D1-juniorit Valkoiset, Kilpasarja, turnaus 1, MUSTA

Koovee Mustat 03 - Happee D1 musta   5 - 7

Vexve-Areena, Ratakatu 27, Sastamala

Tason mittaus kivikovaa KooVee Mustaa vastaan!

Sastamalan turnauksen toisessa ja samalla viimeisessä ottelussamme vastaan asettui 2003-ikäluokan Eliittisarjan vakiokasvo KooVee 03 Musta. Ottelu tiedettiin ennakkoon erittäin haastavaksi, mutta saimme hyvän startin tasaviisikkopelin näyttäen aika ajoin jopa ylivoimalta. Ottelua kuitenkin sekoitti 2 minuutin jäähyjen runsas määrä, joita jaettiin KooVeelle 6 ja Happeelle 4 kpl. Koska niin yli- kuin alivoimammekin tuntui takkuiselta, ja pallo tuntui pomppivan ja polttavan lähes jokaisen pelurimme hyppysissä, heijastuen mm. ylipelaamisena ja hermostuneisuutena, hävisimme kaksi ensimmäistä erää lukemin 2-1, ja viimeiseen erään lähdettiin siis kahden maalin takaa-ajoasemasta tuloksesta 4-2.

Kolmaskin erä alkoi jäähyillen, mutta pian tämän jälkeen joukkue alkoi heräämään muutamien hyvien yksilösuoritusten ja taisteluilmentymien johdosta. Ajassa 37:27 siirryimme 4-5-johtoon ja tässä vaiheessa valmentajat teroittivat erityistä keskittymistä oman roolin hoitamiseen. Mihinkään peruutteluun emme todellakaan halunneet lähteä, mutta kuitenkin puolustustehtävät edellä oli tarkoitus viimeiset minuutit mennä. Kun pääsimme vielä ylivoimalle pian johto-osuman jälkeen, alkoi tilanne näyttämään entistä paremmalta, kunnes koko hyökkäyskolmikko ylipelasi ja vastustaja pääsi alivoimalla ylivoimahyökkäykseen tasoittaen pelin lukemiin 5-5 vain vajaa 2 minuuttia ennen ottelun loppua. Tässä vaiheessa vaihtopenkki oli täynnä enemmän ja vähemmän järkyttyneitä pelaajia. Ylivoimamme kuitenkin jatkui edelleen ja digitaalin näyttäessä 43:56, "köyhän miehen karkkipyssy", rightinkätinen Miro Oksanen ampui komean ylänurkkapommin one timerilla toisen Miron, Åkerlundin, toimiessa namupassin tarjoilijana. Vastustaja haki vielä lopussa tasoitusosumaa ilman maalivahtia, mutta Oksanen viimeisteli hattutemppunsa tyhjään rysään ajassa 44:37, ja näin erittäin tunteikkaan voiton loppulukemiksi kirjattiin 5-7.

Ottelun pistenikkareina häärivät Mirot Oksanen 3+0 & Åkerlund 2+1. Lisäksi valmennus haluaa nostaa esiin Iivari Saikkosen (1+0), jonka kolmannen erän taisteluilme ja rohkeat haastot hyökkäyspäässä olivat yksiä erän käännekohdista.

Koovee Mustat 03

5 - 7

2 - 12 - 11 - 5
5'MaaliSaikkonen Iivari
12'Jäähy: 2minHeiska Aapo
19'Jäähy: 2minNikoskinen Veeti
25'MaaliOksanen Miro
25'MaalisyöttöSihvola Roope
28'Jäähy: 2minÅkerlund Miro
32'Jäähy: 2minLaurila Saska
33'MaaliÅkerlund Miro
33'MaalisyöttöKujala Santeri
35'MaaliÅkerlund Miro
37'MaaliKujala Santeri
43'MaaliOksanen Miro
43'MaalisyöttöÅkerlund Miro
44'MaaliOksanen Miro
44'MaalisyöttöKeski-Jaskari Tino