Happeen Naiset varmistivat nousun kakkosdivisioonaan kauden avaustappiosta huolimatta
Julkaistu: 14.04.2022 10.13

Kauden toiseksi viimeisessä turnauksessa se sitten tapahtui. Kun avausottelussa voitto tai tasapelikin olisi riittänyt varmistamaan lohkon kärkipaikan ja nousun kakkosdivisioonaan ensi kaudeksi, lähes jokainen pelaaja pelasi koko kauden huonoimman pelinsä ja KuuMat korjasi potin lukemin 2–4.

Ottelua sävyttivät poikkeuksellisen räikeät virheet, niin kollektiivisella kuin henkilökohtaisellakin tasolla. Milloin pallon kanssa aikailtiin aivan turhaan omassa puolustuspäässä kunnes jäätiin vastustajan karvauspelin jalkoihin, milloin taas jo turvallisille vesille matkalla olleita paluupalloja työnnettiin käytännössä uudestaan takaisin vastustajan lapaan, jotta nämä saivat yrittää laukoa vielä toistamiseen. KuuMat käytti nämä virheet armottomasti hyväkseen ja tarttui tarjolla olleeseen voittoon huomattavasti suuremmalla tahtotilalla kuin mitä me saimme aikaan oikeastaan missään vaiheessa peliä.

Ne pari vaihtoa kolmannessa erässä, joiden ajan näytimme siltä, että oikeasti pelasimme täysillä, tuottivat kaksi maalia, kun ensin Erika laukoi viivasta tiheän maskin takaa alakulmaan ja hieman myöhemmin Ida tinttasi maalinedustalle tarjoillun pallon yläpesään. Nämä onnistumiset veivät meidät 2–1-johtoon ja ohikiitävän hetken ajan kaikki näytti hyvältä. Tämä ohikiitävä hetki kesti osapuilleen kaksikymmentä sekuntia, minkä jälkeen KuuMat sai halvan tasoitusmaalin, ja meillä alkoivat päät hajoilla. Lopullinen hajoaminen tapahtui, kun päätöserän puolivälissä 2–3-maali lipsahti sisään tavalla, jossa sen paremmin meillä kuin vastustajallakaan ei ollut vähään aikaan mitään aavistusta pallon olinpaikasta, kuin tarpeettomana vahvistuksena sille, että tämä oli yksi niitä otteluita, joissa tällaisia asioita vain tapahtuu.

Loppua kohden haettiin tasoitusta riskialttiisti ylihyökkäämällä, mistä ei seurannut mitään kummempaa kuin se, että KuuMat pääsi nopealla vastaiskulla lyömään viimeisen naulan 2–4-arkkuun. Ruma tapa päättää pitkä ja nätti voittoputki, jota olisi mielellään jatkanut aina kauden päätösvihellykseen saakka. Välittömästi pelin jälkeen kopissa päätettiin, että tämä peli unohdettaisiin ja kaikki suuttumus ja pettymys valjastettaisiin uudenlaiseksi näläksi ja tahdonvoimaksi seuraavaan otteluun, sillä vastaan oli jälleen asettumassa taitava ja kovaa päälle käyvä joukkue, eikä tällaisiin kompurointeihin olisi varaa enää uudelleen.

Toinen ottelu alkoi vauhdikkaasti. Valo II tuli päälle odotetun kovaa ja, aina kun mahdollista, kylvi maalinedustalle heitettäviä pitkiä palloja, jotka pakottivat etenkin puolustuksen pysymään jatkuvasti valppaana ja siivoamaan irtopallot saman tien. Siinä missä edellisessä ottelussa tuomarit olivat katselleet mailaanlyöntejä korkeintaan lievällä mielenkiinnolla, nyt oli siinäkin suhteessa aivan eri ääni kellossa, mikä tuli ilmi jo toisella peliminuutilla, kun Annika lähti välittömästi yhdestä mailan kalahduksesta jäähyistunnolle.

Alivoima hoidettiin jälleen kerran tyylikkäästi, mutta huolimatta siitä, ettei meillä ollut ottelussa minkäänlaista tarvetta hätään, Valo II livahti seitsemännellä peliminuutilla johtoon. Matkassa oli jälleen huonoa tuuria, kun kevyt ohjuripallo pomppi puolustuksen pohkeiden kautta sisään. Tämä olisi voinut edellisen pelin tavoin imeä tuulet pois purjeista, mutta tällä kertaa usko omaan tekemiseen pysyi kasassa ja hommia ryhdyttiin painamaan uudelleen. Tärkeää oli, että tasoitusmaali tuli nopeasti, kun vain pari minuuttia myöhemmin Erika tykitti hyvän maskipelaamisen avustamana vastustamattoman kudin yläkulmaan ja lukemiksi 1–1. Saimme vielä johtoaseman itsellemme ennen avauserän loppua, kun pääsimme ylivoimalle vastustajan kädelläpelaamisen jälkeen. Viisikko pyöritteli palloa aikansa, kunnes Hanna M. päätti ottaa ohjat omiin käsiinsä ja nousi siivestä sijoittamaan häkellyttävän tyynesti takayläkulmaan.

Ottelu jatkui vauhdikkaana ja paikkoja piisasi kummallakin joukkueella. Lukemat pysyivät silti pitkään 2–1:ssä, pääasiassa molempien osapuolten huonon viimeistelyn ja hyvän maalivahtipelin ansiosta. Jokaisesta pallosta joutui kamppailemaan kaikin voimin eikä vastustaja antanut mitään ilmaiseksi. Erän loppupuolella Ansku kuitenkin väläytti juoksuvoimaansa pinkomalla laitaa pitkin läpi ja tarjoili takatolpille, jonne kiirehtinyt Hanna V. siirsi pallon silkkisesti kahden tolpan, yläriman ja ehkä vielä veskarin selänkin kautta sisään.

Kahden maalin johtoasema olisi ollut mukava, joten luonnollisesti kolmas erä alkoi täydellisellä paniikkikyykkäyksellä, joka kulminoitui Valo II:n maalialueen kulmalta saamaan vapariin. Kukaan ei oikein tiennyt, mistä vapari oli tullut, eikä kukaan tiennyt myöskään, miten siitä seurannut veto pomppi alakulmasta sisään, mutta yhtä kaikki peli oli 3–2 ja taas saatiin jännittää. Pienen hätäilyn jälkeen päätettiin kuitenkin tiivistää avaus- ja puolustuspelaamista ja pelin rytmiin päästiin takaisin mukaan. Viisi minuuttia ennen loppua Valo II:n maalinedustaa kohti heittämällä pallo osui syöttöä katkovan Annikan käsivarteen, ja tuomaristo näki tämän jostain syystä rankkarin arvoisena tilanteena. Penkillä uskallettiin tuskin katsoa, mutta pallo karkasi epäonnisesti vastustajan lavasta kriittisellä hetkellä ja kun Suski vielä piti jälkitilanteesta etukulman kiinni, selvittiin tilanteesta säikähdyksellä.

Tätä voi hyvillä mielin nimittää ottelun lopulliseksi käännekohdaksi, sillä vain minuuttia myöhemmin Veera T. pääsi laukomaan hyökkäysalueen pallonriiston jälkitilanteesta 4–2-johtomaalin. Loistovireessä ollut ja joukkueen tsempparipelaajana päivän molemmissa otteluissa palkittu Erika namutteli vielä puolitoista minuuttia ennen loppua 5–2, ja ottelu saateltiin loppuun, jossa odottivat sarjan kärkisijan ja ensi kauden kakkosdivisioonapaikan varmistaneet pisteet.

Kausi ei kuitenkaan ole vielä ohi. Viimeisessä turnauksessa vastaan asettuvat Flanels ja TiPa, kuten koko kauden aloittaneessa turnauksessa syksyllä kauan sitten, ja saamme mahdollisuuden antaa paria kompastelua lukuunottamatta pääasiassa hienosti sujuneelle kaudelle sen ansaitseman päätöksen.