C -juniorit Musta (-02-03), SM-sarja

Happee C2 Musta - Pelicans SB  4 - 7

Vaajakosken liikuntahalli

Pelicans liian kova pala

Happee C2 Mustan joukkueen Play off- haaveet kokivat kovan kolauksen, kun hurjassa kevätliidossa oleva Pelicans SB haki Vaajakoskelta 4-7 voiton sunnuntaina 4.3.2018. Pelicans oli edellisenä päivänä voittanut Tiikerit jatkoajan jälkeen, joten viikon päästä päättyvän runkosarjan viimeisellä kierroksella A- lohkon neljännestä ja viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat enää Tiikerit ja Happee. Tiikereillä on taisteluun pisteen etu, joten täysin omissa käsissä jatkoon pääsy ei enää ole...

Mutta itse sunnuntain otteluun kun mennään, avauserä oli vielä Happeelta ihan hyvää peliä ja Pelicansin tähtiosasto saatiin pidettyä kurissa. Ottelun maalihanat avasi maalinedustalta #7 Miro Åkerlund #90 Roope Sihvolan syötöstä. Pelicansin onnekas tasoitus nähtiin hieman erän puolivälin jälkeen, kun Markus Suutarin lähettämä kuti viivasta otti juuri ennen maalia kimmokkeen Happee- puolustajasta, ja pallo ajautui maaliin ohi voimattoman Happee- vahti #25 Jesse Jokelan. Harmittavia osumia, mutta Happee ei pitkäksi aikaa jäänyt tuleen makaamaan, vaan pari minuuttia Pelsujen tasoituksen jälkeen Happee iskee jälleen; riiston jälkeen #79 Veeti Nikoskinen lähettää oikeaa laitaa pitkin pitkän avauksen #5 Eelis Kovalalle, joka vähän ennen Pelicans- päädyn kulmaa lyö liinat kiinni ja kanttaa kääntölaukauksella pallon etukulmasta komeasti sisään ohi Pelicansin maalia vartioineen Aku Sirolan. Ja erässä nähdään lopulta vain nämä kolme maalia, vaikka useampaankin oli tilanteet: torjunnat kirjataan nimittäin Jokela 7, Sirola 10. Happeelle tarjottiin erän loppupuolella myös ylivoimaa pari minuuttia, mutta ei uponnut ja tauolle lukemista 2-1.

Toinen erä alkoi hieman kyttäillen, Happee muutti hieman peluutustaan, mutta sekään ei hirveämmin auttanut Pelicansin tiukkaa puolustusta murtamaan, toisaalta myöskään Pelicansin ykköskenttä ei päässyt erän alussa vielä ihmeemmin rellestämään. Pelicansin tasoitus nähdään kuitenkin ajassa 27.25, kun Happee menettää pallon omalla alueellaan laidan vieressä, ja Pelicansin johtohahmo ja kapteeni Vili Läspä syöttää riiston jälkeen toiselle puolelle, josta täysin vapaana oleva Juuso Salonen pääsee suoraan syötöstä tälläämään pelin tasoihin. Kun erää on jäljellä viitisen minuuttia, Jere Sulander saa jäähyn korkeasta mailasta, ja Happee ylivoima kiittää tällä kertaa: Åkeri pääsee pariinkin otteeseen koittamaan poikittaissyötöstä laukausta, mutta ei osu vielä niillä. Sitten hän nappaa #17 Nikolas Ilomäen tökkäämän pallon lapaansa keskustassa ja sutaisee sen nätisti maaliin ja Happeen jälleen johtoon. Tässä vaiheessa oli erää jäljellä kolme minuuttia ja Happeella oli oiva mahdollisuus siirtyä erätauolle johdossa. Toisin kävi. Kun ottelua on pelattu 37.22, nähdään todella kyseenalainen Pelicansin tasoitus, joka useasta kulmasta näyttää korkealla mailalla tehdyltä, mutta hra tuomarin silmälasien taittovirhe näyttää toista, ja peli on 3-3, maalintekijäksi merkitään komeasti kyllä pallon ilmasta huitaissut Jere Sulander. Seuraavaksi jää näkemättä Pelicans- puolustuksen kirvesisku heidän puolustuspäässään, josta Valtteri Ryytty pääsee puolittaiseen läpiajoon ja sijoittamaan pallon maaliin. Juu-u, paljon jätti erän loppu spekuloitavaa, mutta totuus oli se, että päätöserään lähdettiin 3-4 takaa-ajo asemasta...

Kolmennen erän aluksi Happee yrittää lyödä vielä seuraavaa vaihdetta silmään, ja nousta takaisin rinnalle, mutta Pelicansilla oli erään toiset suunnitelmat. Nimittäin ensin ajassa 42.22 hyvin tähän mennessä pimennossa pidetty Lahden supertalentti Tiitus Salokangas pääsee aivan vapaasti purjehtimaan Happee- alueelle oikealta laidalta ja ilman estelyjä kanttaamaan pallon etukulmasta sisään. Ja tästä ei kerkeä kulua kuin 23 sekuntia, kun keltapaidat ottavat taas roolia ja viheltävät täysin aiheettomasta tilanteesta vaparin, josta nopean pohdinnan jälkeen Salokangas tökkää pallon Ricko Kokolle, joka laukoo pallon oikeaan alakulmaan. Hieno laukaus, ja vaikka tilanne oli ottelun muutenkin heikosti viheltäneeltä kaksikolta vieläkin heikompi suoritus, surkea oli myös Happee- pelaajien keskittyminen kun vaparia olisi pitänyt puolustaa... Happee saa kuitenkin mahdollisuuden vain hetken päästä, kun pallo viedään keskipisteelle rankkarin merkiksi, ja Happeelta asettui ampumaan #16 Joel Paananen. Jokelta hyvät veivit, mutta Sirola on lopussa etevämpi ja maalia ei synny. Myöskään ylivoima ei tulosta tuota ja kun ajassa 48.39 Tiitus Salokangas pääsee iskemään kaukaa lähteneellä kantillaan pallon seitsemännen kerran Happee- maaliin, alkoi aika valua tiimalasissa Happeen osalta loppuun. Vielä kuitenkin Happeen porukassa henki pihisi, ja ottelun kolmannella maalillaan Åkeri tuo Happeen vielä taisteluun mukaan, kun pelikellossa on jäljellä himpun verran yli yhdeksän minuuttia, nappisyötön tarjoilee Roope (0+2). Siihen se se sitten kuitenkin jäi, sillä Pelsujen puolustus oli lopussa terästä ja läpi päässeistä vedoista huolen piti peräti 32 kertaa torjunut Aku Sirola. Sitten lopulta soi kauden vähiten odotettu loppusummeri.

Ottelun jälkeen Happee- pelaajien kasvoilta oli luettavissa todella syvä pettymys. Joukkue pelasi kohtalaisen hyvän ottelun, mutta se ei yksikertaisesti riittänyt Pelicansia vastaan, joka on viimeisestä kymmenestä ottelustaan voittanut peräti kahdeksan ja jonka ykköskenttä nyt vieläpä Tiitus Salokankaalla vahvistettuna tuntuu olevan melko pysäyttämättömässä vireessä. Pelicans varmisti lohkon kolmostilan jo edellisenä päivänä, ja nyt joukkue odotteleekin enää, kohtaako se puolivälierissä Oilersin ja OLS:in. Tsemppiä Pelikaaneille kevään jatkoon! Ottelu ei todellakaan keltapaitojen (tai siis toisen heistä) heikkoon tasoon kaatunut, mutta olisi silti toivottavaa, että eläkeikää lähellä oleva herra jättäisi näiden pelien viheltämisen niille, joilla vielä katse pysyy tässä SM-pelien vauhdissa mukana. Toivomme, että kyseinen henkilö ei enää vihellä yhtä ainutta peliä tällä tasolla.

Ottelun tilastot voit kurkkia Tulospalvelun puolelta ja ottelu löytyy kokonaisuudessaan myös YouTubesta katsottavaksi.

Tätä ottelua ei jäädä sen enempää muistelemaan, vaan keskittyminen siirretään jo ensi viikon sunnuntaihin, kun runkosarjan viimeinen ottelu pelataan niinikään Vaajakosken liikuntahallilla, vieaaksi saapuu Porista Karhut. Tuo peli (ja myös Tiikerit-Koovee) sitten ratkaisee, miten hirvipoikien kevät jatkuu. Otteluennakko luettavissa loppuviikosta.

Taistelu ei ole ohi, ja Happee ei todellakaan aio luovuttaa ennen kuin loppusummeri on viimeisessäkin pelissä soinut!

#rytkettä #mennääneteenpäinn

- JK -

Tilastot

4 - 7

Pelicans SB
2 - 11 - 31 - 3
7'MaaliÅkerlund Miro
7'MaalisyöttöSihvola Roope
13'MaaliKovala Eelis
13'MaalisyöttöNikoskinen Veeti
36'MaaliÅkerlund Miro
36'MaalisyöttöIlomäki Nikolas
50'MaaliÅkerlund Miro
50'MaalisyöttöSihvola Roope