C -juniorit Musta (-02-03), SM-sarja

Happee C2 Musta - Classic  9 - 10

Vaajakosken liikuntahalli

Classic vain niukasti parempi Vaajakoskella

Happee C2 sai viime lauantaina 24.2.2018 hyvinkin arvovaltaisia vieraita Tampereen suunnalta, kun sarjan ja ikäluokan kärjessä keikkuva SC Classic saapui vieraaksemme Suomen salibandyn Webleylle aka Vaajakosken liikuntahallille. Happeen pelaavaan kokoonpanoon palasivat otteluun pitkäaikaistoipilaiden listalta #22 Santeri Kujala, #27 Iivari Saikkonen sekä #79 Veeti Nikoskinen, mikä oli joukkueen loppukauden kannalta todella iloinen ja tärkeä asia! :)

Vaikka Classic tiedettiin todella kovaksi vastukseksi, eivät hekään viime aikoina olleet missään ylitsepääsemättömässä vireessä eikä Vaajakosken suhteellisen pieni aski heille ainakaan etua tuonut.

Happeen tavoite oli, että Classic pidetään avauserä nollilla. Ei pidetty. Jo ajassa 3.37 Classic oli päässyt kuittaamaan kaksi todella helppoa osumaa meidän lapsellisen helpoista virheistä, ja heti alussa näytti että Classic menee menojaan... Sitten reilun viiden minuutin pelin jälkeen Happee- pelaajiin uutta eloa tuo #98 Aapo Heiska joka pikku haastonsa jälkeen upottaa järkyttävän kantin aivan Clasu- maalin yläkulmaan ohi maalivahti Martti Kiiskin. Syöttöpiste hyvän avaussyötön antaneelle #24 Saska Laurilalle. Tästä kuitenkin vain pari minuuttia niin Aapo lähtee jäähylle ja Classicin ylivoima rankaisee armotta minuutin pyörityksen jälkeen; keskusta aukeaa ja täysin vapaaksi jäänyt Luukas Viberg saa rauhassa siirtää Classicin 1-3 johtoon, kun alle kymppi on edelleen pelattu. Erässä ei enää kuitenkaan maaleja nähdä, vaikka etenkin Happeella paikat maalintekoon oli, siitä kertovat Kiiskin yhdeksän torjuntaa avauserässä. Nyt vain pitää viimeistelyyn saada tarkkuutta ja samalla muistaa, että omissa ei ole varaa mokailla.

Toisessa erässä alkoikin sitten todenteolla tapahtua ja erässä nähtiin yhteensä peräti kahdeksan maalia! Maalinteon aloitti Happee ja vieläpä melkoisen komealla tavalla, kun laukaus kimpoilee parinkin pelaajan kautta lopulta aivan Classic- maalin eteen pomppimaan, josta pörssikärkemme #7 Miro Åkerlund haistaa maalipaikan ja tökkäisee yhdellä kädellä pallon ilmasta maaliin ja Happeen maalin päähän! Happeen iloa kestää vain viitisenminuuttia, kunnes meille sattuu ottelun mustin hetki, kun Classic painaa alle minuutin sisään peräti kolme osumaa: ensin ajassa 25.27 Markus Vainionpää kanttaa pallon aivan vasempaan alakulmaan, sitten "screenshot"- vaparikuvion päätteeksi maalille nousee vapaana Saku Korhonen joka iskee vapaasti pallon läheltä maaliin ja lopulta vielä Hugo Kuokkanen päästetään aivan vapaasti pyörähtämään keskellä kämmenelle ja sijoittamaan lukemiksi 2-6. Happeella kestää useampi minuuttia kerätä itsensä tämänhirmumyrksyn jälkeen, mutta erän puolivälissä valoa tunnelin päähän tuo kokoonpanoon palannut #27 Iivari Saikkonen joka pääsee pyörähdyslaukauksella iskemään pallon oikeaan alakulmaan. Kovan esityön laidan vieressä tekee seinäjokelaisen painijan ottein #21 Tino Keski-Jaskari. Classic päättää erän puolivälissä vaihtaa maalivahtia ja luukulle marssii Matias Sainio. Hetki tästä niin Åkeri päättää kokeilla kylmälle maalivahdille vähän kauempaa ja keskialueen takaa lähtenyt ja selvästi allekirjoittaneen vetokirjastosta lainattu kierrekantti uppoaa maaliin ohi epäuskoisen Sainion; tilanne jo yhtäkkiä 4-6! Viitisen minuuttia ennen erän loppua nähdään vielä tämän havaiji- pallo erän päätösosumat: ensin Happee- puolustukselta paha harhasyöttö omissa, josta Riku-Petteri Hakala kääntää pallon Markus Vainionpäälle, joak sikee päivän toisen osumansa todella komeasti aivan takakulmaan vasemmalta puolelta. Tästä kuitenkin vain hetki ja Aapo kumauttaa tulisella lämärillä keskialueelta pelin taukolukemiksi 5-7. Huhhuh mikä erä! Silti tilanne identtinen kuin avauserän jälkeen; pari maalia olisi vielä kirittävää...

Päätöseränkin alussa on terävämpänä kotijoukkue Happee, kun reilun kahden minuutin pelin jälkeen Jokke tuo päivän ensimmäisellä maalillaan ja toisella tehomerkinnällään Happeen jälleen maalin päähän. Komea oli tämäkin osumamme; Jokke pääsee purjehtimaan hienosti Classic- puolustuksen läpi ja viimeistely mitä tarkimmalla rystychipillä ohi Classic- vahti Sainion! Kun erää on takana reilu viisi minuuttia, saa Happee paikan siirtyä ottelussa kuskin paikalle, kun hieman molemmin puolin epäonnisessa tilanteessa meiltä Miro O. jää Classicin Hugo Kuokkasen kontaktin jyräämäksi ja Kuokkanen passitetaan istumaan viiden minuutin jäähyä (Miro selvisi vaarallisen näköisestä tilanteesta onneksi pienin vaurioin, vaikka ei peliin enää palannutkaan!). No nyt oli paikka meillä iskeä! Vaan miten kävi; jäähyä kulunut 12 sekuntia ja pallo maalissa. Meidän maalissa. Noniin, sehän meni ku Strömsössä eiku. Classicille avautui välittömästi 3vs1 hyökkäys josta Elias Laine sai tyylitellä pallon nöyryyttävään malliin meidän verkkoon. Ylivoima ei toiminut oikein missään vaiheessa, kaikki vetopaikat olivat kohtalaisen heikkoja ja viimeistely surkeaa. Kliimaksi nähtiin vielä vähän ennen ylivoiman loppua, kun Classic iskee vielä toisen av- maalinsa: Markus Vainionpää runnoo kovalla vauhdilla pallon maalille oikeaa kaistaa pitkin ja lopulta se maalin asti myös menee, Vainionpäälle samalla hattutemppu. Että sellainen ylivoima se: -2... Happee ei tunnu saavan kunnon kiriä päälle vielä tasakentällisinkään ja Classic alkoi myös selkeästi jo säästellä. Kuin salama kirkkaalta taivaalta Åkeri kuitenkin vielä ajassa 56.43 maalin pääsee vastustamattomasti iskemään. Pientä tsäänssiä vielä siis oli. Mutta eipä mene kuin minuutti niin Happeen ylihyökkääminen kostautuu ja Anton Kuhlman pääsee iskemään vapaan nousun päätteeksi lukemiksi 7-10. Nyt näytti jo, että se oli siinä... Mutta Happee ei luovuttanut, vaan iski vimmatun paineen vielä Clasun päätyyn ja hieman löysäilevä puolustus sai katsella, kun Åkeri pamautti vielä alle minuutin sisään kaksi millintarkkaa vetoa takakulmaan ja tasan minuutti ennen loppu ajassa 59.00 siis peli olikin 9-10! Classic käytti aikalisänsä ja Happee antoi vielä päätössekuuneille asti kaikkensa, mutta lopulta summeri soi ja 19 maalin sirkus päättyi katkerasti Classicin voittoon...

Classic ei päässyt ottelussa todellakaan helpolla eikä helitä meidän puolustuksen puhkaisu onnistunut ajoittain ollenkaan; tosin nähtiin kyllä myös että kun paikoille pääsevät niin nämä pelimiehet rankaisevat armotta. Meiltäkin upea taistelu, mutta lopputulema oli silti paha maku suussa, sen verran jäi kismittämään se hukattu viiden minuutin ylivoima, jonka aikana oltaisiin itse voitu kanssa tehdä (tai edes olla päästämättä noita kahta...) Varsinaisesti siis tappio ei harmita, ei varsinkaan Classicille, jolta jokainen saatu piste on ollut kenellä tahansa tällä kaudella lottovoitto, vaan se tapa millä tappio tuli niin aivan aavistuksen verran jäi harmittamaan. Mutta ei auta jossitella, Classic teki yhden enemmän, ansaitsi voiton ja thats it. Happeen parhaimmistoa ottelussa ehdottomasti normally börsday´tä viettänyt Miro Åkerlund tehoin 5+2! Aapo Heiska säesti myös hyvin tehoin 2+1 ja kahden pisteen iltapuhdetta viettivät Joel Paananen (1+1) ja Nikolas Ilomäki (0+2). Maalissa hikisen pelin taistellut #31 Aare Itäpuisto kirjautti 23 torjuntaa.

Ottelun tilastot voit kokonaisuudessaan tarkastella Tulospalvelun puolelta ja ottelutallenne löytyy taas kokonaisuudessaan YouTubesta.

SM-sarjan runkosarjaa onkin nyt jäljellä sitten enää kaksi ottelua ja ne molemmat pelataan Vaajakoskella: ensi sunnuntaina 4.3. vieraaksi saapuu samoista sijoista kanssamme taisteleva Pelicans SB Lahdesta ja viikkoa myöhemmin sarjan päätöspelissä kohdataan Porin Karhut. Pelsu- pelin ennakkoa luvassa tämän viikon loppupuolella.

- JK -

9 - 10

Classic
1 - 34 - 44 - 3
5'MaaliHeiska Aapo
5'MaalisyöttöLaurila Saska
7'Jäähy: 2minHeiska Aapo
20'MaaliÅkerlund Miro
20'MaalisyöttöIlomäki Nikolas
29'MaaliSaikkonen Iivari
29'MaalisyöttöKeski-Jaskari Tino
30'MaaliÅkerlund Miro
30'MaalisyöttöPaananen Joel
35'MaaliHeiska Aapo
35'MaalisyöttöÅkerlund Miro
42'MaaliPaananen Joel
42'MaalisyöttöÅkerlund Miro
56'MaaliÅkerlund Miro
56'MaalisyöttöNikoskinen Veeti
58'MaaliÅkerlund Miro
58'MaalisyöttöHeiska Aapo
59'MaaliÅkerlund Miro
59'MaalisyöttöIlomäki Nikolas