Happee Naiset, Suomen Cup

Happee Naiset - Flanels  9 - 1

Palokan Koulu

Otteluraportti - Naisten Suomen Cup Happee - Flanels round 2

Flanels voitti YPA:n ”toisen mahdollisuuden” pelissä 1-0, joten lohkon toisen jatkoonmenijän ratkaisisi aamun uusinta. Vastustajamme oli kanssamme samaa mieltä siitä, ettei aloittamista tarvinnut odottaa kuuteen saakka, ja niinpä muun muassa Kartsa ja Veera hoputettiin takaisin hallille kesken kotona suoritetun ruokailun.

Kaksi pelattua peliä tuntuivat painoina jaloissa, mutta pienemmällä materiaalilla operoivalle ja vähemmän aikaa levänneelle vastustajalle tilanne oli varmasti vielä paljon pahempi, ja niinpä valmennusjohto painotti, ettei mahdolliseen kävelytempoon saanut missään nimessä lähteä mukaan. Kaikkien ketjujen käskettiin karvata pari ensimmäistä vaihtoa päätylaudasta asti korkealla temmolla, jotta pelin rytmi saataisiin palvelemaan meitä.

Peli oli, jos mahdollista, edellistäkin kohtaamista selkeämmin hallussamme, ja neljännellä minuutilla Emilia sai sen näkymään tulostaululla kanttaamalla Marin antamasta kulmavaparista suoraan keskustaan ja tykittämällä tolpan kautta avausmaalin. Tämän jälkeen käynnisteltiin KarjalainenShow osa 2:sta, kun Roosa ajoi kysymyksiä kyselemättä laidasta maalille ja chippasi pallon viileästi veskarin yli. Pari minuuttia myöhemmin Heme ajoi pakin paikalta ylös ja viimeisteli allekirjoittaneen pystysyötöstä 3-0:aan. Tämän jälkeen Heme siirtyi syöttäjän rooliin ja Emilia antoi jälleen piiskansa puhua. Mari teki maalissa erinomaista maskia ja taisi huutaa ”Siellä!” ennen kuin pallo oli edes ylittänyt maaliviivan.

Toisessa erässä maalivirta hidastui, mutta ei suinkaan ehtynyt. Elise kiskaisi keskiviivalta alakulmaan pitkän hyökkäyspään pyörityksen jälkeen lukemiksi 5-0. Tämän jälkeen Mari ajettiin selkäpuolelta kentän pintaan juuri, kun hän oli pistämässä palloa tyhjään häkkiin. ”Vanha Jyyrä” asettui itse suorittamaan seurannutta rangaistuslaukausta, mutta valitettavasti maalivahti luki oikein yleensä pomminvarmasti toimivan sivuttaisliikkeen ja sai kulman peitettyä. Ylivoiman turvin peli saateltiin toiselle erätauolle.

Näytti jo siltä, että Flanels kestäisi alivoimansa, sillä jäähyä oli kolmannen erän alkaessa jäljellä enää 15 sekuntia. Maalintekoon ei kuitenkaan tarvittu kuin neljä, kun Veera otti taktisen aloitushäviön, Siiri ja Karjalainen ampaisivat ylivoimahyökkäykseen ja jälkimmäinen iski namupassista 6-0:aan. (Veera tosin harmitteli jälkeenpäin, että kyseinen juoni pilasi hänen täydellisen voittoprosenttinsa aloituksissa.) Tämän jälkeen Hannan polvia päätettiin säästellä, ja Zeni sai ensimmäiset viralliset minuuttinsa Happeen maalinsuulla. Ikävä kyllä hänen lähes ensimmäinen toimeksiantonsa oli alivoima, kun Ansku päätti kerryttää jäähytilastoaan, ja vastustaja pääsi rankaisemaan lukemiksi 6-1.

Takaiskun jälkeen pää pidettiin kuitenkin kylmänä, ja sekä Emilia että Karjalainen pääsivät täydentämään hattutemppunsa. Ensin pallo kimposi pitkän painostuksen jälkeen maalinedustalle, ja kun Emilia tuntui osuvan kaikkialta, mistä kokeili, veto upposi täydellisen tuopinkorkuisena alakulmaan. (Allekirjoittanut otti osumaan tyytyväisenä syöttöpisteen, vaikka pallo pomppi jaloista vailla mitään suunnitelmallisuutta.) Tämän jälkeen Karjalainen iski 8-1 Siirin syötöstä, ja päätti pistää vielä yhden paremmaksi ja viimeisteli neljäntensä ilman syöttöapuja rynnimällä jälleen tavaramerkkinsä mukaisesti laidasta maalille ja viemällä veskarin kahville.

Paikkoja lisäosumiinkin oli – Mari muun muassa kiskaisi vielä pari sekuntia ennen loppua vaikuttavien kikkojen jälkeen ylärimaan. Raudasta pallo kimposi suoraan allekirjoittaneen lapaan, joka päätti, että tyhjän maalin ammottaessa edessä on turvallisinta ohjata pallo varmuuden vuoksi kentän vasempaan nurkkaan. 9-1 oli kuitenkin vakuuttava, selkeä voitto, joka ei jättänyt kyseenalaiseksi sitä, menivätkö lohkosta oikeat joukkueet jatkoon.

Emme saaneet lohkovoittoa, mutta tavoite jatkoonpääsystä täyttyi, ja toinen sija vie meidät lyhyemmän maantieteellisen matkan päähän, Tampereelle, jossa kohtaamme lauantaina 16.9 ykkösdivarijoukkueet Santa’s Unitedin ja Pirkat, sekä kakkosdivisioonan SB-Pro II:sen. Nyt pääsemme toden teolla ulosmittaamaan rahkeemme ja haastamaan itsemme, ja kaikki tästä eteenpäin on pelkkää voittoa!

Nähdään Tampereella!

tiedotusvastaavasijainen Tanja #91

Tilastot

9 - 1

Flanels
4 - 02 - 03 - 1
3'MaaliPesonen Emilia
3'MaalisyöttöKankaanpää Mari
4'MaaliKarjalainen Roosa
4'MaalisyöttöJussila Siiri
6'MaaliTanhua Helmiina
6'MaalisyöttöKivelä Tanja
8'MaaliPesonen Emilia
8'MaalisyöttöTanhua Helmiina
25'MaaliSyvänen Elise
25'MaalisyöttöKivelä Tanja
30'MaaliKarjalainen Roosa
30'MaalisyöttöJussila Siiri
40'MaaliPesonen Emilia
40'MaalisyöttöKivelä Tanja
41'MaaliKarjalainen Roosa
41'MaalisyöttöJussila Siiri
43'MaaliKarjalainen Roosa