Happeen Naiset päättivät vuoden tappioitta ottamalla kaksi tiukkaa voittoa
Julkaistu: 09.01.2022 11.19

Kalenterivuoden 2021 viimeinen turnaus pelattiin Muuramessa. Tiesimme, että edessä olisi haastava päivä, sillä vastaan asettuivat ensin edelliskaudella tiukan kamppailun tarjonnut Valo II ja sen jälkeen koko alkukauden sarjataulukossa omaan makuun turhan lähellä niskaan hengittänyt Kuumat.

Valo II oli kova vastustaja nytkin, ja meillä kävi tuuri ettemme joutuneet tappiolle heti ensimmäisen aloitusvoiton jälkeen (vaikka tässä tapauksessa vaikeuksia aiheutti lähinnä oma sählääminen ja kommunikaation puute). Tilanteesta selvittiin säikähdyksellä, mutta niskan päälle emme silti ensimmäisessä erässä päässeet, vaan ottelu pysyi tasaisena ja molempiin päätyihin vauhdikkaasti soljuvana.

Useista tonteistamme huolimatta Valo II varjeli maaliaan sitkeästi ja onnistuneesti lähes koko avauserän, kunnes Ansku lopulta onnistui murtamaan puolustuksen. Kun tavaramerkkimäinen kantti keskelle tuli, vaihtopenkillä ehdittiin juuri ja juuri todeta: ”Nyt muuten tulee maali”, ja seuraavassa sekunnissa verkko heilui. Näin ollen erätauolle lähdettiin 1–0-johdossa.

Toinen erä alkoi vauhdilla, kun välittömästi ensimmäisessä vaihdossa Salla nousi laitaa pitkin hyökkäysalueelle ja tarjoili nappisyötön keskustaan allekirjoittaneelle, joka siirsi pallon maaliin – tehopisteiden suhteen valitettavasti vasta peitosta seuranneesta kakkospallosta. Lisääkin olisi hetken kuluttua ollut tarjolla, kun pallo käytettiin tolpassa kahdesti kolmen sekunnin sisään, ensin laukauksesta ja sitten paluupallosta. Maalinteko vastusti molemmilla joukkueilla, ja vedot viuhuivat niin ohi, yli kuin blokkiinkin. Yksi veto, Erikan millintarkka, yllättävä tykitys yläpesään pienestä kulmasta erän puolivälissä oli kuitenkin sellainen, joka ei mikään mahti maailmassa ottaisi kiinni, ja toisen erän jälkeen johtomme oli jo turvallisen tuntuinen 3–0.

Päätöserässä tämä johto alkoi tuntua huomattavasti vähemmän turvalliselta. Valo II vaikutti säästäneen kaikki mahdollisen paukut loppukiriin, ja iski kimppuun päätylaudasta sellaisella voimalla, että hetken aikaa jouduimme vain roiskimaan palloa hätäisesti pois omalta kenttäpuoliskolta. Lopulta hätäily ja pallonmenetykset kuitenkin kostautuivat, ja vastustaja pääsi kaventamaan pelin 3–1:een tiheän maskin takaa tulevalla, aivan rimaa hipoen sisään uppoavalla kudilla – toinen näitä ei mitenkään kiinni otettavissa olevia tilanteita.

Jälkiviisaasti voi todeta, että tuo maali toimi meille kenties tarvittavana herätyksenä. Paineen alla alettiin toimia viisaammin ja rauhallisemmin, ja saimme taas pelin rytmistä kiinni. Emme saaneet lisää maaleja aikaiseksi, mutta Valo II:n kavennus jäi myös heidän viimeisekseen, ja niinpä vastustaja pidettiin turvallisesti käsivarrenmitan päässä loppuvihellykseen saakka.

Ensimmäisen pelin keskeisin käteen jäänyt ajatus oli, että voitto on aina voitto, tuli se millä tyylillä tahansa. Tämä ajatus päti ainakin tuplasti yhtä paljon seuraavaan otteluun, kun vastaan asettui Kuumat.

Saimme otteluun lentävän lähdön, sillä vajaan puolentoista minuutin pelin jälkeen Erika nousi jälleen pakinpaikalta vetopaikkaan ja tykitti meidät johtoon. Sen jälkeen maalihanat menivät kuitenkin tukkoon molemmissa päissä ja alkoi koko ensimmäisen, toisen ja suurimman osan kolmatta erää kestänyt suvantovaihe, jossa vastustaja sai aikaan useita vaarallisia pyörityksiä meidän päädyssämme, ja itse salibandyn sijaan fokukseen nousivat valitettavasti välillä vaaralliset taklaukset, loukkaantumiset ja jälkipelit. Yhden viimeksi mainitun seurauksena vastustaja joutui jäähylle ja pääsimme hakemaan onnistumisia ylivoimalla, mutta huolimatta yhdestä tyylikkäästi maalinedustalle pelatusta kuviosta johtoasemamme pysyi tiukimpana mahdollisena.

Tässä yhden maalin johdossa rimpuilimme suurimman osan peliä, ja Suskin pelastukset ja välillä ihan silkka ihme nollasi kaikki vastustajan tasoitusmahdollisuudet. Erityismaininta on annettava myös pakkiosastolle, joka kapeni kapenemistaan loukkaantumisten myötä, ja teki silti hirmuisen päivätyön painimalla kulmissa Kuumien aggressiivista karvausta vastaan.

Vasta, kun ottelua oli jäljellä enää viisi minuuttia, Ansku vaiensi huutelijat parhaalla mahdollisella tavalla tunkeutuessaan vastustajan puolustajien lomasta maalinedustalle, kiertäessään rauhallisesti maalivahdin ja viimeistelessään lukemiksi 2–0. Viimeiset minuutit Kuumat haki raivokkaasti kavennusta kuudella kenttäpelaajalla, ja tyhjään maaliin viimeistely osoittautui meille päivän kovimmaksi haasteeksi, kun noin puolen tusinaa pelaajaa pääsi vuorollaan yrittämään lopullisen niitin lyömistä ja laukoi antaumuksella aivan minne sattui.

Näin ollen voitto irtosi jalkapallolukeminen 2–0, mutta kuten sanottu, nämä ovat kaikki yhtä arvokkaita pisteitä jotka vievät meitä kohti kauden tavoitetta, eli nousujuhlia – jos koko kautta päästään ylipäätään vielä jatkamaan.