Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Happee - LASB  4 - 5

Monnari

LASB katkaisi Happeen voittoputken

Happee ja LASB kohtasivat lauantaina hirviteatterissa. Kotijoukkue hallitsi ottelun kahta ensimmäistä erää, mutta vierailijat roikkuivat sinnikkäästi mukana kirien lopussa rinnalle ja jatkoajalla ohi.

Hirvet saivat peliin loistavan startin, kun Joel Lahti tälläsi kotijoukkueen avausmaalin heti ottelun ensimmäisessä vaihdossa. Erän edetessä myös LASB pääsi peliin paremmin kiinni, mutta Miro Tuomala otti Happeen tolppien välissä pari paraatipelastusta pitäen hirvimaalin koskemattomana. Lisäosumia ei erässä nähty hirvienkään toimesta, joten erätauolle suunnattiin Happeen 1-0 johdossa.

Toisen erän alkupuolisko oli Happeelta vahvaa peliä. Hirvet malttoivat pelata pitkiä hyökkäyksiä ja LASB pakotettiin puolustuskannalle. Tulostakin syntyi, kun Peter Kotilaisen ja Petri Kaukon maalit siivittivät Happeen 3-0 johtoon. Vierasjoukkue sai maalihanansa auki Rasmus Kainulaisen osuttua ylivoimalla pelin ylitettyä puolivälinsä. Joel Lahden illan toinen onnistuminen vei Happeen uudestaan kolmen maalin karkumatkalle, mutta Justus Kainulainen kuittasi eron kahteen heti maalin jälkeisessä vaihdossa.

Kolmannessa erässä Happee passivoitui johtoasemassa ja LASB sai paremmin otetta pelistä. Vierasjoukkueen lievästä hallinnasta huolimatta hirvillä oli muutamia oivia tilaisuuksia lisätä johtoaan, mutta tehokkuus maalipaikoissa jäi uupumaan. LASB sen sijaan hyödynsi paikkansa kotijoukkuetta etevämmin. Elmo Lavonen toi ensin vierailijat maalin päähän ja iski lopulta pelin tasoihin minuutti ennen loppua LASBin pelatessa kahden miehen ylivoimalla.

Tasatilannetta seuranneella jatkoajalla illan ratkaisu nähtiin vajaan kahden minuutin kohdalla. LASBin Miikka Pentikäinen riisti pallon keskiviivan tuntumassa ja karkasi läpiajoon, josta mies upotti vierailjoiden voittomaalin ohi Miro Tuomalan. Näin kaksi sarjapistettä matkasivat Lahteen, ja hirvet joutuivat tyytymään yhteen pisteeseen.

Kahdesti osunut Joel Lahti oli ottelussa Happeen parhaimmistoa. Mies harmitteli pelin jälkeen otteen lipsumista.

- Vähän huolimatonta oli meidän pelaaminen läpi ottelun ja vastustaja sai siten ihan liikaa vastahyökkäyksiä. Syksyn LASB-tappiosta muistuteltiin pelin alla, mutta siltikään ei saatu riittävää energiaa kentälle, Lahti pohdiskeli.

Happeen päävalmentaja Mikko Lehto totesi joukkueensa trendin olleen pelissä laskeva.

- Tappio harmittaa paljon. Ensimmäinen erä oli hyvää tekemistä, mutta pallonmenetykset lisääntyivät rajusti pelin loppua kohden. Tiedettiin kyllä, että vastustaja on hyvä kääntämään peliä, mutta silti tarjottiin heille ratkaisun avaimet. Meillä on jälleen edessä reilun kahden viikon tauko peleistä, joten yritetään käyttää se mahdollisimman laadukkaaseen harjoitteluun, Lehto mietti.

Jatkoaikatappion tuoma piste nosti Happeen sarjataulukon kolmannelle sijalle. Happee pelaa seuraavan kerran 13.02., jolloin hirvet matkaavat Turun uuteen palloiluhalliin TPS:n vieraaksi.