Äntligen seger för Happee
Julkaistu: 16.11.2017 00.00

Happee firade farsdag vid västkusten i en bortamatch emot SalBa. Älgarna spelade en bra och jämn match och vann efter tre förlust i rad.

Inledningsperioden erbjöd försiktigt spel. Hemmalaget tog hand om bollen i början men älgarna tog över efter en stund. Eemil Ukkonen gjorde 1-0 med ett snyggt skott bakom Salba vakten Teemu Kortelainen. Det var hans första mål i säsongen och mer blev det inte i första perioden. Det var inte ens så många målchanser i inledningsperioden.

Happee tog initiativet i andra perioden. Panu Kotilainen som var pigg i hela matchen, sköt 0-2 efteren lyckad kontring och strax efter det sköt Petri Kauko 0-3 på power play från en lysande passning av Jami Manninen.Toni Kuosmanen, Otto Tikka och Kauko ökade ledningen redan till sex mål och matchen verkade avgjort.

Hemmalaget startade tredje perioden piggt, men älgarna försvarade noggrant. Jonne Junkkarinen sköt 0-7 målet på power play innan SalBa fick sin första. Niko Kaerla gjorde två mål när SalBa spelade utan målvakt och Jani Lehtoniemi gjorde sista 3-7 målet bara tio sekunder före slutet.

Happee var stark igenom hela matchen och SalBa var lite efter hela tiden. Happee försvarade tätt och höll nollan fem mot fem.

Försvararen Otto Tikka tyckte att Happee gjorde en hyfsad insats.

- Början var lite trög efter långa pausen men vi kom i gång rätt bra och avgjorde matchen i andra perioden. Det här var ju väldigt mycket bättre än i ett par matcher före den här, slutar Tikka.

Huvudtränaren Mikko Lehto tyckte att Happee fick det de var där för.

- Jag är väldigt nöjd med två poäng. Det var det vi var här för och det var det vi tog. Vi srtade lite långsamt men vi var rätt starka i två perioder. Disciplinet höll fint även om de gjorde tre mål utan målvakt i slutet, slutade Lehto.

Nästa match är hemma mot Koovee från Tammerfors. Matchen tar plats 17.11. klockan 18.30.