Tervetuloa kotiin #29 Mika Kohonen
30.8.2018 22:54 Uutisointi / Happee Miehet

Mika Kohonen palaa kotiin.


Happeen liigajoukkue sai toivotun vahvistuksen.

13 vuoden tauon jälkeen, kolminkertainen maailmanmestari ja viidesti maailman parhaaksi pelaajaksi valittu salibandylegenda Mika Kohonen palaa kotiin kasvattajaseuraansa. Samalla Happeen liigajoukkue sai toivotun vahvistuksen joukkueeseen muutama viikko ennen salibandyliigan alkua.

Ympyrä sulkeutuu kauniisti sinne, mistä kaikki aikoinaan alkoi.

Syksyllä 1995 Kohonen debytoi Happeen paidassa salibandyliigassa, mutta sen jälkeen ura on vienyt salibandyn kuningasta useiksi vuosiksi länsinaapurin puolelle. Lukuunottamatta muutamia yksittäisiä kausia Suomessa. Nyt alkava kausi kasvattajaseurassa, on "Mihun" omien sanojen mukaan viimeinen ja samalla pelaajan ympyrä sulkeutuu siellä, mistä kaikki aikonaan alkoi.

– Mahtavaa olla kotona. Perheen koti on muodostunut Ruotsiin, mutta oma koti on ollut täällä Keski-Suomessa. Tässä on jotain aika kaunista, että täältä, mistä se alkoi, tänne se myös päättyy. Tämä tulee olemaan viimeinen kauteni, ja aion antaa seuralle ja kaupungille kaiken, mitä vain tästä kropasta vielä löytyy.

Tarina on kaunis ja hakee vertaistaan salibandyn historiassa. Kauniimmaksi tarinan voi muuttaa enää vain sillä, mikä Mika Kohoselta ja muutamilta muiltakin Happeen pelaajilta vielä puutuu eli Suomen mestaruus. Se on miesten joukkueen tavoite alkavalla kaudella salibandyliigassa.

Seuralle "Kuninkaan paluu" kotiin on myös merkittävä. Pelaamisen lisäksi Kohonen toimii Happeen Hirviakatemiassa Next Generation -toimintaan valittujen nuorten lupausten mentorina. Paluun myötä mentorointi juniorien suuntaan tulee nyt olemaan aiempaa suunniteltua tiiviimpään. Häntä hienompaa pelaajaa seura ei osannut kuvitellakaan, joka on nyt siirtämässä kapulaa Happeen seuraavan sukupolven tähdille ja huolehtimassa omalta osaltaan siitä, ettei tulevaisuudessakaan Happee-henki ja menestymisen ketju katkea Happeessa. Tervetuloa kotiin #29.

Lisää Kohosen paluusta Happeeseen muissa medioissa:

Ilta-sanomat: https://www.is.fi/salibandy/art-2000005808035.html

Iltalehti: https://www.iltalehti.fi/muutlajit/201808292201169...

Keskisuomalainen: https://www.ksml.fi/urheilu/Totta-se-on-salibandyl...

Yle urheilu: https://yle.fi/urheilu/3-10376412

Pääkallo: https://paakallo.fi/2018/08/siirtohuhut-pitivat-ku...


   
Lisää uutisia
Happee Miehet
«  Heinäkuu   »
Kategoriat