C -juniorit Musta (-02-03), SM-sarja

Pelicans SB - Happee C2 Musta   6 - 3

Lahden Suurhalli

Pelikaaniparvi Hirvilaumaa etevämpi

Sunnuntaina 7.1.2018 oli C2-poikien edustusjoukkue Happee Mustalla edessä vuoden ensimmäinen sarjapeli ja SM-sarjan runkosarjan ottelu nro 14 (/22). Puolen päivän jälkeen suunnaksi otettiin Lahti ja yllättävän helposti löytynyt Salpausselkähalli, ja vastaan asettui luonnollisesti isäntäjoukkue Pelicans SB. Molempien joukkueiden alkukauden vire enteili todella tasaista kamppailua, joten jälleen olisi parhaaseen venyttävä, jotta kolmen ottelun tappioputki saataisiin katkottua ja pisteet Happeen mukaan lähtisivät.

Pelin alku oli totuttuun tapaan melko tunnustelevaa, joukkueethan eivät olleet aikaisemmin kohdanneet. Pelicansille siunaantui alussa pari hyvää maalipaikkaa, mutta alkutahdit ottelun maalikarkeloille löi kuitenkin Happee ja kovaan vireeseen loukkaantumisensa jälkeen päässyt #77 Matias Lämsä; hyvän takakarvauksen jälkeen Matias riisti pallon omalla alueellaan ja pääsi tämän jälkeen yllätävän vapaasti nousemaan pallon kanssa aina pelikaanimaalille saakka ja Matsku sijoitti pallon nätisti maaliin ja Happeen johtoon ajassa 2.33. Avauserä oli Pelicansin puolelta melkoista tulitusta, sillä meidän maalissamme #31 Aare Itäpuisto napsi peräti 12 torjuntaa. Pitkään näyttikin, että ensimmäiselle erätauolle siirrytään Happeen johdosta, mutta ajassa 18.35 Pelicans SB:n Riku Gröhn pääsi iskemään hyvällä laukauksella Pelicansin tasoihin.

Toisessa erässä Happeekin alkoi vihdoin saada enemmän maalipaikkoja aikaan, Pelicans SB toki jatkoi myös omaa tulitustaan. Sitten ajassa 26.35 tapahtui jotain eriskummallista, joka vaikutti suuresti erän lopputulemaan: Happeen puolustusalueen kulmaan menevät Pelicansin pelaaja pallon kanssa ja Happeen puolustaja. Oikeastaan minkäänlaista kontaktia ei ihmissilmä tilanteesta erota, mutta tuomarin käsi nousee tilanteesta kuitenkin. Vihellyksen jälkeen Happeen peluri kävelee aavistuksen ihmeissään jäähypenkille, ja tuomari lausuu toimitsijapöydälle melko absurdit sanat tilanteeseen nähden: "5 minuuttia, Polvitaklaus" (tilanne jää myös striimin ulkopuolelle, joten minkäänlaista todistetta ei tilanteeseen saada). Perustelut jäähylle olivat vielä sen verran naurettavat, että niitä ei tässä pidä erityisemmin ruotia, voisi olla että tulisi sanottua jotakin pahastikin... Mutta, alivoima oli tosiasia, ja hyvin Happee viisiminuuttisen taistelikin, valitettavasti vain yksi veto pääsi puolustuksemme ja maalivahtimme ohittamaan, kun Kristian Kovalev siirsi Pelicansin ensi kertaa pelissä johtoon. Kun jatkettiin 5vs5 peliä, Happee ei jostain syystä muutamaa pelaajaa lukuunottamatta saanut oikein kunnolista taistelu- ja rytkeasennetta päälle, vaan Pelicans päästettiin liian helpolla omalla alueella eikä heidän veskariaan Niko Honkatukiaa päästy todenteolla enää edes kunnolla testaamaan. Erän lopussa ajassa 37.05 Pelicans iskee vielä ehkä päivän komeimman maalin, kun pussinokkien kapteeni Vili Läspä lähettää viivasta laukauksen maalille ja Jere Sulander ohjaa pelivälineen hienosti maaliin ja toiselle erätauolle siirrytään lukemista 3-1.

Kolmanteen erään Happeen valmennus teki tarvittavia muutoksia piristääkseen hirvilauman peliä, ja toista erää vaivannut aneemisuus olikin poissa, mutta tehottomuus vaivasi silti edelleen. Kun lähdettiin ajoittain jo vähän riskillkin karvaamaan, kostautui se ajassa 43.46 kun kotijoukkueen yksi johtotähdistä Ricko Kokko pääsi purjehtimaan Happee- viisikon lävitse luvattoman helposti ja iskemään Pelicansin jo 4-1 johtoon. Tästä huolimatta Happee ei lopettanut taisteluaan, vaan ajtkoi painostamista turkoosipaitojen päädyssä. Ja vihdoin viimein saatiin myös palkinto, kun ajassa 54.57 Happee onnistuu ylivoimalla pelatessaan: #98 Aapo Heiska löytää tarkalla syötöllä keskustaan täysin yksin unohdetun kapteenimme #17 Nikolas Ilomäen ja Nikke pääsee tuikkaamaan todella helpottavan kavennuksen. Tämän jälkeen käytiin todella lähellä jo kavennusta maalin tilanteeksi pari minuuttia ennen loppua, mutta valitettavasti tilanteesta ei maalia saatu ja terävällä vastaiskulla Pelicansin päivän ykköstähti Jere Sulander iskee komean nousun päätteeksi loistavalla vedolla pallon Happeen maalin oikeaan yläkulmaan ja tilanteeksi 5-2. Tästä maalista tosin vain 17 sekuntia, niin Matias iskee päivän toisella maalillaan Happeen edelleen kahden maalin päähän, joten taistelu ei ollut vielä ohi. Happeen loppukiri ei kuitenkaan tuota tällä kertaa tulosta ja Pelicansin Ricko Kokko iskee loppulukemat päivän toisella osumallaan tyhjiin ajassa 59.14... Tasainen kamppailu koko 60- minuuttinen, mutta Pelicans oli tällä kertaa juuri tuon verran parempi. Tasaisuudesta kerovat myös maalivahtien torjunnat Pelicansin Niko Honkatukia 25 torjuntaa ja Happeen Aare Itäpuisto 29 koppia.

Pelin jälkeisiä tuntemuksia kuvasi parhaiten GrIFK:n C1- poikien tällä kaudella lanseeraama häshtägi #nytyö. Tappioputki on nyt neljän ottelun mittainen ja selvää on, että se halutaan pikemmiten poikki. Itse peli ei varsinaisesti ollut meiltä huono esitys, vaan se oli kahden tasaisen porukan kohtaaminen, jossa me vaan ei oltu niin erityisen hyviä, että olisi voitto ansaittu. Kuten on tällä kaudella jo useaan kertaan huomattu, SM-sarjassa sellainen "ihan ok ja sinnepäin" esitys ei vain riitä, vaan kaikkien palapelin palasten pitäisi loksahtaa paikoilleen, jotta voittoja voitaisiin napsia. Tappioista kuitenkin opitaan joka kerta lisää, ja ensi peliin tullaan taas parantamaan oman hyvän tekemisen kautta harjoituksissa. Niin kauan kun jaksetaan uskoa omaan tekemiseen, meillä on edelleen saumat vaikka mihin!

Ottelun tarkemmat tilastot voit katsella Tulospalvelusta ja striimitallenteen löydät YouTubesta.

Kauaa ei jäädä tätä tappiota pureksimaan, vaan seuraava koitos on edessä jo tulevan viikon sunnuntaina 14.1.2018 Porissa, jossa toisensa kohtaavat Suomen metsien ylväimmät eläimet:

Karhut - Happee tulevana sunnuntaina Porin Urheilutalolla klo 15.30

Otteluennakkoa tuosta kamppailusta luettavissa joukkueemme sosiaalisen median kanavista loppuviikosta!

- JK -

Tilastot
Pelicans SB

6 - 3

1 - 12 - 03 - 2
2'MaaliLämsä Matias
26'Jäähy: 5 minMustonen Daniel
54'MaaliIlomäki Nikolas
54'MaalisyöttöHeiska Aapo
58'MaaliLämsä Matias
58'MaalisyöttöSaikkonen Iivari