Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Happee - TPS  7 - 6

Jyväskylän Monitoimitalo

Happeelle seitsemäs perättäinen välieräpaikka

Happee ja TPS kohtasivat sunnuntaina hirviteatterissa puolivälieräsarjan viidennessä kamppailussa. Ottelun asetelma oli selkeä, sillä Happeen johtaessa sarjaa voitoin 3-1 ei turkulaisilla ollut enää varaa tappioihin.

Kotijoukkue Happee aloitti ottelun päättäväisesti ja määräsi pelin suunnan ensimmäisessä erässä. Jonne Junkkarinen avasi maalihanat reilun viiden minuutin pelin jälkeen, eikä aikakaan kun Petri Kauko lisäsi johdon kahteen. Erän puolivälissä nähtiin epäonninen yhteentörmäys, jonka seurauksena hirvien maalivahti Miro Tuomala joutui jättämään pelin kesken ja maalinsuulle hyppäsi ensimmäiset peliminuuttinsa tässä pudotuspelisarjassa samalla saanut Markus Laakso. Erän loppupuolella Kauko iski ylivoimalla taukolukemiksi jo 3-0.

Toiseen erään vierasjoukkue TPS tuli täysin uudella ilmeellä ja Joonas Koskinen kavensi pian ylivoimalla pelin numeroihin 1-3. Juuso Heikkinen nosti läpi ajosta hirvet takaisin kolmen maalin etumatkalle, mutta Toni Salmisen ja Koskisen illan toisen osuman myötä TPS ilmoittautui toden teolla mukaan taistelemaan ottelun voitosta. Happee ei toisessa erässä yltänyt parhaimpaansa, vaan toiselle erätauolle suunnattiin lukemissa 4-3.

Kolmas erä alkoi TPS:n toivomalla tavalla, kun Olli Kinnusen tarkka laukaus toi vierailijat tasoihin reilun neljän minuutin kohdalla. Varsinaisen peliajan viimeisellä kymmenminuuttisella Happee teki kuitenkin sen, minkä se on tehnyt niin monesti ennenkin. Terävä rytminvaihdos, tasonnosto ja kolme nopeaa maalia, joiden myötä hirvilauma karkasi neljässä minuutissa 7-3 johtoon. TPS oli silti päättänyt olla luovuttamatta ja se nousi viimeisillä minuuteilla maalin päähän ilman maalivahtia pelaten. Viimeiset sekunnit Happee sen sijaan puolusti uhrautuvasti ja lopulta summeri soitti hirvien välieräpaikan merkiksi päättäen ottelun lukemiin 7-6.

Happeen Juuso Heikkinen vietti ottelussa kuuluisaa pöljää päivää tehopistein 2+2. Panu Kotilainen merkkautti saldon 1+2 ja Petri Kauko kaksi maalia.

Heikkinen näki pelissä yhtäläisyyksiä aiempiin kohtaamisiin.

- Tämä peli oli oikeastaan hyvin samankaltainen kuin edelliset. Tasaista vääntöä ja tilanteet heittelivät sinne sekä tänne. Vaikka pääsimme kolmannessa erässä helpottavaan johtoon, kaveri punnersi vielä mukaan ja loppuhetket mentiin sitten aika sekasortoisessa tilassa. TPS pääsi useassa ottelussa hyvin lähelle, mutta heiltä puuttui jotakin millä me puolestamme käänsimme nämä pelit eduksemme, Heikkinen pohti.

Hirvikäskijä Mikko Lehdon mukaan kokemus oli tälläkin kertaa valttia puolivälierissä.

- Täytyy kiittää TPS:ää huikeasta sarjasta, kaiken kaikkiaan neljä maalin erolla päättynyttä peliä ja tänäänkin olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Ehkä meillä löytyi kuitenkin enemmän sitä tarvittavaa kokemusta näistä peleistä, minkä turvin varsinkin tuo meidän kokenut kaarti pelasi loistavan ottelun. Toivottavasti heidän trendinsä jatkuu nousevana, kun välierät aikanaan alkavat, Lehto mietti.

Nyt saavutettu välieräpaikka on Happeelle seitsemäs perättäinen. Tuleva vastustaja selviää tämän viikon aikana, ja välierät alkavat ensi viikon alussa.