OLS - Happee   4 - 5 JA

Kastellin monitoimihalli

Happee löi OLS:n jatkoajalla

Happee ja OLS kohtasivat uuden vuoden aaton alla Oulussa. Kamppailu ei tarjonnut yleisölle kovin suuria hienouksia, mutta vuosi 2017 sai silti hirvien onneksi voitokkaan päätöksen.

Happee sai otteluun todella vahvan startin ja hallitsi selvästi ensimmäisen erän kenttätapahtumia. Etenkin hirvien pallollinen peli oli määrätietoista ja tuotti jatkuvasti vaarallisia paikkoja oululaisten maalille. Painostus tuotti tulosta, sillä Happee onnistui maalinteossa peräti kolmesti Jami Mannisen, Juuso Heikkisen sekä Vili Liposen osumilla. OLS puolestaan jätettiin ensimmäisessä erässä maaleitta.

Toiseen erään oululaiset nostivat hieman karvaustaan ja pääsivät sitä kautta paremmin peliin mukaan. Happeen pallollinen peli puolestaan hidastui, eikä jalkakaan liikkunut enää yhtä rivakasti. Hirvien heikosta erästä huolimatta OLS kykeni maalaamaan vain kertaalleen, joten kolmanteen erään siirryttiin Happeen 1-3 vierasjohdossa.

Kolmas erä oli varsin tasaista vääntöä. OLS nousi heti erän alkuun tasoihin kahden peräkkäisen maalin myötä, mutta Heikkisen illan toinen onnistuminen vei hirvet uudestaan johtoon. Happee ei kuitenkaan onnistunut pitämään johtoaan varsinaisen peliajan loppuun saakka, vaan oululaisten Petri Niemelän tasoitusmaali vei ottelun jatkoajalle.

Pelin ratkaisu nähtiin heti jatkoajan ensimmäisessä vaihdossa. Hirvipuolustaja Eemil Ukkonen petasi vahvalla laitanousullaan hyvän tekopaikan Veli-Matti Hynyselle, joka pääsi pommittamaan parhaasta maalintekosektorista Happeen 4-5 voittomaalin. Näin kaksi sarjapistettä matkasi hirvien mukana Jyväskylään, OLS:n joutuessa tyytymään yhteen pisteeseen.

Illan kamppailun myötä Salibandyliigan runkosarjan kaikkien aikojen ottelutilaston kärkipaikalle siirtynyt hirvilegenda Petri Kauko piti kohtaamista varsin kaksijakoisena.

- Alku oli meiltä erittäin hyvä ja päästiin siinä nopeasti 0-3 johtoon. Toinen erä oli taas sitten todella surkeaa tekemistä, kun luovuimme pallosta aivan liian helposti. Kolmas eräkin oli hieman OLS-merkkinen, mutta roikuttiin mukana ja hoidettiin homma jatkoajalla kotiin, Kauko ynnäili.

Happeen päävalmentaja Mikko Lehto ei ollut erityisen tyytyväinen kenttätapahtumiin.

- Sarja-aikataulujen puolesta kyseessä oli vähän tällainen välipeli, joten pelaajille oli vahvasti painotettu ottelun alun merkitystä. Pelattiinkin ensimmäinen erä varsin mallikasta peliä, mutta sen jälkeen kentällä alkoi taas tapahtua kummallisia asioita. Kaiken kaikkiaan pisteisiin olen tyytyväinen, mutta pelin läpiviennissä meillä on yhä rutkasti parannettavaa, Lehto analysoi.

Happee nousi voiton myötä sarjataulukossa yhden sijan ylöspäin viidenneksi. Hirvien seuraava ottelu pelataan perjantaina 12.1., kun joukkue matkaa Espooseen Indiansin vieraaksi.