SB Welhot - Happee   4 - 10

Kuopiohalli

Happee palasi tasolleen Kuopiossa

Happee kohtasi keskiviikko-iltana Kuopiossa Savon salibandy-ylpeyden SB Welhot.

Edellisestä SalBa-tappiosta sisuuntuneet hirvet tulivat otteluun täynnä tarmoa. Illan avausmaali näki päivänvalon heti ensimmäisessä vaihdossa, kun Jami Mannisen syöttö löysi Vili Liposen lavan maalinedustalta. Happeen painoi peliä vahvasti kotijoukkueen päätyyn ja tulosta syntyi seuraavan kerran erän puolivälin jälkeen, kun Manninen laukoi itse pallon maaliin onnistuneen karvauksen jälkeen. Veli-Matti Hynynen lisäsi hirvien johdon kolmeen vain kuusi sekuntia myöhemmin. Hetki ennen erätaukoa Peter Kotilainen muutti lukemiksi jo 0-4 Janne Hoikkasen oivasta syötöstä.

Kotijoukkue Welhot aloitti puolestaan toisen erän terävästi. Eero Vepsäläisen rankkarista iskemä kavennus huudatti runsaslukuista kotiyleisöä ensimmäisen kerran. Ilo ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun Happeen ylivoima palautti etumatkan neljään maaliin Mannisen illan toisen osuman myötä. 1-6 osuma syntyi pelin puolivälin krouvin jälkeen Lauri Lavosen mailasta. Maali oli samalla erinomaisesti tänään esiintyneelle Lavoselle kauden ensimmäinen. Erän lopulla Tuomas Rautiainen laukoi kotijoukkueen toisen maalin, mutta hirvien maalattua vielä kahdesti siirryttiin toiselle erätauolle Happeen 2-8 johtolukemissa.

Kolmas erä sai Happeen kannalta huonoimman mahdollisen startin, kun Welhot naulasi pallon maaliin kahdesti erän ensimmäisen minuutin aikana. Tämän jälkeen Happee kaappasi otteen takaisin itselleen järkevän pallollisen pelaamisen myötä, eikä kuopiolaisia päästetty virittelemään sen vaarallisempaa kiriä. Hirvilauma puolusti tyylikkäästi myös lopun hetket, jolloin Welhot yrittivät hakea lisäosumia ilman maalivahtia pelaten. Loppulukemat 4-10 sinetöi viimeisen minuutin ylivoimalla hattutemppunsa täydentänyt Veli-Matti Hynynen.

Happee palasi ottelussa omalle tasolleen yhden heikon esityksen jälkeen. Voiton takuumiehenä toimi joukkueen kapteeni Jami Manninen, joka summasi tehopisteet 2+3. Veli-Matti Hynysen iltapuhteen saldoksi muodostui tehot 3+1 ja Peter Kotilaiselle myös mukavat pörssit 2+1.

Mannisen mukaan Happee hyppäsi tällä kertaa kehiin hyvin valmistautuneena.

- Todella tyytyväinen olen siihen, miten jokainen pelaaja valmisti itsensä tänään otteluun. Muuten peli noudatti sitä kaavaa, joka meidän joulun jälkeisissä vieraspeleissä on ollut aistittavissa. Vieraissa toteutetaan sovittuja asioita ja ollaan sitä kautta voitettu pelejä. Nyt unohdetaan tämä peli ja ruvetaan juonimaan kuvioita huomiselle, Manninen totesi viitaten tulevaan Classic-otteluun.

Happeen päävalmentaja Mikko Lehdon mukaan hirvien iltapuhde oli onnistunut.

- Toisen ja kolmannen erän alkuja lukuun ottamatta tämä oli meiltä hyvä ja tasapainoinen esitys. Kentällä nähtiin kaiken kaikkiaan viihdyttävä salibandyottelu, jossa molemmat joukkueet pelasivat aktiivista peliä. Jalka liikkui tänään hyvin, mutta kuntomme punnitaan toden teolla vasta huomenna sarjakärki Classicia vastaan, Lehto pohdiskeli.

Happee saa siis heti huomenna torstaina kotisaliinsa vieraaksi runkosarjan voiton jo varmistaneen Classicin. Ottelu käynnistyy hirviteatterissa klo 18.30