän kohokohta, kun pakkaamme laukut ja otamme 10.7.2018 suunnaksi Tsekin ja sen kauniin pääkaupungin Prahan. Siellä nimittäin mitellään 11.-14.7. yksi maailman suurimmista salibandyturnauksista, joka kulkee nimellä Prague Games. Turnaus on ennen kaikkea hienoa mahdollisuus nähdä muun maailman salibandykulttuuria ja tavata uusia vastustajia, mutta myös loistava tason mittaus meille ennen SM- karsintoja.

Heti alkulohkossa saadaan todella monipuolinen kattaus vastaan, kun vastustajajoukkueet tulevat Ruotsista, Tsekistä ja Sveitsistä. Turnaus alkaa meidän osaltamme keskiviikkona 11. päivä, kun klo 9.20 vastaan asettuu tsekkiläinen Florbal Primator Nachod. Iltapäiväpelissä kohdataan sitten mielenkiintoinen Zürich United Sheep Sveitsistä ja alkulohko paketoidaan seuraavana päivänä aamupelissä klo 8.00 (juuh...), silloin vastassa on rakkaan länsinaapurimme edustajista Kristinehamns IBF. Tämän jälkeen edessä ovat sitten jatko-ottelut, jotka määräytyvät sijoituksen mukaan. Jos ja kun kaikki napsahtaa kohdilleen, turnauksen finaalit ovat sitten edessä päätöspäivänä.

Seuraavaksi tarjoillaan sitten pientä ennakkoa tulevista vastustajistamme:

Emme tiedä heistä mitään.


No yritetään nyt jotain, jos vaikka internetin ihmeellinen maailma auttais;

Avausvastustajamme eli tämän tsekkiläisen nachokulhon arviointia vaikeuttaa uskokaa tai älkää pienen pieni kielimuuri; tuo mystisen mutkikas tsekin kieli kun ei kuulu allekirjoittaneen kielivarastoon, eikä aina luotettava Google Translator tarjonnut yhtään apuja. Sen verran voin sanoa, että pelaavat tuommoisissa musta-punaraidallisissa paidoissa, vähän niinkuin AC Milan (siis se italialainen potkupallojengi, joka oli joskus hyvä). Villinä arvauksena voidaan heittää, että vastaan tulee perus- slaavilaiseen tapaan isokoinen ja fyysinen joukkue, josta löytyy paljon yksilötaitoa.

Toisesta vastustajastamme Zürich Unitedista sen sijaan irtoaa vähän enemmän, löyty vähän tutummilla kielillä infoa :D Kyseinen joukkue on ns. "Kokoelmajoukkue", johon on koottu pelaajia ympäri Sveitsiä eri seurajoukkueista. Tämä vastaa vähän Suomen Floorball Talent- konseptia, ja Prague Games onkin joka vuosi seuralle iso ja suosittu projekti; tänäkin vuonna Zürich United lähettää Prahaan peräti 21 joukkuetta sekä poikien että tyttöjen kaikkiin ikäluokkiin! Meidän tuleva vastusjamme B15 Sheep koostuu UHC Usterin, Grasshoppersin, HC Rychenbergin, THS Adliswilin, Kloten Jetsin ja Zürich Crusadersin pelaajista. Sveitsin sarjoista sen verran nippelitietoa, että vanhemmissa ikäluokissa joukkueet menevät U21, U18, U16 ja U14, eli tätä U15 vaihtoehtoa ei sieltä sarjajärjestelmistä löydy ja ainakin Usterin, Rychenbergin ja Grasshopperien edustajat kuuluvat pääosin seurajoukkueidensa U16 A- joukkueisiin eli pelaavat jo vanhempien junnareiden kanssa ylimmällä sarjatasolla (suom. BSM). Voidaan siis olettaa, että vastaan tulee todella kovia nuorukaisia! Seurantaan kannattaa ottaa ainakin Rychenbergin pitkänhuiskea hyökkääjä #70 Mika Russenberger sekä Grasshopper Unihockeyn puolustaja #99 Jacob Von Wangenheim.

Toisen turnauspäivän aamunsarastuksen aikaan pelataan sitten alkulohkon päätöspeli ja vastassa ruotsalainen, noin 17000 asukkaan, Värmlannin maakunnassa sijaitsevasta Kristenehamnsista tuleva Kristinehamns IBF. Ruotsin kielihän ei allekirjoittaneelta juuri tsekkiä paremmin suju, joten vähän tungäksi jäi tämäkin ristiretki länsinaapurin joukkueen saloihin. Kyseessä tulee kuitenkin olemaan varmasti hyvä aamuherätys, sillä Ruotsissa ollaan totutusti totuttu (hyvä sanapari taas hei!) pelaamaan huomattavasti fyysisempää salibandya mitä Suomessa, joten taisteluilmeen tulee olla hirvipaidoilla todella kunnossa. Joukkueen sijoitus viime kauden "Pantamera Pojkar Röd Serie 2 Östra"- sarjassa oli viides. Seurantaan kannattaa ottaa joukkueen viime kauden pörssikärjet, sentteri Pontus Forslund (8+12=20) sekä maaliahne hyökkääjä Erik Nordenhäll (13+6=19). Myös joukkueen maalivahti Sebastian Hjalmarsson oli joukkueen kantava voima sarjan toiseksi parhaalla torjuntaprosentilla 87%, siitäkin huolimatta että joukkueen maaliero oli 16:sta ottelun sarjassa murheellinen -43.

Alkulohkon jälkeen sijoituksesta riippuen pudotuspelit alkavat klo 12-15 torstaina, ja siitä eteenpäin mennäänkin sitten kylmästi "voitolla eteenpäin"- systeemillä eli kunnon Playoff- hengessä! Vastus tulee joko lohkosta J (Zürich United U15ZH, FBC Mikulas Presov, FBK Jicin, FBC Rokycany), K (Mocni Tuleni Podborany, Team Taitavat, Zürich United Seahawks, FBC Hradec Kralove) tai M (Huddinge IBS, FBK Adazi, Zlin Lions, Zürich United UVSGA). Näitä ei sen enempää vielä spekuloida, kun aika monta muuttujaa vielä edessä :D

Noniin, hyvinhän siitä selvittiin. Sitten kun aletaan taas kirjoittelemaan kotimaan peleistä, lupaan vähän enemmän faktaan (hah, just!) perustuvaa spekulaatiota. Mutta tässä se hirvipaitojen alkulohkon urakka nyt suurpiirteittäin on. Kovia pelejä on varmasti kaikki sillä harva joukkue tämän tason turnaukseen vain huvikseen lähtee mukaan. Sarjassamme B15 on mukana myös toinen edustaja Suomesta, Team Taitavat. Blackbirds United- valmentaja Pete Hakosen luotsaama tähdistönippu on hieman vaihtelevilla kokoonpanoilla niittänyt kovasti menestystä Suomen turnauksissa ja todella kova ja nimekäs rosteri on Taitavilla laittaa myös Prahaan jalkeille! Muita sarjamme todella mielenkiintoisia joukkueita mm. ovat Ruotsin ykkösjengi Nykvarns IF, viime kauden Sveitsin U16 mestari Floorball Köniz sekä isäntämaan porukoista Tatran Stresovice ja Florbal Chodov.

Myös B13 sarjasta löytyy hirviedustusta, kun ikäluokkansa huippujoukkue Happee D1 lähtee myös testaamaan kesäkuntoaan Prahaan.

Alla vielä pari linkkiä turnauksen seurantaan:

https://www.praguegames.cz/en (Turnauksen virallinen sivusto)

https://www.praguegames.cz/vysledky/kategorie/4 (Ja siitä vielä erikseen B15- sarjan ohjelmaa ja tulospalvelua)

Allekirjoittanut on tosiaan koko kesän viettänyt Saksan maalla, joten monta mielenkiintoista seikkaa on mielenpäällä:

Minkälaisen koukun on #98 lapaansa kesän aikana vääntänyt, vai mennäänkö tutulla ja (epä)turvallisella)?

Minkälainen on harjoitusotteluissa ja reeneissä dominoineen #16 vire?

Onko #88 päässyt jo yli Portugalin karsiutumisesta?

Paljonko #21 on lomaillut Pohjanmaalla?

Minkälainen on Mustonen seniorin vitsivarasto tässä vaiheessa kautta?

Tarviiko jollekin pelaajiston edustajalle muistutella parturien olemassaolosta (esim. #79)?

Ja kelle allekirjoittanut leijuu ensimmäisenä voitettamastaan sählyturnauksesta ja 1+2 tehoista? (oikeesti 2+2, mut tuomarin vika!)


Siinä se nyt oli, kauden ensimmäinen julkaisu! Ihanaa palata taas sorvin ääreen, näitä tulee nimittäin taas riittämään kyllästymiseen saakka ;)

Loppuun vielä joku saksan kielen viisas sanonta:

"Die größte Gefahr für die meisten von uns ist nicht, dass wir hohe Ziele anstreben und sie verfehlen, sondern dass wir uns zu niedrige setzen und sie erreichen".

Näkyillään Prahassa!

- JK -


   
Lisää uutisia
C1 -juniorit -03
«  Lokakuu   »
Kategoriat