Oulussa taisteltiin kaksi tasapeliä
Julkaistu: 13.11.2017 00.00

Perjantaina 10.11. suuntasi Monnarin pihasta Happee C2 Mustan aka Edustuksen bussi kohti pohjoista. Seuraavana päivänä tultaisiin mittelemään C2- poikien valtakunnallisen SM-sarjan ottelut Oulun Nallisportilla/Nallisportissa (oikea kirjoitusasu jäi ikuiseksi mysteeriksi) jo aamupäivällä, joten oli hyvä päätös suunnata Junnon valtakuntaan jo edellisenä päivänä. Pidempi reissu ei juurikaan matkaa ja aikaa lukuunottamatta eronnut muista joukkueen reissuista: #23 Spoof kyni pokerissa muun joukkueen jälleen köyhäksi, #21 Keski-Jaskari nukkui ja #90 Sihvola oli... noh, Sihvola. Ja jos seurasitte joukkueen Instagram storya niin tiedätte mitä kaikkea muutakin tapahtui.

Yö vietettiin totutun rauhallisissa merkeissä Oulun Eden hotellissa, joskin #5 Kovala pää jääkaapissa. Eikä ollut mikään vertaus. Aamulla syötiin Edenin täyttävä aamupala (pekoni oli kyllä 0/5) ja jälkiruuaksi pidettiin videopalaveri tulevanpäivän koitoksista (jos sisältö kiinnostaa, kysykää Roopelta).

Palaverin jälkeen pelaajat suuntasivat lenkille ja valmennus siirtyi jo Nallisportille tsekkaamaan päivän pelikenttiä (mentiin tietty bussilla, koska matkaa oli ainakin 300 metriä). Pian saapuivat pelaajatkin hallille ja aloitettiin peleihin valmistautuminen. Edellisellä reissulla oltiin avauspeli vielä täysin kohmeessa Naantalia vastaan, nyt täytyi olla heti alkuvihellyksestä täysin valmis, koska vastus oli tänään ihan sarjan kärkipäästä. Kun kentällä vedettiin pallollisia lämmittelyjä, oli ilo kuunnella kun hallin DJ oli löytänyt soittolistalle kappaleista sen kaikista parhaan: "Hirvivaara, hirvivaara, kaikki laulaa on Happee voimissaan!..."

Merikoski SBT Apassit - Happee 2 - 2 (0-1,1-0,1-1)

Avauspelissä vastaan asettui pirteästi sarjan aloittanut Merikoski SBT Apassit. Heistä edellinen kokemus oli elokuun alusta harjoitusottelusta, joten paljon oli kerennyt tässä välillä tapahtua. Merikosken pallollinen peli oli ottanut Happeen tapaan isoja harppauksia eteenpäin, ja joukkueella oli kolme todella vaarallista kentällistä rosterissaan. Happeen avausviisikko löi heti ensiminuutilla paineen hyvin Merikosken päätyyn eikä avausmaali ollut kuin senteistä kiinni. Sen jälkeen näyttävää viisikkopeliään pääsi esittämään puolestaan Merikoski, mutta Happeen tiivis puolustus kesti hyvin. Ajassa 8.30 nähtiin ottelun avausmaali, kun Happee sai vapaalyönnin hyvästä paikasta. #18 Ville Rossi siirsi pallon viereensä #16 Joel Paanaselle, joka tälläsi kovalla vedolla (ja Merikosken pelaajan ahterin kautta) Happeen 0-1 johtoon. Merikoski jatkoi painostamistaan, mutta Happeen peittopeli oli avauserässä terästä. Näistä lukemista siis tauolle. Sama kaava toistui toisessa erässä; Merikoski hallitsi peli hienokseltaan, mutta Happeen tiivis puolustus, hyvä peittopeli ja loistavasti pelannut maalivahti #31 Aare Itäpuisto (13 torjuntaa ottelussa) pitivät oululaiset nollilla. Kuitenkin ajassa 22.51 Merikoski kipusi itsensä tasoihin: viivasta lähtenyt laukaus ajautui puolittaisen blokin seurauksena "syöttönä" aivan maalin kulmalle, josta paikalle sattuneenNico Paasovaaran oli se helppo puolityhjään maaliin siirtää. Tämän maalin jälkeen peli jatkui tasaisena ja aaltoili päästä päähän, mutta nyt roolia ottivat sitten maalivahdit, kun kerta toisensa jälkeen meidän päässä Aare ja Merikosken päädyssä Roni Karjalainen tekivät hyökkääjien maalintekoyritykset turhiksi. Tiukoissa 1-1 lukemissa ja näiden samojen pelitapahtumien siivittämänä edettiin aivan ottelun loppuun saakka, kunnes nähtiin upea ja dramaattinen loppu (upea siis neutraalista näkökulmasta): ajassa 43.50 Merikosken Aleksi Sorsa pääsi omalta alueeltaan pallon kanssa nousuun ja iski Happee- pelurin estelyistä huolimatta Merikosken ratkaisevan tuntuisesti 2-1 johtoon. Tähän vaiheeseen Happee otti kuitenkin aikalisän ja lähti sen jälkeen myllyttämään peliä Merikosken päätyyn kuudella viittä vastaan. Kerran sai Merikoski purettua, mutta sitten nähtiin tälle draaman kaarelle kliimaksi: #98 Aapo Heiska heittää pitkän avauksen omasta päästä, jonka joukkueen pistekärki #7 Miro Åkerlund taisteli itselleen. Åkerilta pieni harhautus ja komea kantti takakulmaan! Digitaalit pysähtyivät aikaan 44.34. Lopuusa vielä molemmilla joukkueilla puolittainen paikka maalintekoon, mutta lopulta summeri soi ja pisteet jaettiin tasatuloksella 2-2. Pelin tarkemmat tilastot lukuun tästä.

Ja tässä vielä linkki pelin videoituun versioon:

Happee - OLS 2 - 2 (1-0,0-2,1-0)

Toisessa pelissä ei nyt ainakaan helpommalla tultaisi pääsemään, vastaan asettui nimittäin Oulun toinen huippujoukkue OLS, joka oli vielä kolme kuukautta taaksepäin pelannut Happeen lähes aseettomaksi SM-karsinnoissa. Nyt oli kuitenkin vastustajan peli tutumpi kuin silloin eikä tällä kertaa tarvinnut jännittääkkään niin paljoa. Edellisessä pelissä oli lopussa kaivettu esiin hyvä rytke ja taisteluasenne, ja sen siivittämänä lähdettiin OLS:ia haastamaan, olihan vastuskin nyt melko samanlainenkuin Merikoskikin oli.

Alussa OLS:in kova hyökkäys Veeti Palosen, Jussi Moilasen, Aapo Kukkulan ja Niko Luokkasen johdolla puski hyvällä höngällä painetta Happee- päätyyn, mutta teräksinen hirvipuolustus ei murtunut. Happeellekin muutama vastahyökkäyspaikka aukesi, mutta kyllä erä OLS:in hallintaa oli. Ajassa 5.42 nähtiin ottelun ainut jäähy, kun puhtaasta kylki-kylkeen tilanteesta lähti Happee- peluri jäähypenkkiä testailemaan (oli kuulemma 3/5, puuttu pehmusteet). Happeen AV ei kuitenkaan OLS:lle juurikaan vetopaikkoja tarjoillut, ja jäähynkin jälkeen jatkettiin 0-0 tilanteessa. Pitkään näytti, että avauserä olisi maaliton, mutta sitten kun mentiin erän toiseksi viimeistä minuuttia, nähtiin avausmaali: kapteeni #17 Nikolas Ilomäki sai keskustassa puolittain riistettyä pallon OLS- puolustukselta, ja pienen kamppailun jälkeen se ajautui Åkerlundin Mirolle ja sitten alkoi tapahtua; ensin kahden OLS- pelaajan läpi pikku tsipillä, sen jälkeen pyörähdys selän puolelta kolmannen oululaisen ohi, ja soolon päätteeksi mitä maukkain kantti aivan takakulmaan ohi voimattoman OLS- vahti Jami Siiran. Näistä lukemista siirryttiin sitten myös erätauolle. Toinen erä noudatti hyvin samanlaista kaavaa: OLS oli suurimman osan ajasta pallossa, mutta Happee puolustus kesti ja sen kautta saatiin muutama vastahyökkäyspaikkakin luotua. Erän loppupuolella sattui kuitenkin hirvipaidoille sysimusta (tai tässä tilanteessa kirkkaan keltainen) hetki: ensin ajassa 28.07 paha kommunikaatiokatkos oman maalin takana ja Aapo Rantaniemi pyöräyttää vanhanaikaisella pelin tasoihin. Ja heti seuraavassa vaihdossa Happee ei pääse omalta alueeltaan pallon kanssa pois, OLS saa riiston, ja oululaisten kapteeni Veeti Palonen löytää upealla no- look syötöllä maalin edestä tutkaparinsa Moilasen Jussin, joka lyö ajassa 28.29 OLS:in johtoon ja Happee- valmennukselle vähän miettimisen aihetta: peli, joka oli ollut täysin hyppysissä, oli hetkessä kääntynyt vastustajan hyväksi. Ei kai vaan karsintojen Deja vu:ta, pliiiis... Erätauolla koottiin kuitenkin rivit ja lähdettiin vielä antamaan kaikkemme kentälle: ei me Ouluun asti häviämään tultu! Viimeinen erä oli ottelun tasaisin, ja peli aaltoili jatkuvasti päästä päähän. OLS ei onnistunut enää Happeen tiivistä ja uhrautuvaa puolustusta sekä loistavasti pelannutta maalivahti #25 Jesse Jokelaa (21 torjuntaa ottelussa) ohittamaan. Sen sijaan Happeen kova yrittäminen palkittiin vihdoin ajassa 40.35: Aapo Heiska nosti pallon oikeaa laitaa pitkin OLS- alueelle ja löytää millintarkalla tarjoilulla keskustasta "Captain Happyhills" Ilomäen, joka kumauttaa tarkalla ja kovalla kudilla pelin tasoihin! Lopussa oli molemmilla vielä paikkansa, mutta niin vain tässäkin kamppailussa Happee osoittaa selkärankaa, ja nousee päätöserässä taistelutasapeliin lukemin 2-2, ja näin ollen pisteet jaetaan tässäkin kamppailussa ja meidän Oulun reissun saldoksi oikein mukava 2 sarjapistettä. Tokihan Happee ottelun henkinen voittaja oli, kun DJ pisti pelin jälkeenkin Hirvivaaran soimaan :)

Tässä vielä myös OLS- peli, ja etenkin Åkerin avausmaali (ajasta 13.30 etiäpäin) nautittavaksi videon muodossa:

Sekä Merikoski että OLS tarjosivat todella hienon vastuksen hirvipaidoille, ja onkin iso harmi, että seuraavan kerran oululaiset voidaan kohdata vasta Playoffseissa...Kiitos kuitenkin loistavista peleistä Apassit ja OLS, tsemppiä loppukauteen ja nähdään sitten keväällä ;)

Ensimmäinen vaihe taputeltu, miten jatketaan?

Näin on siis SM-sarjan ensimmäinen vaihe taputeltu, kun B-lohkon joukkueet on kohdattu kaikki kertaalleen turnausmuotoisissa, 3x15 minuutin peleissä. Tuloksena Happeelle näistä kahdeksasta ottelusta kolme voittoa, neljä tasapeliä ja vain yksi "kiintiötappio". Näillä tilastoila irtoaa oman lohkomme kolmas tila, kun SM-sarjan runkosarjan toinen vaihe starttaa. "Turnausvaiheen" muut statsit voit katsoa tästä.

Nyt jatkamme "ison maailman meiningillä", kun runkosarjan loput 14 kamppailua pelataan yksittäisinä, 3x20 minuuttia kestävinä otteluina oman A-lohkomme joukkueita vastaan (#21 kommentti asiaan: "Ai me mennään ihan koppiin erätauoilla?!" Kyllä Tino). A-lohkossahan kanssamme pelaavat SC Classic, EräViikingit, Karhut, Pelicans SB, Tiikerit, Hatsina ja Koovee. Kaikkia heitä vastaan pelaamme yhden kotiottelun ja yhden vierasottelun. Yksittäiset ottelut alkavat jo tulevana viikonloppuna ja runkosarja paketoidaan maaliskuun puoleenväliin mennessä.

Alta löydät meidän tämän kauden kotiottelut ja niiden ajan ja paikan (kyllä,tein ihan itse! Tai no, en taustaa mut tekstin):

Ja vierasottelut, otteluohjelmat, sarjataulukot ja muut pörssit löytyypi täältä.

Seuraavaa ottelua ei tosiaan tarvitse kauaa odottaa, kun tulevana lauantaina 18.11. suuntaamme jälleen Mikkelin Sport Forumiin, jossa vastaan asettuu "paikallisderbyssä" Hatsina. Otteluennakkoa tulossa loppuviikosta, stay tuned!