Happee - TPS  4 - 3 JA

Jyväskylän Monitoimitalo

Hirville maukas jatkoaikavoitto

Happee ja TPS ottelivat pudotuspelisarjan 3. puolivälierän torstai-iltana hirviteatterissa.

Hirvilauma aloitti pelin vahvasti, vaikka illan ensimmäisestä maalista vastasikin TPS:n Olli Kinnunen. Happee paineisti turkulaisia niin karvauksessa kuin pallollisessa pelissäkin ja sai sitä kautta hyvän otteen pelistä. Lukuisista maalipaikoista huolimatta pallo löysi tiensä TPS-verkkoon ainoastaan kertaalleen Peter Kotilaisen onnistuttua maalinteossa. Vierasjoukkue puolestaan esiintyi ensimmäisessä erässä murhaavan tehokkaasti ja iski vähistä paikoistaan vielä toisen osuman ennen erätaukoa.

Toisessa erässä pelin kuva säilyi ensimmäisen kaltaisena. Happee painosti vahvasti, mutta TPS-vahti Pyry Luukkosen erinomaiset torjunnat pitivät vierailijoita pystyssä. Erässä nähtiin lopulta vain yksi maali, josta vastasi vapaalyönnistä pallon yläkulmaan laukonut Peter Kotilainen.

Kolmanteen erään turkulaiset aktivoivat peliään ja Olli Laine iskikin TPS:n johtoon heti erän alkuun. Tämän jälkeen peli eteni tasaisissa merkeissä aina erän loppuhetkille, kunnes vierailijoiden Janne Nurminen komennettiin jäähypenkille. Happee ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan Peter Kotilainen täydensi hattutemppunsa tuomalla Happeen tasoihin ylivoimalla. Lisäosumia ei varsnaisella peliajalla nähty, joten edessä häämötti jatkoaika.

Jatkoajalla ratkaisu nähtiin lopulta heti sen toisella peliminuutilla. Jami Manninen ja Peter Kotilainen karkasivat ylivoimahyökkäykseen, josta Manninen namutteli lopulta komean voitto-osuman turkulaisen verkkoon Kotilaisen erinomaisesta tarjoilusta. Näin Happee saalisti toisen otteluvoiton lopputuloksella 4-3 ja.

Hirvien tehokkain oli oivalla pelipäällä viilettänyt Peter Kotilainen (3+1). TPS:n Olli Kinnunen onnistui jälleen hirviteatterissa kahden tehopisteen edestä (1+1).

Peter Kotilaiselle puhkui itseluottamusta pelin jälkeen.

- Jos jatketaan samaan malliin kuin tänään, niin ollaan aika vahvoilla tässä sarjassa. Parannettavaa toki on, mutta tällaiset voitot antavat paljon energiaa, Kotilainen summasi.

Päävalmentaja Mikko Lehdon mukaan erot joukkueiden välillä ovat pieniä.

- Huikea sarja on jälleen rakenteilla, maalin pelejä toistaiseksi kaikki. Saatiin lopussa ylivoimalla tasoitus ja sitten jatkoajalla äärimmäisen tärkeä voittomaali. Iso peli myös siltä kannalta, että meidän pistemiehet näyttivät heräämisen merkkejä. Huominen peli tulee kuitenkin nopeasti vastaan, tämä ilta täytyy nollata pikaisesti ja kääntää katseet seuraavaan koitokseen, Lehto totesi.

Happee johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2-1. Joukkueet kohtaavat neljännen kerran heti perjantaina Turussa klo 18.30 alkaen.