Happee - Nokian KrP  10 - 3

Monnari

Happeelle helpottava kotivoitto

Happee sai sunnuntaina vieraakseen Nokian KrP:n. Runkosarjan viimeinen kotiottelu sujui hirvilaumalta voitokkaasti.

Happee aloitti ottelun erinomaisesti, ja ilman parasta pistemiestään Henri Johanssonia Jyväskylään saapunut KrP jäi hirvien rynnistyksen alle heti ensimmäisessä erässä. Edellisistä kotitappioista selvästi sisuuntunut Happee painoi peliä vahvasti vierailijoiden päätyyn koko kaksikymmenminuuttisen. Hirvilauma onnistuikin maalinteossa peräti kuudesti ja nimensä maalisarakkeeseen kirjauttivat Kaapo Savinainen, Jalo Kouvonen, Peter Kotilainen, Paul Kotilainen sekä Jami Manninen kahdesti. Vierasjoukkueen ainokaisesta vastasi Morics Krumins.

Toiseen erään peli hieman tasaantui, kun KrP onnistui pysymään pallolla pidempiä jaksoja ja antamaan siten itselleen hengähdysaikaa. Vili Liposen, Petri Kaukon ja Janne Hoikkasen osumat eivät kuitenkaan ainakaan helpottaneet nokialaisten asemaa. Onnistumisista huolimatta Happeen pallollinen peli ei toisessa erässä ollut parasta mahdollista, vaan vierailijat pääsivät vastahyökkäyksillään useaan otteeseen hätyyttelemään Markus Laakson vartioimaa hirvimaalia. Laakson erinomaisten torjuntojen myötä maali pysyi kuitenkin erässä koskemattomana.

Viimeisessä erässä ottelun vauhti hidastui entisestään ja molemmat joukkueet tuntuivat tyytyvän vallitsevaan tilanteeseen. Joel Lahti ehti iskemään Happeelle illan kymmenennen maalin ennen kuin vierasjoukkue heräsi kaunistelemaan lukemia kahdella osumalla. Päätössummerin soidessa hirviteatterin tulostaululla komeilivat Happeen 10-3 voittolukemat.

Hirvien kapteeni Jami Manninen oli ottelussa vahvalla pelipäällä ja kirjautti tehopisteet 2+4. Peter Kotilaisen saldo oli puolestaan 1+3 ja maalivahti Markus Laakso merkkautti komeat 29 torjuntaa.

Voitto ja hirvilauman esitys lämmittivät päävalmentaja Mikko Lehtoa.

- Pelin aloitus oli meiltä ehdottomasti yksi tämän kauden parhaita, siinä liikkuivat terävästi sekä miehet että pallo. Toisessa erässä olisi voitu naulata enemmänkin maaleja ja kolmannessa oli sitten aavistuksen pelailun makua. Tärkeät pisteet kotiedun kannalta. Classic ja KrP ovat meiltä karanneet, mutta neljän sakkiin pyritään. Viimeiseen otteluun jäi kuitenkin vielä panosta, Lehto totesi.

Voiton myötä Happee jatkaa sarjataulukon neljännellä sijalla. TPS:n voitettua omassa ottelussaan Kooveen, ratkeaa kotiedun kohtalo vasta ensi lauantaina 10.3. runkosarjan viimeisellä kierroksella. Tuolloin Happee kohtaa Tampereella Kooveen ja TPS puolestaan isännöi sarjakärki Classicia. Mikäli TPS päihittää Classicin, tarvitsee Happee omasta ottelustaan vähintään pisteen neljännen sijan varmistamiseen.