Mestarisuosikki saapuu vieraaksi
Julkaistu: 23.02.2018 00.00

Mestarisuosikki saapuu vieraaksi

Tämän vuoden hiihtoloma potkaistaan käyntiin vauhdikkaasti, kun loman aloitusviikonloppuna ja tarkemmin ottaen lauantaina 24.2.2018 pelataan taas C2- poikien SM-sarjaa Jyväskylässä. Pudotuspelipaikoista kynsin hampain taisteleva Happee saa runkosarjan kolmanneksi viimeisessä ottelussaan vieraaksi lohkomme kärjessä majailevan ja tällä kaudella vain kaksi tappiota kärsineen mestarisuosikin SC Classicin Tampereelta. Ottelun alkuaikaa muutettiin hieman myöhäisemmäksi alkuperäisestä, jotta ei heti O2:n B- junnujen pelipäivän jälkeen tarvitsisi peliä aloittaa; ottelun aloitusaika siis lauantaina klo 16.30.

Happee lähtee otteluun hyvistä asetelmista; hirvilauma on voittanut kaksi edellistä SM-sarjan kamppailuaan ja kuluneella viikolla saatiin pelattua myös lupauksia herättävä harjoitusottelu O2 Jkl C1 SM- joukkuetta vastaan. Myös pitkäaikaispotilaiden osalta sairastupamme on pikkuhiljaa tyhjenemässä, toki tälläkin viikolla sitten muut sairastelut ovat hieman verottaneet kokoonpanoa. Clasulla sen sijaan on ollut jo pidempää taukoa C2 SM- peleistä, tosin viime viikonloppuna he pelasivat C1- Eliittipelejä. Classic on toki myös voittanut kaksi edellistä SM- otteluaan, maaliero aika melkoinen: 31-14. Classichan on kauden 20:stä pelistään voittanut yhteensä 17, pelannut (1. vaiheessa) yhden tasapelin ja hävinnyt ainoastaan Pelicans SB:lle (4-3 ja.) ja Tiikereille (6-5). Maalierokin joukkueella on sarjan ylivoimaisin 202-94, päästettyjä tosin vain neljä vähemmän kuin meillä! (tehtyjä sitten 104 enemmän :D) Monesta sarjamme joukkueestahan löytyy 2-3 ikäluokan huippupelaajaa, joiden varaan joukkueen pistetehtailu noin 60% pohjautuu; noh, Classicilla tällaisia pelaajia on noin pari kentällistä! Joukkueen pistetehtailun kärki on aika tasainen ja vaikka kukaan heistä ei ole lohkon pistepörssin Top-5:ssa, kun ottaa jokaisesta joukkueesta 10 parasta pistemiestä, humaa kyllä eron Classicin ja muiden välillä! Täytyy sieltä kuitenkin silti pari nimeä esiin nostaa, jotta katsojat tietävät painaa muistiin ne nimet, jotka maajoukkueessakin painavat parin vuoden päästä: joukkueen tehokain yksilö SM-sarjassaon ollut yksi ikäluokan parhaista pelaajista #40 Oliver Vänttinen joka on tehnyt tehot 24+16=40. Hän on kokonaisvaltaisesti ikäluokan eliittiä eikä häneltä juuri heikkoa osa- aluetta löydy. Hyvää taustatukea tarjoavat pistetehtailulle puolestaan 04- ikäluokan ykköspelaaja #48 Viljami Virtanen sekä vikkelä ja tehokas #63 Ville Hietaranta jotka ovat kaikki painaneet Classicin paidassa jo hyvän tovin tuttipulloajoista lähtien. Vahvistuksiakin Classic on viime vuosina kovasti haalinut Nääsville alueen muista seuroista ja vähän kauempaakin; monihan saattaa muistaa (no minä ainakin muistan :)) miten 03- ikäluokassa esimerkiksi PirPi, SC Weikot ja SBT PaPo olivat viime vuosina kovia luita. Noh, niistä joukkueista Classicin miehistöstä löytyy nykyään aika liuta pelaajia, esimerkiksi Parkanon lahjakkuudet #12 Markus Vainionpää & #16 Leevi Mansukoski, SC Weikkoja kapteenina vuosia johtanut #83 Elias Laine sekä Pirkkalan Pirkkojen huippulahjakkaasta pelaajahautomosta maailmalle (tai siis Tampereelle) hypänneet #9 Miika Kimpanpää ja #77 Teemu Vuorinen (+melkein kymmenen muuta). Myös joukkueen maalivahtitandemi on saanut varhaissählykasvatuksensa Pirkkalassa ja Parkanossa; maalia vartioi kaksikko #20 Veeti Peltoniemi - #23 Martti Kiiski.

Sarjan tilastot ennen lauantaita voit katsella tästä.

Ottelun Seuraa Häntä- pelaajat:

#7 Miro Åkerlund, Happee

Kausi lähenee runkosarjan osalta loppuaan ja niin vähenevät myös esiteltävät seuraa häntä- pelaajat Happeen puolelta. Nyt kuitenkin vuoroon joukkueemme pistekärki Åkeri, joka on tilastojen valossa kyllä joukkueen ja ikäluokan ehdotonta kärkeä! Alkukaudesta Åkeri vielä kantoi osaltaan koko joukkueen pistetehtailua selässään, mutta viime aikoina ovat myös muut pelaajamme ottaneet oppia tämän pelurin otteista eikä enää ole tarvinnut tehdä 4 maalia per peli :D Åkerin laukaus ja liike pallon kanssa ovat kokoikäluokan eliittiä, koko kauden pistesaldo SM-sarjassa näytää lukemia 33+11=44 joilla irtosi paikka luonnollisesti myös FBA Maajoukkuetien United 1- porukkaan aikaisemmin tällä kaudella. Pallon saadessaan Åkeri on huippuvaarallinen pelaaja, mutta myös pallottomana hän osa tehdä itsensä vaaralliseksi kentällä. Pienet vaivat ovat kiusanneet lähes koko kauden, mutta kunnossa ollessaan tämä nuori mies kurittaa mitä tahansa joukkuetta tässä sarjassa!

#12 Markus Vainionpää, SC Classic

Tämä nuori mies tosiaan aiheutti otteillaan harmaita hiuksia vastustajilleen (myös meille jyväskyläläisille) jo vuosia takaperin pelatessaan SBT PaPon paidassa. Huipputaitava, tuulen nopea ja terävästi laukova Vainionpää pelasi jo pari aikaisempaa vuotta kaksoisedustuksella Classic paidassa ja nykyään edustaa sitten Clasua ihan all day every day. Vainionpää on rightin puolen pelaaja ja myös (hyvin classicmaisesti) todella monipuolinen, hän pystyy sekä rakentamaan että ratkomaan, niin pakkina kuin hyökkääjänäkin. Treenimatkat Parkanosta Tampereelle ovat 85 kilometriä suuntaansa, joten tämä kertoo jo miten motivoituneesta lahjakkuudesta on kyse, onhan siinä toki Mansukoski matkakaverina! Näitä "matkailija- pelaajiahan" löytyy tästäkin ikäluokasta Vilhon ja Parkanon duon lisäksi muutamia muitakin, hienoa nähdä että jo tuossa iässä halutaan, ja on mahdollisuus, panostaa lajiin vaikka se vähän uhrauksia vaatisikin!

Ottelun live- seurannan ei- paikalla oleville tarjoavat taas Tulospalvelu tilastojen muodossa ja YouTube vauhdikkaan live- streamin muodossa.

Olympialaisten asiantunteva asiantuntija- raati Hedberg & Rostedt on nostanut pelipäivän alla esille seuraavat pointit:

#22 ja #27 paluusta kokoonpanoon on huhuiltu jo pitkään. Joko se tapahtuu?

Iskeekö viime pelin hat-trick-hero #88 taas hatullisen?

Jatkaako sarjan ylivoimaisin puolustaja #16 pistetehtailuaan?

Pysyykö #98 juomapullo ehjänä vai kuivatellaanko taas pelipaitoja?

Saako #18 hiukset hyvin jo ennen peliä vai pitääkö pelin aikana pari kertaa (lue:32) korjata?

Mitä #90 oppii peliä edeltävässä videopalaverissa?

Onko Mustosilla etelän lomalla striimi viritetty valmiiksi?

Lauantaina siis ennen kuin perhepaku ja suksiboxi starttaavat kohti Leviä, niin tulehan Vaajakoskelle katsomaan kun hyvässä vireessä oleva Happee kohtaa ikäluokan kärkinipun; toisin sanoen siis huippujuniorisalibandya on luvassa! Puck drop Vaajakosken Little Caesars Arenalla (tietäjät tietää kenen kotihalli) aka Hornankattilassa aka Liikuntahallilla klo 16.30 eli mitä mahtavimpaan prime time aikaan! Kannustetaan yhdessä Happee voittoon!

#clasurytkettä

- JK -

Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ