C -juniorit Musta (-02-03), SM-sarja

Koovee - Happee C2 Musta   8 - 5

AutoCenter Arena Tampere

Pehmeys vaivasi - Pisteet jäivät Kooveelle

C2- poikien Edustusjoukkue Happee Musta päättää pelivuotensa 2017 Tampereen kiertueeseen. Tour de Tammerforsin ensimmäinen osakilpailu oli edessä 9.12.2017 kun matkasimme Kooveen vieraaksi. Ottelu pelattiin uudehkolla AutoCenter Areenalla, jossa kyllä olosuhteet salibandyn pelaamiseen olivat viimeisen päälle kunnossa eikä tuo nyt kovin vaativan näköinen rakennelma näyttänyt olevan (hoxhox Jyväskylän kaupunki!).

Pelin alussa päätettiin heti testata Kooveen puolustuksen pelivalmius, kun iskettiin paine välittömästi lankkuun asti. Hyvin näytti kuitenkin isännät olevan pelissä mukana, mikä oli hyvä, koska salibandya on aina mielekkäämpi pelata kun kentällä on kaksi joukkuetta. Ottelun alkupuoli oli tuttuun tapaan hieman vielä asetelmien hakua puolin ja toisin, mutta avausmaalin onnistui iskemään tällä kertaa Happee! #21 Tino Keski-Jaskari lähti sisäänlyönnin jälkeen viemään palloa maalin taakse, josta hän loistavalla syötöllä löysi maalin eteen juosseen #77 Matias Lämsän, ja ajassa 11.02 pitkästä loukkaantumisesta toipunut Matias sai iskeä pallon nätisti maaliin ohi Koovee- vahti Elias Ansonin. Tästä ei kuitenkaan mene kuin pari minuuttia kun Koovee tulee pelissä tasoihin. Oikeassa laidassa Happeen puolustaja jää Kooveen Iikka Kuusjärven väärälle puolelle ja tämä pitkänhuiskea Koovee- hyökkääjä pääsee pyöräyttämään kovalla kantilla lukemiksi 1-1. Valitettavasti Happeen avauserän todella laiskan näköinen hyökkäyspeli ei enempää tässä erässä tulosta tuota, mutta tauolle siirrytään sen sijaan Kooveen johdossa, kun mustapaidat siirtyvät 2-1 johtoon ajassa 16.02. Happeelle sattuu paha keskialueen pallonmenetys, josta kääntyy Kooveelle 3vs2 vastahyökkäys. Julius Viljanen levittää oikeaan laitaan josta Nooa Salisma tällää suoraan syötöstä kovan vedon verkon perukoille. Näistä lukemista siirryttiin siis myös erätauon viettoon. Torjunnat ensimmäisessä erässä kirjattiin 7-4 Kooveelle, joten lukemat olisivat voineet olla myös erilaiset.

Toisen erän alku on Happeen kannlta painajaismainen. Ensin Julius Viljanen suorittaa Kooveen avausmaalin toisinnon hieman lähempänä maalia iskien lukemiksi 3-1 ja kun Happee- peluri lähtee jäähylle, laukoo isäntien kapteeni Roni Kranni Kooveen johtolukemiksi jo 4-1. Tässä vaiheessa Happee alkoi taas pikkuhiljaa saada tarpeeksi sitä kuuluisaa #kiukkua peliin mukaan, ja Koovee puolestaan sortui jäähyilyyn. Ja kuten on tällä kaudella huomattu, on happeen ylivoima melkoisen murhaavaa. Ensin kahden miehen ylivoimalla kavennuksen napauttaa Happeen kapteeni #17 Nikolas Ilomäki ja tästä vain reilu minuutti, niin Happeen maalin päähän laukoo #90 Roope Sihvola. Molempien maalien syöttäjänä toimi alkukauden psitelinko #7 Miro Åkerlund. Jäähyilyn jälkeen Kooveekin saa taas rivinsä kasattua, ja ajassa 37.06 Topi Nikkanen iskee lähivaparista Kooveen jälleen kahden maalin johtoon. Mutta jotta tapahtumarikas erä saisi vielä arvoisensa päätöksen, vajaa minuutti ennen loppua Roope iskee päivän toisellaan Happeen jälleen maalin päähän ja erätaukolukemiksi 5-4. Näin ei tulisi kyllä päätöserästä jännitystä puuttumaan!

Kolmannessa erässä näkyi hyvin, kuinka kumpikaan joukkue ei missään nimessä halunnut antaa enää kaverille yhtä ainutta osumaa ja maaleitta mentiinkin melkein kahdeksan minuuttia. Sitten kuitenkin pankin räjäyttää Happeen päivän tehoduo Sihvola-Åkerlund, kun Roope tarjoilee pallon viivan tuntumaan ja Åkeri täräyttää trademark- kantillaan pelin pitkästä aikaa taas tasoihin! Pikkuhiljaa alkoi näyttää siltä, että kuitenkin nyt peli alkaisi vieraille kääntyä, mutta monta hyvää maalipaikkaa pelasti Kooveen 24 kertaa torjunut maalivahti Anson. Ja sitten ajassa 54.57 nähdään Kooveen voittomaali, kun jo kolmatta kertaa pääsee Koovee- peluri samalla tavalla pyörähtämään irti merkkauksestaan ja iskemään kovalla ja tarkalla vedolla lukemiksi 6-5. Maalintekijänä toimi loistavan pelin pelannut Koovee- kippari Roni Kranni.Happee otti tähän vaiheeseen aikalisän ja lähti hakemaan kaikin keinoin tasoitusta. Pelin lopussa kuitenkin Kooveen selkäranka kesti paremmin ja Happeen lopun rutistus tuottaa lopulta nollla maalia Koovee- päätyyn ja kaksi maalia Happeen verkkoon. Näin summerin soidessa taululla seisovat lukemat 8-5 kotijoukkueen hyväksi. Torjunnat pelissä kirjataan Anson 24 ja #25 Jesse Jokela 18.

Ottelun tilastot voit katsoa tästä ja kokonaisuudessaan pelit voit katsoa YouTubesta.

Pelin jälkeen penkille jäi istumaan enemmän ja vähemmän sekä pettyneitä että järkyttyneitä hirvipaitoja. Ei tämän nyt taas pitänyt näin mennä. Avaimet meillä oli taas ihan pelin voittoonkin, mutta nyt ei kyllä yhtään enempää ansaittu. Koovee onnistui iskemään Happeen todella pehmeistä puolustusalueen virheistä, mitä alkukaudesta ei juurikaan ole meidän puolelta nähty. Ja hyökkäys alueella ei puolestaan oltu oikein valmiita tekemään tarvittavaa määrää töitä sen eteen, että enempi määrä maaleja olisi isketty. Koovee oli pelissä huomattavasti paremmin joka osa- alueella mukana ja ansaitsi voiton hyvällä pelillään.

Sarjan tasaisuus kuitenkin osoitti jälleen todellisuutensa, ja viikonloppuna nähtiin yksi jos toinenkin yllättävämpi tulos lohkossamme. Näin ollen Happee tulee siirtymään joulutauolle jokatapauksessa vähintään lohkon neljänneltä sijalta.

Vielä on yksi mahdollisuus sarjapisteisiin tämän vuoden puolella, kun palaamme Tampereelle tulevan viikon sunnuntaina 17.12.2017. Mutta silloin olisi tosin osuttava jo melkolailla kaiken kohdilleen, sillä vastaan tuolloin asettuu sarjakärki ja mestarisuosikki SC Classic. Tuosta pelistä otteluennakko tulossa loppuviikon aikana.

- JK -

Koovee

8 - 5

2 - 13 - 33 - 1
11'MaaliLämsä Matias
11'MaalisyöttöKeski-Jaskari Tino
24'Jäähy: 2minJokela Jesse
31'MaaliIlomäki Nikolas
31'MaalisyöttöÅkerlund Miro
32'MaaliSihvola Roope
32'MaalisyöttöÅkerlund Miro
39'MaaliSihvola Roope
39'MaalisyöttöÅkerlund Miro
39'Jäähy: 2minRossi Ville
47'MaaliÅkerlund Miro
47'MaalisyöttöSihvola Roope