Happee firade hundraåriga Finland med hemmavinst
Julkaistu: 11.12.2017 00.00

Happee mötte SB Welhot från Kuopio i en match med teman Finland 100 år. Happee bjöd på läckert innebandy framför säsongens rekordpublik.

Inledningsperioden erbjöd hastigt spel, fullt av händelser. Happee höll bollen lite mer än motståndaren, men Welhot försvarade mittzonen i bra ordning, vilket gav flera bra målchanser från kontringar. Asko Huisman sköt första målet efter en lyckad kontring och Olli Taskinen kvitterade på sista minuten av perioden.

Happee dominerade i andra perioden, men lyckades ändå inte att göra mer än ett mål bakom Peter Lesch, som tog några fina räddningar för bortalaget. Veli-Matti Hynynen sköt periodens enda mål efter en fin frislagsvariant.

Welhot ändrade sina linjer i början av tredje perioden och fick initiativet för en stund. Eetu Sorvali kvitterade matchen och bortalaget hade flera chanser att ta ledningen. Miro Tuomala spelade sin första match på länge och tog flera fina räddningar i tredje perioden, vilket gav hemmalaget chansen att vinna. På sista tian startade Peter Kotilainen show. Först assisterade han två mål av Jami Manninen och sedan slog han slutsiffrorna 5-3 efter en fin soloprestation.

Lagkapten Jami Manninen gav beröm till bortalaget efter matchen:

- Matchen var jämn från början till slut. Vi lyckades klämma fram några nödvändiga mål i tredje perioden och poängen stannade hemma. I den här fasen måste man bara ta poäng oavsett hur spelet ser ut, summerar Manninen.

Huvudtränaren Mikko Lehto tyckte att Happee borde ha avgjort matchen tidigare:

- Inledningen av matchen var noggrant spel av båda lagen.I andra perioden borde vi ha gjort flera mål. Vi hade så många farliga lägen. Om man inte gör mål när man får chans, blir det svårt i slutet. Så blev det också ikväll, slutar Lehto.