Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Oilers - Happee   3 - 5

Tapiolan Urheiluhalli

Happee peitttosi Oilersin Espoossa

Happee matkusti tiistaina Tapiolaan, jossa se kohtasi sarjassa kahdeksantena majailevan Esport Oilersin.

Oilers aloitti ottelun terävästi ja Riku Holopainen pääsi iskemään kotijoukkueen johtoon tasan kahden minuutin pelin jälkeen. Happee nousi kuitenkin tasoihin kuudennelle peliminuutilla, kun Jami Manninen laukoi pallon ylivoimalla tarkasti Oilers-maalin yläkulmaan. Ensimmäinen erä oli puolin ja toisin melko varovaista peliä, mistä kertovat myös erän torjunnat. Oilersin maalivahti Joonas Kaltiaiselle kirjattiin kaksi torjuntaa ja Happeen Markus Laaksolle lopulta vain yksi torjunta.

Toisessa erässä hirvet lisäsivät kierroksia koneeseen. Paul Kotilainen viimeisteli heti erän ensimmäisessä vaihdossa komean kuvion päätteeksi 1-2 johto-osuman. Hetkeä myöhemmin Panu Kotilainen päätti Happeen vastahyökkäyksen pyssyttämällä pallon yläriman kautta sisään ja espoolaiset joutuivat turvautumaan aikalisään. Erän puolivälissä Kaapo Savinainen onnistui kasvattamaan etumatkan kolmeen maaliin Vili Liposen oivasta tarjoilusta. Tämän jälkeen Happeen ote herpaantui hetkeksi, ja Oilers otti pelin hallintaansa. Sylvester Raikamon ja Erik Storgårdsin maalit nostivatkin kotijoukkueen maalin päähän vielä ennen toista erätaukoa.

Kolmannessa erässä Happee joutui puolustuskannalle. Oilers rakenteli maltilla hyökkäyksiään ja hirvilauma joutui kyykkimään pitkiäkin pätkiä ilman palloa. Puolustusasenne oli kuitenkin kohdallaan, eikä kotijoukkue päässyt murtautumaan laidoilta keskustaan vaarallisille tekopaikoille. Kesken espoolaisten painostuksen Happee pääsi iskemään helpottavan 3-5 osuman, kun Panu Kotilainen maalasi toistamiseen nopean vastaiskun päätteeksi. Erän lopun hirvilauma puolusti viisaasti ja selvitti tyylipuhtaasti myös kahden minuutin alivoiman. Lisää maaleja ottelussa ei enää nähty, joten voitto matkasi Happeen mukana Jyväskylään lukemin 3-5

Happeen parhaana palkittu Panu Kotilainen totesi pelin ratkaisun olleen Happeen vahvassa puolustamisessa.

- Ollaan viime aikoina saatu puolustuspeliä hyvään kuosiin ja se näkyy nyt hyvinä tuloksina. Kevättä kohti puolustamisen merkitys korostuu entisestään. Tänään taisteltiin hienosti ja napattiin tärkeät pisteet meille, alati nöyrä Kotilainen niputti.

Hirvien pääkäskijä Mikko Lehto näki ottelussa sekä hyviä, että kehitettäviä asioita.

- Toisen erän alku oli meiltä loistava. Sen jälkeen tuli pari henkilökohtaista virhettä ja pelin momentum kääntyi äkkiä Oilersille. Selvittiin siitä kuivin jaloin, ja parannettiin taas kolmanteen erään. Loppu olikin sitten hyvää raastamista. Tiesin että maalin peli täällä on luvassa suuntaan tai toiseen, ja nyt meni sitten kahden erolla meille, Lehto paketoi.

Happee jatkaa voiton myötä sarjataulkon neljännellä sijalla, tasapisteissä yhden ottelun enemmän pelanneiden EräViikinkien kanssa. Hirvilauman pelit jatkuvat lauantaina klo 18.30 kotiottelulla SalBaa vastaan.