Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Koovee - Happee   5 - 6 JA

AutoCenter Areena

Runkosarja päättyi voitokkaasti - Happee ylsi kotietuun

Salibandyn runkosarja paketoitiin päätöskierroksen myötä lauantaina. Happee kohtasi viimeisessä ottelussaan Kooveen vieraskentällä.

Ottelussa riitti panosta molemmilla osapuolilla, mikä näkyi erityisesti sarjapaikastaan pelanneen Kooveen otteissa raivokkaana taisteluna. Ensimmäinen erä edettiin tasaisissa merkeissä, vaikka tamperelaiset ehtivätkin karata kahden maalin johtoon Samuli Salomaan ja Tuomas Ahon osumilla. Vili Liponen löi kuitenkin hyvin pelatun vastahyökkäyksen jälkeen tärkeän 2-1 kavennuksen ja piti hirvet kotijoukkueen kannassa. Pelitapahtumiltaan melko tasaisen avauserän mielenkiintoinen tilastohuomio löytyi maalivahtien torjunnoista, joita kirjattiin Kooveen Arvid Vonkille peräti 19 kappaletta Happeen Miro Tuomalan kolmea vastaan.

Toinen erä alkoi Happeen kannalta kehnosti, kun Ossi Koskisen laidasta lähettämä laukaus otti maalinedustalla kimmokkeen ja upposi hirvien maaliin. Tämän jälkeen hirvilauma otti kuitenkin pelin komentoonsa ja pakotti Kooveen puolustuskannalle. Pitkät pyöritykset kotijoukkueen kenttäpäädyssä tuottivat myös tulosta. Ensin Jaska Kunelius kavensi lukemiksi 2-3 Janne Hoikkasen oivasta tarjoilusta ja hetkeä myöhemmin Peter Kotilaisen komea yksilösuoritus toi Happeen tasoihin. 3-3 tasatilanteesta siirryttiin myös ottelun viimeiseen erään.

Kolmannessa erässä maalinteon aloitti jälleen Koovee. Roni Tuomela pääsi Happeen pallonmenetyksen jälkeen tarjoilemaan pallon takatolpalle Samuli Segermanille, joka siirsi tamperelaiset jälleen johtoon. Happeen tasoitus näki päivänvalon erän puolivälissä, kun komean syöttöketjun päätteeksi Juuso Heikkinen sai upottaa pallon lähes tyhjään Koovee-maaliin. Heti seuraavassa vaihdossa Kaapo Savinainen lapio Happeen ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon, mutta vain muutamaa minuuttia myöhemmin Tuomelan kaukolaukaus nosti Kooveen takaisin rinnalle.

Ottelun lopussa Koovee keskittyi varmistelemaan varsinaisen peliajan tasatilanteen tuomaa yhtä pistettä, jonka turvin joukkue välttäisi suoran putoamisen. Myös Happeelle yksi piste riitti varmistamaan runkosarjan neljännen sijan, joten hirvet tyytyivät seuraamaan kotijoukkueen loppuhetkien pallottelua omalta kenttäpuoliskoltaan. Näin ottelun varsinainen peliaika päättyi lukemiin 5-5. Tasatilannetta seuranneella jatkoajalla Koovee lähti hakemaan voittoa ilman maalivahtia pelaten. Uhkapeli kostautui, sillä Jami Manninen pääsi nostamaan ratkaisevan 5-6 osuman tyhjään nuottaan.

Päätöskierroksen tulosten myötä Happeen lopulliseksi runkosarjasijoitukseksi muodostui puolivälierien kotietuun oikeuttava neljäs sija. Hirvipakki Jaska Kunelius näki runkosarjan viimeisen koitoksen olleen kaksijakoinen.

- Toinen erä oli meiltä suurimmaksi osaksi todella hyvää peliä ja siihen nähden harmittaa, että kolmas erä meni vähän sekoilun puolelle. Tämä oli näin pudotuspelien kynnyksellä taas hyvä koulu siitä, ettei tunne saa ohjata pelaamistamme liikaa. Välillä olisi hyvä pelata nähtyä järkevämmin, Kunelius puntaroi.

Happeen päävalmentaja Mikko Lehdon mukaan hirvet olisivat voineet käyttää maalipaikkansa tehokkaammin hyväkseen.

- Viimeistelyprosentti jolla pistettiin palloa pussiin, ei ollut tänään kovin kummoinen. Vastustajalla oli kova hurmos päällä läpi ottelun ja he taistelivat kyllä viimeiseen asti, Lehto summasi.

Pudotuspelikevät ja puolivälierät alkavat Happeen osalta hirviteatterissa pelattavalla kotiottelulla viikon päästä lauantaina 17.3. Puolivälierien vastustaja ja tarkka otteluohjelma selviävät maanantaina Helsingissä pidettävässä valintatilaisuudessa. Pysyttele siis kuulolla, tästä ne tosipelit alkavat!