C -juniorit Musta (-02-03), SM-sarja

Happee C2 Musta - Tiikerit  9 - 5

Palokan koulukeskus

Happee C2 palasi voittojen tielle - Tiikerit kaatui kotiottelussa!

C2- poikien Edustusjoukkue Happee Musta jatkoi SM-sarjan yksittäisiä pelejään viime lauantaina 25.11. kotiottelulla Tikkurilan Tiikereitä vastaan. Edellisen viikonlopun taaperruksesta Hatsinaa vastaan oltiin otettu opiksi, ja peliä edennyt viikko oltiin opiskeltu huolella Tikkurilan sijaintia, tiikereiden luonnollista elinympäristöä ja raitaturkkien metsästystaktiikkaa. Kyllä me myös reenattiin, reenien sisällöstä voi kysellä taas Roopelta.

Molempien joukkueiden somekanavat olivat peliviikolla esittäneet omat ukaasinsa, hienoa nähdä, että Etelä- Suomessakin osataan tätä hommaa pilke silmäkulmassa tehdä ;)

Kokoonpanoa oli muokattu hieman Hatsina- kamppailusta, iloisimpana uutisena ikävästä TPS- ottelussa tulleesta loukkaantumisesta toipuneen #8 Miro Oksasen paluu kokoonpanoon.

Ottelun alussa Tiikerit yritti yllättää Happeen hieman (tai aika paljon) agressiivisella karvauksella, mutta Happeen puolustus tämän kesti. Sen sijaan ajassa 7.03 Tiikereiden veskari Emil Lindroos oli ensimmäisen kerran yllätetty; Happeen kapteeni #17 Nikolas Ilomäki sai pallon riistettyä Tiikereiden maalin takana ja tarjoili maalin eteen nousseelle karkkipyssy #8 Miro Oksaselle ja Miro iski nätillä sijoituksella Happeen johtoon paluuottelussaan! Näin oli menneellä viikolla annettu lupaus tehoista lunastettu ;) Jatkoa oli luvassa noin kolme minuuttia myöhemmin, kun sama kentällinen sai hyvällä karvauksella aiheutettua pallonriiston keskialueella, josta pallon nappasi lapaansa #7 Miro Åkerlund joka parin terävän askeleen jäöleen kumautti kovalla kantilla pallon toistamiseen Tiikereiden verkkoon. Ja sama mies asialla ajassa 13.12, tällä kertaa Tiikereiden pelaaja rupeaa turhan itsevarmasti leikkimään pallon kanssa omalla alueellaan ja siinä siiten siirtää pallon suoraan Åkerille, josta Miro kiittää, kuittaa ja kumauttaa trademark- laukauksellaan Happeen johtolukemiksi 3-0. Tässä vaiheessa riitti myös Tiikeriveskari Lindroosille ja tolppien väliin tuli penkiltä Hugo Häivälä. Juuri kun Tiikereiden penkillä ajateltiin, että loppuuhan tämä painajaismainen eräkin vihdoin, Happee rankaisi vielä kerran: ajassa 19.36 Tiikereiden hidas pelinkääntö pysähtyi jo ennen keskialuetta jälleen kerran hirvipaitojen hyvään karvaukseen. Pallonriiston jälkeen pelivälineen nappasi #28 Roni Salminen, joka sai tiikerilauman keskeltä siirrettyä pallon keskikaistalle parhaalle maalintekosektorille #22 Santeri Kujalalle ja Sane iski vuorenvarmasti pallon maaliin ja Happeen erätauon johtolukemiksi peräti 4-0.

Erätauon aikana Tiikeritkin oli vihdoin saanut totuttauduttua Palokan subtrooppiseen ilmastoon, sillä toiseen erään kentälle marssi ärsytetty ja nälkäinen tiikerilauma. Pelin tempo nousi toisen erän aikana todella paljon eikä peli ollut enää kummallakaan puolella niin kontrolloitua kuin se oli avauserässä. Erän avausmaalista vastasi hyvästä Tiikereiden painostuksesta huolimatta kuitenkin isäntäjoukkue ja asialla tuttu Miro- duo: Oksanen tarjoilee keskelle ja Åkerlund täräyttää hattutemppunsa täyteen jo ajassa 22.27. Sitten riitti jo Tiikereillekin vain vierestä katsominen ja pallo alkoi löytää komeiden suoritusten kautta myös Happeen maaliin, pahanteossa nähtiin muun muassa jo ennakoissa esiin nostetut kovat maalipyssyt #19 Aleksi Lindgren sekä #97 Julius Judén, etenkin jälkimmäisenä mainitun iskemä Tiikereiden kolmas maali oli todellista taidetta, kulmassa pallo haltuun ja komea pyöräytys ensin Happee- puolustajan ohi ja maailmanluokan kantti takakulmaan. Happeen erän toisen maalin,ja todella tärkeän sellaisen, iski kapteeni Ilomäki ja syöttäjänä toimi päivän pistelinko Åkeri. Toinen erä meni lopulta Tiikereiden nimiin 2-3 ja vaikka tauolle siirryttiin Happeen johdosta 6-3, oli Tiikerit nyt julistanut peliesityksillään, että tämä peli oli kaukana pelatusta.

Kolmannessa erässä molempien joukkueiden puolustus oli terästä. Sen sijaan tunteet alkoivat pikkuhiljaa myös lämmetä ja pari kertaa lähtikin erässä Tiikereiden pelaaja melko turhan jäähyn saattelemana tunnustelemaan Palokan puista jäähypenkkiä. Tiikerit oli kuitenkin se joka erän ensimmäisen maalin iski; vasemmalta lähtenyt terävä laukaus painui vastustamattomasti Happee- maaliin ja lukemat jo 6-4. Nyt tarvittiin sitä selkärankaa, ja kyllähän sitä Happeelta löytyi: melko helpottavan ja vapauttavan 7-4 maalin iski... kukapas muukaan kuin Åkerlundin Miro ja syöttäjänä kukapas muukaan kuin "Captain Happyhills" Ilomäki. Maali syntyi ajassa 56.34 eli vielä oli kuitenkin kestettävää. Tiikerit rupesi tässä vaiheessa hakemaan kavennusta ilman maalivahtia kuudella viittä vastaan pelaten. Pari minuuttia ennen loppua se tuottikin tulosta, kun Happee unohtaa järkyttävällä tavalla täysin vartioimatta keskustaan Julius Judénin ja tämä kumauttaa one- timerillä lukemiksi 7-5. Kuitenkin noin minuutti ennen loppua Happee- kannattajat jännityksestää päästää Hankasalmen lahja Suomen salibandylle #88 Vilho Leskelä, joka nappaa pallon #16 Joel Paanasen maailmanluokan vedon peiton jälkeen ja sijoittaa pallon tyhjään Tiikeri- maaliin. Ja jotta #börsday tulisi vielä täydennettyä, Ilomäki-Åkerlund akseli iskee vielä viimeisen naulan Tiikereiden arkkuun ajassa 59.19 ja ottelu päättyy lukemiin 9-5 Happeen hyväksi.

Ottelu oli SM-sarjan tyyliin sopivasti todella tiukka taistelu, jossa peli aaltoili päästä päähän. Tiikereiden turmana oli tänään heidän todella heikko ja samalla Happeen todella vahva avauserän, jossa tuo neljän maalin ero tehtiin. Ahkerimmat tiikerinmetsästäjät olivat tällä kertaa #7 Miro Åkerlund melko vaatimattomin tehoin 5+1 sekä hyvänä taustatukena #17 Nikolas Ilomäki pörsseillä 1+3. Mainitsemisen arvoisen suorituksen tehojen valossa esitti myös paluun kokoonpanoon tehnyt #8 Miro Oksanen tehoin 1+1. Happeen maalia vartioi tällä kertaa #31 Aare Itäpuisto, jolle kirjattiin ottelussa 24 torjuntaa johon lukeutui myös monta gamesaveria.

Ottelun tilastot voit katsoa vielä tästä ja pelin videoidun version puolestaan löydät YouTubesta.

Näin on hirvilauma palannut yhden syrjähypyn jälkeen voittojen tielle SM-sarjassa. Sarja jatkuukin Happeen osalta toisella perättäisellä kotiottelulla tulevana sunnuntaina 3.12.2017, kun vieraaksi saapuu Helsingistä lohkon kakkosena tällä hetkellä majaileva, historian aikana ties kuinka monta seurafuusiota läpikäynyt ja Helsingin salibandyn arvovaltaisen nimikomitean uusin tuotos, EräViikingit. Ottelu pelataan Vaajakosken liikuntahallilla ja kick off vihelletään klo 13.00. Otteluun vapaa sisäänpääsy, be there or be a neliö! Ennakkoa tuosta kamppailusta tulossa loppuviikosta.

- JK -

Tilastot

9 - 5

Tiikerit
4 - 02 - 33 - 2
7'MaaliOksanen Miro
7'MaalisyöttöIlomäki Nikolas
10'MaaliÅkerlund Miro
13'MaaliÅkerlund Miro
19'MaaliKujala Santeri
19'MaalisyöttöSalminen Roni
22'MaaliÅkerlund Miro
22'MaalisyöttöOksanen Miro
36'MaaliIlomäki Nikolas
36'MaalisyöttöÅkerlund Miro
56'MaaliÅkerlund Miro
56'MaalisyöttöIlomäki Nikolas
58'MaaliLeskelä Vilho
59'MaaliÅkerlund Miro
59'MaalisyöttöIlomäki Nikolas