Happee Naiset, II-DIV

TiPa - Happee   3 - 5

Liikuntakeskus Buugi

TiPa Kaatui 5-3 Naisten käsittelyssä!

Tässä ottelussa ennakkoasetelma muuttui, sillä TiPaa vastaan olimme edelliskaudella voittaneet molemmat keskinäiset kohtaamisemme. Tiesimme kuitenkin, että kentällä tilanteisiin mentäisiin lujasti ja rytkeellä, ja että kovaa vetoa tulisi joka puolelta kenttää, jos piiruakaan antaisi tilaa ja aikaa. Ennen peliä mentaalivalmentajamme Dina painotti kaikkia ottamaan ensimmäisestä voitosta kaiken positiivisen mukaansa, mutta välttämään liiallista hyvänolontunnetta ja sen kuvittelemista, että tulisimme saamaan mitään ilmaiseksi. Allekirjoittanutkin saapui paikalle, ja vaihdoimme päittäin paikkoja koulutuspäivään lähtevän Miian kanssa, joka oli saalistanut avauspelissä syöttöpisteen toiseen maaliin.

TiPa-pelin ensimmäiset vaihdot olivat haasteellisia. Olimme päättäneet lähteä otteluun nopealla temmolla ja kovalla paineella, mutta niin oli nähtävästi tehnyt myös vastustaja. Pakit saivat jatkuvasti häirintää lähes päätylaudasta asti, molemmille maalinedustoille riitti tunkua – TiPan päädyssä sillä saralla kunnostautui erityisesti Roosa ”Robin” Karjalainen, joka pyrki välillä maalipaikoille sellaisella intensiteetillä, että vastustajia lakosi puolelle ja toiselle – ja Hanna sai jälleen pariin otteeseen esitellä torjunta-arsenaalinsa parhaimmistoa. Kun pahin alkukankeus oli saatu ravistettua pois, Emilia pääsi viiden minuutin paikkeilla jatkamaan maalitehtailuaan Roosa ”Kartsa” Karin syötöstä keskialueen hyvän vapaalyönnin jälkeen. Maalisaldo tuplaantui viitisen minuuttia myöhemmin, kun koko ketju osallistui ansiokkaasti aggressiiviseen takakarvaukseen, jonka seurauksena pallo kammettiin lopulta puolustajien jaloista maalinedustalle ja siitä Emilian toimesta alakulmaan. Vaikka Annika sai vielä erän loppupuolella kevyehkösti jäähyn mailaanlyönnistä, tiivis alivoimaryhmitys kesti, ja ensimmäiselle erätauolle mentiin 2-0-johdossa.

Toinen erä ei ehtinyt vanhentua juurikaan, kun ET taiteli lukemat 3-0:aan. Maali ei ollut kaikkein kaunein, mutta sitäkin suurempi osoitus joukkueen tapissa olevasta tahtotilasta, sillä koko hyökkäystrio paini ja väänsi maalialueella niin kauan, että pallo yksinkertaisesti pakotettiin vierimään maaliviivan ylitse. Tämän jälkeen jälleen yksi heppoinen jäähy sekoitti hieman peliä, kun Elise lähetettiin istunnolla tilanteesta, joka kuulemma oli mailaanlyönti. Alivoima piti jälleen, minkä jälkeen maalia nälkäisesti hakenut Karjalainen sai lopulta palkintonsa. Osuma oli hyvin samankaltainen tahtomaali kuin edellinen, ja toisen erän puolessa välissä peli oli jo 4-0. Sitten keskittyminen hieman herpaantui, ja kaikesta alkoi näkyä, että ensimmäiseen otteluun oli heitetty paukkuja melkoinen määrä. Pienistä virheistä seurasi pari lahjamaalia, joista jälkimmäinen taisi peräti kimmota oman pakin jalasta maaliin, mutta joista TiPa yhtä kaikki kiitti ja kuittasi, ja peli oli nopeasti jo 4-2. Paniikin sijaan pää päätettiin kuitenkin pitää kylmänä ja pakka kerätä takaisin kasaan, missä auttoi myös toisen erän loppuun tullut ylivoima. Ylivoimapyörityksen päätteeksi kaksi sekuntia ennen erän loppua olisi ollut maukas paikka repiä taas kolmen maalin etumatka, mutta allekirjoittanut latasi sen sijaan yläputkeen.

Pääsin kuitenkin maalitilastoihin kolmannessa erässä Emilian tarjoilulla ja maalivahdille hankalalla ”tuopinkorkuisella” laukauksella. Kolmen maalin etumatka kaventui kuitenkin nopeasti taas kahteen, kun vastustaja osoitti vastavuoroisesti kykyään kovaan maalineduspelaamiseen ja rusikoi kavennuksen 5-3:een. Tämän jälkeen maalihanat tyrehtyivät puolin ja toisin, ja erän viimeiset minuutit kävimme ansiokasta viivytystaistelua, jonka turvin päivän toinen voitto hilattiin kotisatamaan.

Toinen peli ei ollut yhtä kaunista taitosalibandya kuin ensimmäinen, eikä fyysisyys ja molemminpuolinen runsas mailantakominen antanut siihen liiemmin edes mahdollisuuksia. Ensimmäisen pelin hurja taistelu vaati veronsa väsymyksen muodossa, mutta juuri näillä hetkillä joukkueemme leveä, tasavahva ja rotaation mahdollistava rosteri nousi oikeuksiinsa. Kaksi voittoa kahdesta pelistä on kuitenkin enemmän kuin loistava avaus kaudellemme kakkosdivisioonassa, ja neljällä pisteellä majailemme tällä hetkellä lohkon kolmansina tasapisteissä kahden edellä olevan joukkueen, MIG:n ja RSS Panthersin kanssa. Emilia keräsi päivän suurimman tehopistesaaliin lukemin 4+1, ja joukkueemme parhaan pelaajan palkinto meni maalivahti Hannalle.

Tästä on hyvä jatkaa 28.10 turnauksella Tampereella!

TiPa

3 - 5

0 - 22 - 21 - 1
5'MaaliPesonen Emilia
5'MaalisyöttöKari Roosa
10'MaaliPesonen Emilia
10'MaalisyöttöKivelä Tanja
11'Jäähy: 2minAhonen Annika
16'MaaliTaavettila Emma
16'MaalisyöttöKärkelä Anmariia
18'Jäähy: 2minSyvänen Elise
21'MaaliKarjalainen Roosa
33'MaaliKivelä Tanja
33'MaalisyöttöPesonen Emilia