C -juniorit Musta (-02-03), SM-sarja

Happee C2 Musta - Karhut  10 - 6

Vaajakosken liikuntahalli

Kausi päättyi voitokkaasti

C2- poikien valtakunnallisen SM-sarjan runkosarja tuli päätökseen viime viikonloppuna, ja Happeen osalta se päättyi sunnuntaina 11.3.2018 kotiotteluun Porin Karhuja vastaan Vaajakoskella. Jatkopaikka Play off- karsintoihin ei ollut enää täysin omissa käsissä, mutta lähtökohta oli se, että oma osa tehdään ainakin kunnialla loppuun ja päätetään runkosarja voitokkaasti.

Happeella oli otteluun lähdettäessä siitä harvinainen tilanne, että jokainen pelaaja oli terveiden kirjoissa, ainoastaan rippikoulu ja etelän loman jetlag piti pari kaveria poissa, mutta silti pöytäkirjaan tungettiin maksimimäärä 18+2 (+5, tietty). Karhuilla sen sijaan muutenkin kapea rosteri oli entistäkin pienempi, kun pari kärkipelaajaa joutui jäämään Poriin edustamaan Karhujen C1 SM- joukkuetta, joka kamppaili vielä kynsin hampain omasta Play off- paikastaan.

Kun mennään itse otteluun, avauserä ja etenkin sen avauskymppi oli Happeelta todella vahva. Karhujen ykkösnyrkin (ottelussa kakkosketjuksi merkattu) peli oli opiskeltu ennakkoon melko huolella ja heidät saatiin pidettyä avausvaihdot pois maalipaikoilta. Avausmaali nähdään ajassa 03.23, kun #5 Eelis Kovala saa riistettyä irtopallon Karhu- pakkien välistä ja runnoo pallon maalille ja lopulta verkkoon asti niin että Vaajakosken parketti tärähtää! Eikä mene kuin reilu minuutti, kun Karhu- vahti Mico Lepistö saa kaivaa pallon toistamiseen selkänsä takaa; #22 Santeri Kujala pudottaa pallon viivaan, josta #7 Miro Åkerlund kanttaa mukavan matalalla kantilla pallon maaliin; maalin jälkeen nähdään myös koko viikon hiottu #humantoilet tuuletus (videolla nopea silaus ajassa 12:25). Seuraavaksi Karhut kuitenkin pääsee koittamaan ylivoimaa, kun Happee- peluri lähtee jäähylle mailaan lyönnistä. Happeen alivoima on kuitenkin jälleen terästä ja puolisen minuuttia jäähyn päättymisen jälkeen #28 Roni Salminen vippaa laidan vierestä syötön keskelle #77 Matias Lämsälle, joka pääsee kumauttamaan pallon jälleen maaliin ja tilanteeksi jo 3-0, kun erä on juuri saavuttamassa avauskympin. Kun peliä on pelattu 14.16, nähdään Happeen neljäs maali ja millä laukauksella! Kevään kovin Eelis eli Kovalan Eelis riistää Karhu- päädyn oikeassa kulmassa pallon itselleen, ja ampuu sen jälkeen pienestä kulmasta todella komealla pikkukantilla pallon aivan vasempaan yläpönttöseen. Tätä riemua kestää kuitenkin vain viisi sekuntia, sillä melkeimpä suoraan aloituksesta Karhujen ykööstykki Veeti-Valtteri Turunen ampuu todella hienolla vedolla Karhut peliin mukaan. Tämä maali jotenkin vähän lamauttaa Happeen, sillä erän loppua hallitsee Karhut. Erän päätösosuman pääsee vielä iskemään täysin vapaaksi keskelle unohdettu Samuli aronen ja ensimmäiselle erätauolle siirrytään tilanteesta 4-2, vaikka hyvä erän alku olisi lupaillut parempaakin; nyt piti vain todeta, että ei Karhutkaan ilmaiseksi nahkaansa tullut myymään.

Toinen erä ei ole ihan yhtä tapahtumarikas maalien muodossa, erän alku on kuitenkin jälleen Happeelta kivikova. Jo puolen minuutin pelin jälkeen #16 Joel Paananen laukoo viivasta vasemmalta puolelta pallon viidennen kerran Karhujen maaliin ja hetki tästä ja Åkeri lähettä keskialueen takaa maalivahdin kannalta v- mäisimmän mahdollisen laukauksen, joa pikku kierteen jälkeen painuu maaliin ja tilanne 6-2. Pikkuhiljaa alkavat myös tunteet kuumenemaan ja Karhujen painiotteet alkavat kulmissa koventua, näin myös Happeen rymistelyfiilis alkaa pikkuhiljaa herätä; sanotaanko, että tässä vaiheessa peliä avauserässä tullut mailaanlyönti- jäähy alkoi tuntua aavistuksen heppoiselta :D Karhujen rynniminen tuottaa tulosta ajassa 29.14, kun nopean hyökkäyksen päätteeksi maalille kimmonneen irtopallon lyö sisään Julius Lundgren ja peli 6-3 lukemiin. Loppuerä meni ainakin Happeen puolelta keskittyen turhaan huuteluun ja provosoitumiseen, joten erätauolla kopissa painotettiin, että nyt täytyi sitten taas oma pää pysyä kasassa, jos meinattiin voitosta oikeasti vielä pelata!

Päätöserään Karhut tuleekin sitten muiden erien alkuja valmiimpana, ja nyt ei Happee pääsekkään erän alkuun rankaisemaan. Sen sijaan erän avausmaaliin noin viiden minuutin pelin jälkeen iskee Karhut, Santeri Pörsti pääsee täysin vapaasti purjehtimaan peräti kolmen löysästi puolustavan Happee- pelaajan läpi ja laukomaan pallon ylähyllylle ja tilanteeksi jo tiukka 6-4. Maanpinnalle mesikämmenet pudottaa kuitenkin reilu minuutti myöhemmin #8 Miro Oksanen, joka käyttää lähivaparissa pelisilmäänsä ja napauttaa suoraan pallon maaliin (tai no, "suoraan" eli Karhu- pelaajan pohkeen kautta), anyways tilanne hetkellisesti 7-4. Mutta jälleen sössii sitten Happee omalla alueella, ja vain 26 sekuntia edellisestä niin Frans Katila pääsee laukomaan vapaasti nousunsa pääteeksi pallon ikealta puolelta aivan vasempaan yläkulmaan ohi maalivahtimme #31 Aare Itäpuiston. Ja kun tästä on kulunut vain minutti, unohtaa puolustuksemme merkkauksen maalin edessä ja Tuomo Väisänen pääsee todella vapaasti lakaisemaan tilanteeksi 7-6, kun peliä on pelattu 48.59. Happeen surkea jakso ei olopu siihen, vaan vain 18 sekuntia Karhujen kuudennesta maalista niin Happeelle sattuu paha harhasyöttö, jonka seurakuksena joudutaan rikkomaan rankkarin arvoisesti. Pallo siis keskelle ja kisa Katila vs Itäpuisto. Karhujen nuorukaisen laukaus kuitenkin painuu ohi, joten Happeen alivoima pääsee taas testiin. Sitä ei kuitenkaan kestä liian kauaa, sillä Happeen purun ottaa juurikin rankkaria laukonut Katila korkealla mailalla vastaan, ja peli jatkuu 4vs4. Sen aikana ei maaleja nähdä, niinkuin ei myöskään Happeen lyhyellä ylivoimahetkellä. Kuitenin todella vapauttavan 8-6 maaliin pääsee iskemään keskeltä nätillä kääntölaukauksella kapteenimme #17 Nikolas Ilomäki, joka olikin jo pelissä kerinnyt tuhlailla tarpeeksi ;) Pelin loput seitsemän minuuttia ovatkin sitten lähinnä yhtä sirkusta, kun pelaajilta meinaa puolin ja toisin karata mopo lapasesta ilmeisesti Vaajakosken lämpimän ilmaston johdosta. Karhujen pelaaja jyrää meidän pelaajan laidan vieressä ja lähtee jäähylle, jonka aikana Åkeri läväyttää jälleen hattutempun täyteen kaukolaukauksella ja peli alkaa olla taputeltu, tilanne siis 9-6 ja pelikellossa 56.07. Karhut hakee vielä lopussa kavennusta ilman maalivahtia ja ottelun päätöslukemat noin minuutti ennen loppu läväyttää keskialueelta Oksanen ja ottelu päättyy lopulta lukemiin 10-6. Happeen voiton takaajina Åkerin (3+0) lisäksi kakkoskentän tutkapari #5 Kovala - #8 Oksanen jotka molemmat kirjauttivat 2+1 sekä todella loistavan pelin pelannut #22 Santeri Kujala tehoin 0+2. Maalissa #31 Aare Itäpuisto napsi kauden päätöspeliin 22 torjuntaa ja otti pari gamesaveriakin.

Ottelun tilastot voit vilkuilla Tulospalvelusta ja koko peli on katsottavissa myös YouTubesta.

Kuten tuloksista voidaan lukea, Tiikerit hoiti oman päätöspelinsä näytöstyyliin, ja lohkon neljäs tila ja paikka tulevan viikonlopun pudotuspelikarsintoihin menee Tikkurillan ja Vantaalle, onnittelut Tiikereille hienosta saavutuksesta ja onnea kevään karkeloihin! Näin päättyi siis hirvipaitojen ensimmäinen kausi SM-sarjassa vähän kirvelevästikin runkosarjaan ja kesäloma alkoi vähän turhankin aikaisin. Mutta hieno kausi kokonaisuudessaan takana, mitään ei pidä jäädä häpeämään.

Nyt joukkue siirtyy viettämään ansaittua harjoitustaukoa, ja palailee astiaan taas huhtikuun puolella!

- JK -

10 - 6

Karhut
4 - 22 - 14 - 3
3'MaaliKovala Eelis
3'MaalisyöttöOksanen Miro
4'MaaliÅkerlund Miro
4'MaalisyöttöKujala Santeri
7'Jäähy: 2minNiemi Oskari
9'MaaliLämsä Matias
9'MaalisyöttöSalminen Roni
14'MaaliKovala Eelis
20'MaaliPaananen Joel
20'MaalisyöttöKujala Santeri
23'MaaliÅkerlund Miro
23'MaalisyöttöHeiska Aapo
47'MaaliOksanen Miro
49'Jäähy: 2minLeskelä Vilho
52'MaaliIlomäki Nikolas
52'MaalisyöttöHeiska Aapo
56'MaaliÅkerlund Miro
56'MaalisyöttöIlomäki Nikolas
59'MaaliOksanen Miro
59'MaalisyöttöKovala Eelis