Happee överlägsen mot Koovee
Julkaistu: 28.11.2017 00.00

Happee överlägsen mot Koovee

Happee och Koovee kämpades i Monitoimitalo i Jyväskylä i fredags. Älgarna förbättrade sitt spel hela tiden och lämnade motståndaren bakom sig i andra perioden.

Happee verkade lite sömnig i början av matchen. Koovee dominerade bollen för första tian men fick inga farliga målchanser. Älgarna kom bättre med i matchen i andra halvan av perioden. Kaapo Savinainen sköt första målet framför buren. Samuli Salomaa kvitterade till 1-1 efter en misslyckad byte av Happee.

Happee gav mer gas i andra perioden. Savinainen lyckades framför buren igen och gav Happee tillbaka ledningen. Tommi Taimisto, som flyttade sig från Loviisa Tor strax innan säsongen, assisterade med sitt första poäng i ligan. Toni Kuosmanen ökade ledningen till två mål och Peter Kotilainen gjorde äntligen sitt första mål från en underbar assist av Pauno Kajoksinen. Kajoksinen assisterade också 5-1 målet från Juuso Heikkinen, som blev sista mål i perioden.

Koovee kom hårt i tredje perioden och försökte reducera genom hög press. Happee hade tålamod i försvaret och nekade Koovee komma med i matchen. Andra ändan var livlig även i tredje perioden. Peter Kotilainen sköt hans andra mål efter fint spel av hemmalaget. Niko Ilmonen och Vili Liponen sköt också var sitt mål med fina insatser. Koovee hade också några målchanser men Markus Laakso försäkrade vinsten med 16/17 räddningar.

Happee har nu två vinster i rad och älgarna klev till fjärde plats i ligan. Koovee fortsätter på 11. plats.

Peter Kotilainen var förlättad efter matchen. Han berättade om sina svårigheter i början av säsongen i presskonferensen.

- Jag spelade sista tio perioder utan poäng och var inte så het i +-statistiken heller. Jag har gått igenom saker och ting och lyckligtvis har jag fått hjälp av mina mer erfarna spelkompisar. Man måste bara spela för laget och jobba hårt. Det finns inga genvägar. Framgång smakar väldigt gott just nu, slutar Kotilainen.

Huvudtränaren Mikko Lehto var nöjd med spelet.

- Jag frågade efter ansvarighet innan matchen och spelarna svarade fint tycker jag. Inledningsperioden var lite varsamt spel av båda lagen men vi fick några mål och slappnade av i den andra. Vi jobbade hårt i försvaret och höll motståndaren utanför farliga målchanser, analyserade Lehto.

Happee kommer att utnyttja sitt breda material över helgen. Lehto säger att de ska rotera manskapet i de två matcherna.

- Tanken är att vi har en sammansättning idag och en annan på söndag. Nu har spelarna tillfälle att visa sina styrkor och prestationen ikväll gör det ännu svårare att välja mellan spelarna i framtiden, slutar Lehto.

Älgarna får vila en dag, men på söndag kommer Esport Oilers till Jyväskylä och då ska det fajtas igen.

Mål och highlights


Seuran uusimmat

Happee Ry

0792665-8

Toimisto: Pääskyntie 4

40320 JYVÄSKYLÄ