Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Happee - SPV  5 - 2

Monnari

Happee päihitti SPV:n

Happee otti keskiviikkona kevään ensimmäisessä kotiottelussa mittaa SPV:stä. Odotuksiin nähden varsin maltillisesti edennyt ottelu ratkesi Happeen vahvaan puolustuspelaamiseen.

Ensimmäinen erä käynnistyi Happeen hallitessa palloa ja kenttätapahtumia. Avausmaalista tehtaili silti vierasjoukkue, kun Joni-Arttu Sieppi laukoi pallon vastaiskusta tarkasti takakulmaan. Happee vastasi paria minuuttia myöhemmin Peter Kotilaisen lähettämän tarkan syötön löydettyä Lassi Kotovaaran maalinedustalta. Pian tämän jälkeen Petri Kauko lapioi maalin edessä pomppineen pallon ilmasta sisään, joten erätauolle lähdettiin Happeen 2-1 johdossa.

Toisen erän alku oli Happeelta tehokas. Jami Mannisen osuttua kertaalleen sekä tasakentällisin että ylivoimalla, oli tilanne pelin puolivälissä Happeen eduksi 4-1. Liekö pieni hyvän olon tunne hiipinyt hirvilauman puseroon, sillä erän jälkimmäinen puolisko sujui Happeelta selvästi heikommin. Kotijoukkueen peli hidastui selvästi ja pallonmenetyksiä syntyi pahoissa paikoissa. SPV onnistui kuitenkin rokottamaan hirviä vain kertaalleen Mikko Kohosen maalattua Ville-Pertti Kuuselan syötöstä.

Kolmannessa erässä Happee jatkoi vahvaa erikoistilannepelaamistaan. Ensin Lassi Kotovaara vei Pauno Kajoksisen oivasta syötöstä hirvet 5-2 johtoon SPV:n Harri Karjalan vapauduttua samalla sekunnilla jäähypenkiltä. Hetkeä myöhemmin Happee-maalissa erinomaisesti torjunut Markus Laakso nollasi Tuomas Mustosen rangaistuslaukauksen ja maali pysyi puhtaana myös tilannetta seuranneen alivoiman ajan. Ottelun lopussa SPV haki vielä kavennusta ilman maalivahtia pelaten, mutta Happee puolusti loppuhetket uhrautuvasti eikä päästänyt Peliveljiä käynnistämään kuuluisaa kiriään.

Happeen 5-2 voiton takuumiehinä toimivat kaksi maalia mieheen nakuttaneet Lassi Kotovaara sekä Jami Manninen. Markus Laaksolle kirjattiin puolestaan komeat 34 torjuntaa. Voitto oli Happeelle kolmas perättäinen.

SPV karvasi suurimman osan ottelusta todella matalalta, ja sai siten hidastettua pelin tempoa. Happeen Kotovaara oli kuitenkin pelin jälkeen mielissään voitosta.

- Tämä oli meiltä toinen peräkkäinen onnistunut ottelu. Jatkettiin siitä, mihin viime perjantaina Espoossa jäätiin. Tyytyväinen täytyy olla ottelun lopputulokseen, Kotovaara kertasi.

Hirvien päävalmentaja Mikko Lehto näki joukkueensa otteissa paljon hyvää.

- Pitkästä aikaa voi sanoa, että meillä onnistuivat hyvin kaikki kolme viisikkoa. SPV on todella vaarallinen erikoistilanteissa, mutta saimme tänään nollattua heidät sillä sektorilla. Sillä oli iso merkitys ottelun voiton kannalta, Lehto mietiskeli.

Lehto muistutti kuitenkin, että töitä on vielä reippaasti jäljellä.

- Nyt ei passaa jäädä sen suuremmin lepäilemään. Joukkueen viikonlopun ohjelmassa on pienimuotoinen leiri, jonka aikana viedään omaa juttua eteenpäin palaverien ja lajiharjoitusten kautta. Taistelu runkosarjan sijoituksista kiristyy jatkuvasti, ja me yritämme tietysti saada mahdollisimman hyvät lähtöasetelmat kevään peleihin, Lehto päättää.

Happee pelaa seuraavan kerran lauantaina 27.01, jolloin hirviteatteriin saapuu vieraaksi LASB.