D1-juniorit Valkoiset, Kilpasarja, turnaus 2, MUSTA

Happee musta - LFT  1 - 2

Hämeenlinna, Hauhon yhtenäiskoulu

Lohkon kärkikamppailu muodostui trilleriksi!

Hauhon eliittisarjan karsintaturnauksen toisessa ottelussa olikin sitten jaossa lohkovoiton kannalta erittäin tärkeät pisteet, kun vastaan asettui kärjessä majaillut LFT. Vastustaja oli todella aktiivinen, joka sytytti myös hirvilauman taistelemaan. Pelasimmekin ehkä kauden parhaimman ottelumme tähän mennessä, ainakin mitä tulee puolustus- ja maalivahtipeliin, mutta tehottomuus maalipaikoissa vaivasi pahasti.

Avauserän tahkosimme maaleitta - molemmat, vaikka hallitsimmekin sitä kohtalaisen selvästi. Toisessa erässä LFT nappasi komennon ja meni 0-2 johtoon, kun ensimmäinen maali kimposi harmittavasti puolustajamme selästä verkonperukoille, ja toisessa maalissa sattui hetken nukahdus ja merkkausvirhe, jonka seurauksena vastustaja laukoi pallon ylänurkkaan EP:n ollessa tilanteessa täysin voimaton.

Viimeisessä erässä raastoimme sekä raadoimme ja lopulta se palkittiin avausosumalla Miro Oksasen tarkalla ylänurkkavedolla. Erän loppupuolella pallo kävi sitten pariinkin otteeseen LFT-maalin tolpassa, ja muutaman kerran veskari venytti mitä huokeimpia torjuntoja. Palloa ei kuitenkaan harmittavasti maalin asti toista kertaa saatu, vaikka tasoitusta haettiin lopussa minuutin verran ilman maalivahtiakin. Voitto siis LFT:lle niukasti 1-2. Ottelun parhaina pelaajina voidaan itseoiketetusti pitää molempien joukkueiden maalivahteja.

Ottelun puheenaiheeksi nousi melko luokaton tuomarilinja (ja toimitsijasekoilu), joka realisoitui viimehetkillä mm. sillä, että pelikello juoksi lähes puoli minuuttia LFT:n hyväksi, kun sen piti olla pysähdyksissä. Tuomarit eivät jostain kumman syystä tätä halunneet korjata useista pyynnöistä huolimatta. On lajin ja pelaajien kannalta harmi, että valitettavan usein heikko tuomaritaso pilaa hyvän pelin ja jopa haittaa lajin kehittymistä. Tuomareista huolimatta tämä ottelu oli erittäin tasokas ja vauhdikas - oltiinpa katsomon puolella jopa sitä mieltä, että tämän tasoiseen matsiin maksaisi mielellään liputkin, mutta se olisi voinut olla jopa vieläkin viihdyttävämpi, mikäli raitapaitakaksikko olisi ollut edes hitusen kartalla kyseisestä lajista ja sen säännöistä.

Viimeiset pelit tästä karsintasarjasta pelataan Vaajakoskella 12.11., jolloin ratkotaan jatkopaikat. Kaikki lehtereille kannustamaan Happee Mustat eliittisarjaan!

Tilastot

1 - 2

LFT
0 - 00 - 21 - 0
9'Jäähy: 2minHeiska Aapo
35'MaaliOksanen Miro
35'MaalisyöttöKujala Santeri