Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Nokian KrP - Happee   10 - 9 VL

Rahola Areena

Nokian KrP:n vahva erikoistilannepelaaminen liikaa Happeelle

Happee ja Nokian KrP kohtasivat torstaina Raholassa. Maali-iloitteluksi äitynyt ottelu ratkesi lopulta vasta rangaistuslaukauksilla.

Happee sai otteluun hyvän startin ja hallitsi ensimmäisen erän kenttätapahtumia. Hirvet rakensivat maalintekopaikkoja lähes jokaisessa vaihdossa onnistuen maalinteossa kolme kertaa. Kotijoukkue Nokian KrP hyödynsi omat tilaisuutensa kuitenkin todella kovalla prosentilla ja kuritti hirviä peräti neljästi.

Heti alussa liekkeihin leimahtanut ottelu jatkui vauhdikkaissa merkeissä toisessa erässä. Maaleja mätettiin vuorotahtiin, eikä kummankaan joukkueen puolustuspeli ollut parhaassa terässä. Nokialaiset käväisivät erän alkupuolella 5-3 johdossa, mutta Happee nousi tehokkaan ylivoimansa turvin rinnalle ja ohi ennen toista erätaukoa.

Kolmas erä käynnistyi Happeen johtaessa lukemin 7-8. Jami Mannisen iskemä 7-9 osuma näytti jo siivittävän hirvet voittoon, vaan toisin kävi. KrP kampesi pelin väkisin tasoihin kahdella salamamaalilla ja rauhoitti kenttätapahtumat varsinaisen peliajan loppuhetkiksi.

Ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta, jossa molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa napata voitto itselleen. Muutamista erinomaisista paikoista huolimatta pallo ei löytänyt tietään maaliin, joten voittaja oli selvitettävä RL-kilpailussa. Rankkareissa KrP onnistui kahdesti Happeen yhtä vastaan. Näin ollen KrP korjasi ottelusta kaksi sarjapistettä hirvien jouduttua tyytymään yhteen.

Nokian KrP:n kymmenestä maalista yhdeksän syntyi erikoistilanteista ja vain yksi tasakentällisin. Hirvilauma ei saanut pidettyä kurissa KrP:n tähtipelaaja Henri Johanssonia, joka naputteli iltaan kovat tehopisteet 5+1. Happeen paras oli puolestaan tehopisteet 3+2 kerännyt Jami Manninen.

Happeen päävalmentaja Mikko Lehto kummasteli lehdistötilaisuudessa pelin kulkua.

- Mielestäni pelin alku oli meiltä hyvää ja tekeminen pallon kanssa raikasta. Maalipaikkoja rakensimme paljon ja nähtyä enemmän olisi pitänyt pistää palloja pussiin. Puolustuspäässä olikin sitten varsin avoimet ovet läpi ottelun. Jostain syystä täällä Raholassa tuntuu tapahtuvan aina melko mystisiä asioita, Lehto ihmetteli.

Happee jatkaa tappion myötä sarjataulukon neljännellä sijalla. Hirvilauma pelaa ennen joulua vielä yhden ottelun, kun sarjassa kolmantena oleva EräViikingit saapuu hirviteatteriin tulevana lauantaina 16.12. klo 18.30.