Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Steelers - Happee   4 - 5

Elenia-Areena

Happee kampesi pisteet Hämeenlinnasta

Happee matkusti sunnuntaina vierasotteluun Hämeenlinnaan, jossa vastaan asettui nousujohteisesti viime aikoina esiintynyt Steelers.

Ottelusta muodostui monellakin tapaa odotetun kaltainen. Steelers ryhmitti alusta asti karvauksensa suhteellisen matalalle ja keskittyi väijymään mahdollisia vastahyökkäyksiä. Happee piti paljon palloa, mutta pelistä puuttui vaadittu terävyys ja hätäiset ratkaisut leimasivat tekemistä läpi ottelun. Muutamista hyvistä maalipaikoista huolimatta ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi osuma, jonka iski hyvässä maalivireessä viilettävä Happeen Veli-Matti Hynynen.

Toisessa erässä Happee malttoi jo pelata muutamia pidempiä hyökkäyksiä, mutta tehottomuus maalipaikoissa jatkui. Ylivoima kuitenkin onnistui, kun Jami Manninen tälläsi hirvet kahden maalin karkumatkalle. Vaikka Happee tappoi erän puolivälissä onnistuneesti kaksi alivoimaa, herpaantui keskittyminen tasaviisikoin hetkeksi erän loppuhetkillä ja Steelers hyödynsi momentuminsa naputellen pelin tasoihin.

Kolmas erä käynnistyi tasaisissa merkeissä. Pienen kyttäilyvaiheen jälkeen Happee otti ohjat käsiinsä kahdella nopealla maalilla. Ensin Peter Kotilainen onnistui komean syöttökombinaation päätteeksi ja heti perään Otto Tikka laukoi ylivoimalla hirville jälleen kahden maalin etumatkan. Steelersin Valtteri Niemi lapioi maalin edestä pian kavennusosuman, mutta Hynysen illan toinen onnistuminen toi Happeelle jälleen tilaa hengittää. Ottelun lopussa kotijoukkue onnistui vielä kerran ilman maalivahtia pelaten. Hirvien puolustus kesti kuitenkin Steelersin loppurynnistyksen erinomaisesti pelanneen maalivahti Markus Laakson johdolla, joten kaksi pistettä matkasi Happeen mukana Jyväskylään lukemin 4-5.

Veli-Matti Hynynen laukoi pelissä kaksi maalia Petri Kaukon (0+2) erinomaisista syötöistä. Jami Manninen kirjautti tehopisteet 1+1 ja Markus Laakso maalilla 26 torjuntaa. Steelersin Timo Johansson tehtaili kaksi maalia.

Happeen päävalmentaja Mikko Lehdon mukaan ottelu ei tarjonnut suuria hienouksia.

- Pelin tempo ei noussut kovin korkealle, ja siihen nähden maalipaikkoja oli paljon. Tehokas ylivoima pelasti meille kaksi pistettä, mutta muuten maalinteko oli vaikeata. Kahta pistettä tultiin hakemaan ja tässä kohtaa se riittää, Lehto paketoi.

Happeen jatkaa pelejään heti tiistaina 5.12. klo 18.30 kotiottelulla SB Welhoja vastaan. Ottelu pelataan lähestyvän itsenäisyyspäivän ja Suomen satavuotisen historian kunniaksi Suomi 100 -teemalla. Lisää ottelusta täällä!