Happee Miehet, Unihoc Riga Cup

Happee - Linköping  11 - 7

Riika, Latvia

Happeelle maistuva voitto Linköpingistä

Latviassa pelattu Unihoc Riga Cup paketoitiin hirvilauman osalta sunnuntai-aamuna ottelulla Ruotsin Superligassa pelaavaa Linköpingiä vastaan. Aikaisesta alkamisajasta huolimatta ottelu oli kaikkea muuta kuin unelias ja kentällä oli aistittavissa vahvaa Suomi–Ruotsi -maaotteluhenkeä.

Heti ottelun alussa kävi selväksi, että molemmat joukkueet olivat hyvin hereillä ja valmiina kovaan fyysiseen vääntöön. Ottelun latvialaisella tuomariparilla oli ensimmäisistä sekunneista lähtien täysi työ yrittää pitää peli näpeissään, sillä 10 minuutin pelin jälkeen molemmille joukkueille oli jaettu jo kolme kahden minuutin rangaistusta. Maalejakin nähtiin mukavasti Happeen osuttua kolmesti Linköpingin kahta vastaan. Erityisesti turnauksen kaksi ensimmäistä ottelua huilanneen Peter Kotilaisen peli-ilo paistoi katsomoon asti.

Toisessa erässä sirkusta jatkettiin siitä, mihin ensimmäisessä erässä jäätiin. Jäähyjä jaettiin vuorotahtiin ja tasaviisikoin pelatut hetket olivat harvassa. Erikoistilanteiden painottumisen myötä maaleja syntyi tasaiseen tahtiin. Molemmat joukkueet osuivat tolppien väliin kolmesti, joten kolmatta erää kohti siirryttien Happeen 6-5 johdossa.

Viimeinen erä sai Happeen kannalta heikon startin, kun Linköpingin Eric Björk laukoi pelin tasoihin heti erän alkuun. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä aina kolmannen erän viimeiselle viisiminuuttiselle asti, kunnes Jami Manninen löysi ylivoimalla Peter Kotilaisen takatolpalta, ja "Pörssi" sai nautiskella hirvet 8-7 johtoon. Juuso Heikkinen onnistui lisäämään Happeen johtoa heti seuraavassa vaihdossa, eikä Linköpingin tuosta tehohetkestä enää toipunut. Lopussa Happee pääsi vielä kaunistelemaan lukemia kahdesti ja summerin soidessa tulostaululla komeili lopputuloksena 11-7 hirvilauman hyväksi.

Äärimmäisen viihdyttävässä ottelussa hirvien tahtipuikkoa heilutti Peter Kotilainen, joka kokosi pisteet 4+1. Jokaisessa pelaamassaan harjoitusottelussa maalannut Petri Kauko jatkoi maalitehtailuaan osuen kahdesti. Puolustuspäässä isot minuutit urakoinut Eemil Ukkonen summasi myös mukasti tehopisteet 1+2=3.

Hirvikäskijä Mikko Lehto oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueen yleisilmeeseen.

- Aamuottelut ovat aina hieman hankalia, mutta tällä kertaa meillä oli hyvä tekemisen meininki heti pelin alusta lähtien. Hyvin erikoistilanteiden sävyttämä otteluhan tämä oli, enkä itse enää edes pysynyt perässä jäähyjen määrässä. 7 päästettyä maalia on tietysti liikaa, vaikka useampi niistä tuli vastustajan pelatessa ylivoimalla. Vaihtopenkillä vallinnut tunnetila oli kohdillaan koko ottelun ajan, joten hyvällä tiellä ollaan, Lehto analysoi.

Happee matkustaa sunnuntai-iltana takaisin Jyväskylään. Seuraava harjoitusottelu on luvassa lauantaina 2.9., jolloin hirvilauma matkaa Kooveen vieraaksi Tampereelle.