Förlust på straffar
Julkaistu: 13.12.2017 00.00

Happee och Nokia KrP mötte varandra i Rahola i torsdags. Det var ett ordentligt målkalas med oerhört hård tempo. Happee ledde matchen 7-9 i tredje perioden men KrP lyckades ta matchen till övertid och avgöra på straffar.

Happee startade matchen mycket piggare än motståndaren men KrP var vass från sina få chanser. Älgarna rörde bollen raskt,tvingade hemmalaget till försvar och lyckades skjuta tre mål i inledningsperioden. KrP var otroligt effektiv och gjorde hela fyra mål, trots bortalagets dominans.

Båda lag ökade intensitet i andra perioden och det blev mål efter mål i båda ändor. KrP lyckades öka sin ledning till 5-3 men Happee var effektiv på sina power play och lyckades ta ledningen.. Andra perioden slutade med Happee ledning 7-8.

Jami Manninen ökade ledningen till 7-9 i början av tredje perioden och matchen verkade avgjort. KrP tappade ändå inte humöret utan ökade takten. Två blixtsnabba mål och bra försvarspel efter målen tog matchen till övertid.

Förlängningsperioden startade med fortsatt försiktigt spel. KrP hade bollkontroll och Happee väntade på sin chans. Det blev inga mål trots några bra målchanser i båda ändor. KrP lyckades slå in två av sina straffar och Happee bara en. Happee fick åka hem med bara en poäng med sig.

KrP gjorde nästan alla mål på straff eller överläge och endast ett mål med fem mot fem. Happee lyckades inte med att hålla fast KrP stjärnan Henri Johansson. Han gjorde fem mål och en assist och var klart matchens lirare. Lagkapten Jami Manninen gjorde 3+2 för bortalaget.

Huvudtränaren Mikko Lehto var fundersam efter matchen:

- Vi startade bra och jag tycker att vi var pigga med bollen. Vi skapade väldigt mycket målchanser och vi borde ha skjutit mer mål av dem. KrP spelade stenhårt på powerplay och utnyttjade alla sina chanser. Vi försvarade urdåligt. Det händer alltid något konstigt i Rahola , sammanfattar Lehto.

I och med förlusten står Happee på fjärde plats i serietabellen. Härnäst väntar en hemmamatch mot EräViikingit på lördagen 16.12. Sedan är det dags för jullov.