TPS - Happee   3 - 9

Kupittaan palloiluhalli

Happee tärkeään vierasvoittoon

Happee ja TPS kohtasivat perjantaina Turussa puolivälieräsarjan 4. ottelussa.

Torstain jatkoaikatappiosta sisuuntunut TPS tuli ensimmäiseen erään pyörremyrskyn lailla ja hirvilauma oli ajoittain hätää kärsimässä. Happeen Jami Manninen avasi ottelun maalihanat, mutta turkulaiset kuittasivat itsensä johtoon heti perään kahdella nopealla osumalla. TPS:llä oli erän loppupuolella useita vaarallisia paikkoja lisätä johtoaan, mutta Happee sai maalivahti Miro Tuomalan johdolla pidettyä eron tauolle mentäessä yhdessä maalissa.

Toisen erän alussa Happeen Jalo Kouvonen komennettiin viiden minuutin jäähylle huitomisesta. Alivoimataistelu herätti hirvilauman henkiin ja uhrautuvan alivoiman myötä takaiskuilta vältyttiin. Happee sai tämän jälkeen otetta pelistä ja pian Veli-Matti Hynynen lapioi vierailijat tasoihin. Joonas Koskinen ennätti vielä laukomaan kaukaa kotijoukkueen uudestaan johtoon, mutta Jami Mannisen sekä Petri Kaukon peräkkäiset maalit nostivat puolestaan hirvet ottelussa kuskin paikalle.

Kolmannen erän alkajaisiksi oli TPS:n vuoro kyykkiä viiden minuutin verran alivoimaa. Ja hyvin kyykkikin, sillä Happeen ylivoima ei maalintekoon tällä kertaa kyennyt. Illan ratkaisu nähtiin kuitenkin heti ylivoiman jälkeen, kun Paul Kotilainen laukoi hirville helpottavan kahden maalin johdon. Kolmannen erän viimeisen kymmenminuuttisen Happee pelasi viisasti niin pallolla, kuin ilman. Eemil Ukkosen pommittaman 3-6 maalin jälkeen ilmassa alkoi jo olla ratkaisun makua. Ottelun loppuhetkillä Kauko sekä Paul Kotilainen pääsivät vielä kaunistelemaan loppulukemiksi 3-9 Happeelle.

Voiton myötä hirvilauma siirtyi ottelusarjassa 3-1 johtoon. Välieräpaikka on ensimmäisen kerran katkolla Happeelle sunnuntaina hirviteatterissa klo 17.

Kahdesti osunut Paul Kotilainen totesi hirvien suorituksen olleen nousujohteinen.

- TPS oli ensimmäisessä erässä todella hyvä ja vähän yllättikin meidät aktiivisella pelillään. Toiseen erään me paransimme roimasti, ja kolmas oli meiltä sitten laadukasta johtoasemassa pelaamista, Kotilainen niputti.

Hirvikäskijä Mikko Lehto ei ollut tyytyväinen siihen, miten Happee aloitti ottelun.

- Ensimmäisessä erässä jäätiin täysin telineisiin, mutta kiitos Tuomalan erinomaisen maalivahtipelin oltiin erätauolla vain maalin verran perässä. Toisen erän alun alivoimapeli käänsi ottelun meille, saimme siitä kyllä todella paljon virtaa, Lehto pohdiskeli.