Happee aloittaa Hirviakatemia toiminnan.
Julkaistu: 23.03.2018 00.00

Happee aloittaa Hirviakatemia toiminnan.

Happee aloittaa Hirviakatemia toiminnan.

Happee aloittaa Hirviakatemia toiminnan ensi kaudella 1.5.2018 alkaen. Hirviakatemian toiminta tähtää akatemiassa harjoittelevien lahjakkuuksien kehittämiseen, C2-ikäisistä junioripelaajista aina liigapelaajiin asti. Hirviakatemian toiminnan tavoitteena on yhdistää pelaajan urheileminen ja opiskelu (tai työ) siten, että pelaajalla on parhaat mahdollisuudet nousta huipulle salibandyssa. Hirviakatemian toiminnan avulla seuran lahjakkaimmat pelaajat saavat mahdollisuuden harjoittelun tehostamiseen ja kokonaisvaltaiseen valmentautumiseen.

Hirvipolku, seuran uudistuva valmennuslinja ja hirviakatemian toiminta muodostavat sellaisen kokonaisuuden pelaajien kehittämisessä kohti kansallista ja kansainvälistä huippua, jollaista ei ole vielä muualla tarjolla.

”Hienoa duunia. Tämän kaltaisia toimintamalleja, dokumentoituneina, tarvitsemme kaikkiin meidän huippuseuroihin. En tiedä muilla olevan vastaavaa.” - Jarkko Rantala, salibandyliiton huippu-urheilujohtaja

Hirviakatemian toimintamalli


Hirviakatemiassa pelaajilla on aamuharjoittelu mahdollisuus kolmessa eri ryhmässä pelaajien iän mukaan: Huippuvalmennus, LIV-valmennus ja Kerhovalmennus.

Huippuvalmennusryhmässä valmentautuu miesten liigajoukkueen ja Happee Steamers farmijoukkueen pelaajia yhden kerran viikossa aamuisin. LIV-valmennusryhmässä valmentautuu alueen lahjakkaimpia salibandypelaajia Voionmaan urheilulukiosta ja muista 2. asteen oppilaitoksista 3 kertaa viikossa aamuisin. Kerhovalmennusryhmässä valmentautuu alueen lahjakkaimpia yläkoulussa opiskelevia salibandypelaajia yhden kerran viikossa aamuisin.

”Aamuvalmennus mahdollisuus liigajoukkueelle tulee enemmän kuin tarpeeseen ensi kaudella. Se palvelee etenkin seuramme miesten maajoukkuepelaajia, U23 maajoukkuepelaajia ja koko ensi kauden liigajoukkuetta. Mutta vielä suurempana asiana pelaajien kehittämisessä näen uuden C2- ja C1-ikäisille junioreille suunnatun kerhovalmennuksen. Sen avulla pystymme tarjoamaan lähes 100 ylimääräistä lajiharjoitusta C2-ikäiselle pelaajalle, jonka tavoitteena on esimerkiksi U16 maajoukkue C1-iässä.”, kertoo seuran valmennuspäällikkö Tero Kotilainen.

Next Generation - toiminta hirviakatemiassa

Next Generation toiminta hirviakatemiassa on tavoitteellisesti kohti huippua pyrkiville salibandypelaajille tarkoitettu erillinen valmennusryhmä, jossa pelaaja huomioidaan kokonaisvaltaisesti yksilöllisen ohjauksen kautta, jotta pelaajalla olisi mahdollisuus kasvaa huippu-urheilijaksi. Se on tarkoitettu pelaajille, jotka oman toiminnan ja intohimon kautta osoittavat erityistä lahjakkuutta ja sitoutuvat kokonaisvaltaisesti urheilijan elämään.

Next Generation toimintaan valitaan pelaajat Tulevaisuuden tähdet (Liiga), Tulevaisuuden Hirvet I (A- ja B-nuoret) ja Tulevaisuuden Hirvet II (C1- ja C2-juniorit) valmennusryhmiin aina vuodeksi kerrallaan. Valintakriteerit pelaajien suhteen ovat kovat, sillä pelaajan tulee edustaa jo ennen valintaansa ikäluokkansa kärkeä Suomessa. Lisäksi Next Generation - toiminta velvoittaa pelaajalta vuoden aikana ns. urheilijaomistajuutta, eli pelaajaa opetetaan ja kasvatetaan ottamaan suurta vastuuta omasta kehittymisprosessistaan. Next Generation toiminnassa jokaiselle pelaajalle rakennetaan yksilöllinen vuosikello, johon hahmotellaan kokonaisvaltaiseen valmentautumiseen tarvittavat tukitoimintapalvelut yksilöllisesti. Tukitoimintapalvelut koostuvat mm. lääkäri- ja fysiopalveluista, mentorointipalvelusta, testauksesta, ravinto-ohjelmista, harjoitus- ja opintosuunnitelmista, näöntarkastuksista, urheilu- ja pelivarusteista jne. Kaikki tukitoimintapalvelut ovat ilmaisia Next Generation toimintaan valituille pelaajille

Pelaajavalinnat vuosittain suorittaa erillinen asiantuntijaryhmä, jonka toimintaa johtaa ja koordinoi Happeen valmennuspäällikkö. Asiantuntijaryhmän muut jäsenet ovat Mikko Lehto, Mika Kohonen, Pasi Rautio ja Juuso Sillanpää.

”Hirvipolku yhdessä uudistuvan valmennuslinjan kanssa tulevalla kaudella nostaa toimintamme tasoa pelaajien kehittämisessä kaikissa ikäluokissa. C2-ikäisistä junioripelaajista aina liigajoukkueen pelaajiin asti ulottuva hirviakatemian toiminta taas on kuin kirsikka kakun päällä, sillä sen avulla me pystymme tarjoamaan alueen lahjakkaimmille motivoituneille pelaajille oikeasti mahdollisuuden kehittyä kansallisen ja kansainvälisen tason huipulle.”, toteaa Kotilainen


”Lisäksi se, että junioripelaajien kehittämiseen saamme mukaan sellaisia ihmisiä kuin Mika Kohonen, on aivan mahtava juttu. Hän tulee toimimaan ensi kaudella meidän lahjakkaimpien pelaajien mentorina Next Generation -toiminnassa. Se on aivan mieletön juttu. Tällaisia ihmisiä, joilla on aito hirvisydän ja halu auttaa pelaajia kehittymään seurassamme, tarvitsemme ehdottomasti toimintaamme mukaan lisää.”, lisää Kotilainen.

Hirviakatemian Next Generation - toiminnan aikataulu

22.3.2018 Tiedotustilaisuus Hirviakatemia toiminnan aloittamisesta

26.3.2018 Tiedotustilaisuus alueen lahjakkaimmille pelaajille ja vanhemmille

04.04.2018 Next Generation pelaajien julkistaminen kaudelle 2018-19

05.-30.04.2018 Henkilökohtaisten vuosikellojen rakentaminen yhdessä pelaajan kanssa

01.05.2018 Next Generation -toiminta alkaa

Next Generation -toiminnan yhteistyökumppanit

Haluatko olla mukana tukemassa Keski-Suomen lahjakkaimpien salibandypelaajien matkaa kohti maailman huippua? Ota yhteyttä: Happee valmennuspäällikkö Tero Kotilainen tero.kotilainen@happee.fi , puh. 045-1394100


Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ