E1 "pelaajien"säännöt
20.8.2019 22:44 Uutisointi / E1 -juniorit -08

E1 PELAAJIEN SÄÄNNÖT


 • Tulen harjoituksiin ja peleihin aina ajoissa. Jos harjoitukset alkavat klo 17:00, niin se tarkoittaa, että olen klo 17:00 valmis aloittamaan harjoitukset. Minulla on peliasu päällä, juomapullo täytettynä ja vessa-asiat hoidettuna. Myöhästyminen voi vaikuttaa peliin osallistumiseen.
 • Käyn säännöllisesti harjoituksissa. Pidän huolta, että liikun tarpeeksi ja säännöllisesti myös salibandyharrastuksen lisäksi.
 • Annan AINA jokaiselle joukkuekaverille sekä valmennukselle läpyt ja tervehdin tullessani harjoituksiin ja peleihin. Lähtiessä hyvästelen ja kättelen.
 • Huomioin toiset niin kentällä kuin kentän ulkopuolella. Käyttäydyn toisia kohtaan kunnioittavasti ja tasavertaisesti. En kiroile, kiusaa, käyttäydy väkivaltaisesti, nimittele tai loukkaa toisia ja jos huomaan että joku tulee kiusatuksi, ilmoitan siitä heti aikuisille.
 • Autan harjoitusten alussa pystyttämään laidat sekä harjoitusten lopussa purkamaan laidat pois. Yhteistyöllä pääsemme aloittamaan harjoitukset paljon nopeammin ja meille jää enemmän aikaa harjoitella ja pelata.
 • Harjoituksissa ja peleissä teen aina parhaani, jotta myös kaverini saavat mahdollisuuden onnistua. Annan harjoittelu- ja pelirauhan kavereille.
 • Kannustan kavereita, tuuletan omia ja pelikavereiden maaleja sekä tuen toisia myös epäonnistumisen hetkellä.
 • Kunnioitan ja arvostan myös vastustajaa. Hyvä suoritus on hyvä suoritus, teki sen kuka hyvänsä. Onnittelen aina voittajaa, myös oman tappion jälkeen. ”Voitamme tyylillä, häviämme tyylillä”.
 • Kuuntelen valmentajan ohjeita ja annan myös muille mahdollisuuden kuunnella. Pysäytän pallon aina kun valmentajalla on asiaa, pilli soi tai saan uusia ohjeita.
 • Yhteisillä bussimatkoilla on kännykän ja pelilaitteiden käyttö kielletty! Matka-ajan käytämme esim peleihin, leikkeihin ja toisiimme tutustumiseen. Keskustellaan päivän asioista ja käytämme matka-ajan hyväksi ja keräämme joukkuehenkeä turnausta varten. Paluu matkalla voidaan yhdessä kuunnella musiikkia, jos kaikille sopii ja jokainen otetaan soittolistan laatimisessa huomioon. Bussin takaosa on koko matkan ajan varattu joukkueen pelaajille ja tarkoitus olisi, että koko matkan ajan pelaajat viettäisivät ajan yhdessä.
 • Peleissä ja turnauksissa ruokailemme aina yhdessä. Annan jokaiselle ruokarauhan enkä hoputa tai häiritse ruokailua. Joukkueena saavumme ja joukkueena poistumme paikalta! Pipot, lippikset ja muut päähineet sekä ulkovaatteet eivät kuulu ruokapöytään! Muista, että sinä edustat joukkuetta ja seuraa!
 • Haluan olla muille hyvä esimerkki. Kiroilu, syljeskely, tavaroiden rikkominen, roskaaminen tai muuten huono käytös ei kuulu meidän toimintatapoihin. Jos olen peleissä tai turnauksessa toisen joukkueen kanssa samassa pukukopissa, annan toisten tavaroiden olla rauhassa enkä koske niihin.
 • Pelien ja turnauksien tauot vietämme yhdessä, ellei valmennus toisin ohjaa. Käytämme tauot lepoon, energian tankkaamiseen sekä jutusteluun ennen seuraavaa peliä.
 • Turnauksissa syön herkkuja vasta viimeisen pelin jälkeen. Peleihin otan terveelliset eväät mukaan. Esim: hedelmät, leivät tai salaatti ovat loistavia välipaloja. Herkut, limut/mehut ja karkit syön vasta turnauksen jälkeen. Urheilijalle ja kasvavalle nuorelle terveellinen ravinto on tärkein voimanlähde.
 • Pidän varusteistani hyvää huolta ja harjoitustilat puhtaina. Huolehdin itse (yhdessä vanhempieni kanssa), että minulla on aina kaikki varusteet mukana. Peleihin saavun aina puhtailla ja ehjillä seuran määräämillä vaatteilla, koska minä edustan seuraa. Muistan myös ottaa varusteet mukaani, kun lähden kotiin harjoituksista ja peleistä
 • Mailan paiskominen ei ole kivaa ja huonolla tuurilla saatan aiheuttaa toiselle vahinkoa. Jos hakkaan mailalla laitoja/kenttää tai heitän mailan, niin hyväksyn, että valmentajat poistavat minut harjoituksista tai pelistä.
 • Mököttäminen, suunsoittaminen ja äksyily ei ole kivaa eikä kunnioittavaa. Jokaisella meistä on joskus huono päivä ja vaikka kuinka yrittäisi, niin mikään ei tunnu onnistuvan. Huonon päivän sattuessa, en pura kiukkuani harjoituksissa tai peleissä muihin ja aiheuta tällä toiminnalla joukkuekavereilleni pahaa mieltä. Otan vaikka hetken tauon ja omaa aikaa ja palaan kentälle vasta kun kiukku on ohi ja pelaaminen tuntuu kivalta. Valmentajille ja joukkueenjohtajalle voi aina tulla kertomaan jos joku asia harjoituksissa painaa mieltä!
 • Jos minun täytyy poistua harjoituksista ennen harjoitusten loppua, ilmoitan siitä valmentajalle tai joukkueenjohtajalle.
 • Jokainen meistä tekee virheitä. Emme syyttele, pilkkaa, hauku tai kiusaa ketään jos sattuu vahinko. Tuemme ja kannustamme jokaista joukkuekaveria!!
 • Viisikkopelin pelipaikkojen, sekä roolien opettelu ja ymmärtäminen on rikkaus. En voi aina olla hyökkääjä tai kentän sankari. Jokaisen pelaajan on harjoiteltava sekä hyökkäämistä että puolustamista. En suutu enkä mökötä jos en saa pelissä pelata sillä paikalla millä haluan.
 • Oma käytös ja aktiivisuus vaikuttaa peliaikaan. Säännöllinen harjoittelija, joka harjoituksissa kuuntelee ja toimii ohjeiden mukaan saa enemmän peliaikaa. Se on reilua kaikkia kohtaan! Jos olen sairastunut tai minulla on loukkaantuminen, niin lepään ja parantelen oloani, kunnes olen täysin terve! Sairaana harjoituksiin ja peleihin osallistuminen voi aiheuttaa minulle vakavan jälkitaudin tai sairauden pitkittymisen.
 • Jokainen pelaaja on meille yhtä tärkeä! Meidän joukkueessa ei ole supertähtiä eikä kukaan saa erityiskohtelua. Olemme kaikki tasavertaisia ja yhtä arvokkaita joukkueellemme.   
Lisää uutisia
E1 -juniorit -08
Kategoriat