Raportti: Inkkarit kaatuu Hirviteatterissa, vihdoinkin
Julkaistu: 07.11.2021 20.24

Lauantai-illan Hirviteatteri tarjosi juuri niin tasaisen ja tiukan kamppailu kuin osattiin odottaakin. Vierasjoukkue Indians saapui Jyväskylään puhtaalla vieraspelisaldolla ja tiedossa oli myös, että pitkään aikaan Happee ei ollut onnistunut voittamaan Inkkareita kotonaan. Tätä historiaa lähdettiin muuttamaan ja ottelu saikin isäntien kannalta hyvän alun. Ajassa 4:10 Joel Lahti esitteli kylmänviileää viimeistelytaitoaan laittamalla pallon läheltä ylös, ohi Inkkarimaalia vartioineen Juuso Jokisalon. Muuten ensimmäinen erä oli maaliton.

Vierailijat osoittivat vaarallisuutensa toisessa erässä ja ensimmäinen takaisku tuli ajassa 23:40, kun Otto Lehkosuo viimeisteli ylivoimalla kotijoukkueen kannalta ikävän pompun kautta. 1-2 maali oli Jasper Auvisen upean esityön tulosta, josta Sami Niskanen pääsi puttaamaan pallon verkkoon aivan maalin edestä ajassa 29:28. Molemmat joukkueet loivat paikkoja ja saivat hyviä tilanteita aikaiseksi, mutta peli pysyi vielä vähämaalisena. Erän viimeisellä minuutilla alkoi kuitenkin tapahtua – ajassa 39:15 Jesse-Samuli Huppunen pääsi kotijoukkueen virheestä rokottamaan ja peli 1-3:een. Tästä kuitenkin vain 13 sekuntia myöhemmin ottelun kannalta erittäin tärkeän kavennusosuman viimeisteli Eppu Suhanto - napakka kanttilaukaus painui Indians -puolustaja Lehkosuon jalan kautta sisään.

Viimeiseen erään lähdettiin siis 2-3 tilanteesta. Happee sai hyvän otteen pelistä heti erän alusta ja tasoitusmaali oli vain ajan kysymys. Ajassa 44:00 kapteeni Eemil Ukkonen löytää onnistuneen kulmapelin jälkeen Markus Salmen keskustasta, ja ”Matu” viimeisteli takuuvarmasti takakulmaan. 51:17 Ukkonen räjäyttää hallin viemällä kotijoukkueen johtoon tarkalla kanttilaukauksella vasemmasta laidasta. Tästä vajaa minuutti ja vastikään maajoukkueeseen valittu Peter Kotilainen vei isännät jo 5-3 johtoon. Tämä oli samalla Peterin 250. maali Salibandyliigassa. Ottelu ei kuitenkaan ollut vielä ratkennut, sillä vieraiden Sami Niskanen kavensi pelin hyvinkin nopeasti Tuomas Harjulan poikkisyötöstä. Vaikka Hirvien maalivahti Markus Laakso esittikin upeita torjuntoja, pääsivät Inkkarit tasoittamaan pelin maalin edestä ajassa 56:32, tekijänä Tuomas Harjula. Näytti siis siltä, että Hirviteatterissa mentäisiin jatkoajalle jälleen, mutta Happeen pörssikärki Jami Manninen päätti toisin. Peter Kotilainen kiersi hyökkäyspäässä maalin ja neppasi pallon takatolpalle nousseelle Manniselle. Hieman onnekkaastikin pallo löysi kuin löysikin Mannisen lavan ja ”Taikuri” ei näistä erehdy. Isännät kestivät viimeiset pari minuuttia ja näin tästä trilleristä jäi täydet pisteet Jyväskylään.

Vaikka peli ei aina näyttänytkään isäntien osalta parhaalta mahdolliselta, niin osoittivat Hirvet jälleen luonnetta ja voitontahtoa. Voitto oli joukkueen kahdeksas peräkkäinen ja Hirviteatterissa ollaan edelleen voittamattomia. Kiitos jälleen kerran uskomattomalle kotiyleisölle, tunnelma pelissä oli mahtava! Seuraavan kerran pelataan Hirviteatterissa lauantaina 20.11, kun TPS saapuu vieraaksi.