Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Happee - Oilers  5 - 1

Monnari

Happee nujersi Oilersin - Kaukolle 400. syöttöpiste

Happee kohtasi runkosarjan kymmenennessä ottelussaan sunnuntai-iltana Esport Oilersin. Odotetun tasainen vääntö ratkesi Happeen eduksi kolmannessa erässä.

Hirvilauma aloitti ottelun todella vahvasti. Kotijoukkue hallitsi palloa ja jokainen viisikko sai vietyä pelin painopisteen espoolaisten päätyyn. Ottelun avausmaali nähtiin hieman ennen erän puoliväliä, kun Petri Kauko tarjoili maalinedustalle erinomaisen tekopaikan ja Veli-Matti Hynynen pääsi sijoittamaan pallon varmasti sisään. Syöttöpiste oli samalla Kaukolle uran 400. runkosarjassa ja Happee-ikoni ylitti näin ensimmäisenä pelaajana Salibandyliigan historiassa 400 syöttöpisteen rajapyykin. Hyvistä tekopaikoista huolimatta tuo osuma jäi erän ainoaksi, joten tauolle siirryttiin 1-0 kotijohdossa.

Toisessa erässä Oilers sai juonesta kiinni ja pyrki maltillisen pallonhallinnan kautta hidastamaan Happeen vauhdikasta menoa. Taktiikka toimi ja pian Christian Remes tasoitti ottelun iskemällä maalinedustalla kimpoilleen pallon Happee-maaliin. Erän puolivälissä vierailijoiden Onni Piiparinen komennettiin istumaan kahden minuutin rangaistusta, eikä tehokkaasti viime peleissä esiintynyt Happee-ylivoima jättänyt tilaisuutta käyttämättä. Veli-Matti Hynynen ajoi kulmasta röyhkeästi maalille ja upotti pallon toistamiseen tarkasti maalin takakulmaan.

Kolmanteen erään lähdettiin jännittävistä asetelmista Happeen johdettua niukasti 2-1. Oilers haki erän alkupuolella vimmatusti tasoitusmaalia, mutta Happee varjeli omaa maaliaan nöyrästi ja viljeli omassa pallollisessa pelissään fiksusti pitkiä hyökkäyksiä. Ottelun kulminaatiopiste nähtiin pelin viimeisellä viisiminuuttisella vierasjoukkueen sorruttua jäähyilyyn. Ensin Petri Kauko nosti ylivoimalla hirvet kahden maalin karkumatkalle ja pian Hynynen täydensi hattutemppunsa Happeen pelatessa viidellä kolmea vastaan. Lopussa Jami Manninen pääsi vielä sinetöimään päätöslukemat 5-1 tyhjään Oilers-maaliin.

Ottelun hahmo oli ehdottomasti pörssit 1+3 summannut Petri Kauko. 38-vuotissyntymäpäiväänsä eilen viettänyt Kauko on nyt koonnut 511 runkosarjaottelussa komeat tehopisteet 242+402=644. Saavutuksen arvoa nostaa luonnollisesti se, että kaikki tehopisteet ovat syntyneet Happeen paidassa. Pitkään tehokkaasti yhdessä häärinyt tutkapari Kauko-Hynynen väläytteli jälleen kerran vaarallisuuttaan.

- Olihan se jo aikakin, että Hynynen alkaa taas osumaan näistä syötöistä, Kauko kuittaili pelin jälkeen.

Happeen päävalmentaja Mikko Lehto piti ottelua tasokkaana, joskin odotettua vähämaalisempana.

- Tässä ottelussa molempien joukkueiden puolustustyöskentely oli tasaviisikoin äärimmäisen laadukasta. Myös molemmat maalivahdit, meidän Laakso ja Oilersin Kaltiainen olivat hyviä. Pallolliseen peliin jäi hieman parannettavaa, tyydyttiin loppua kohden pyörimään laidoilla eikä murtauduttu vastustajan maalia kohti tarpeeksi hanakasti. Kokonaisuutta ajatellen kuitenkin varsin ehjä peli meiltä, Lehto mietti.

Lehto pohdiskeli lehdistötilaisuudessa myös koko viikonlopun antia.

- Erittäin tyytyväinen olen tähän viikonloppuun. Meillä on tällä hetkellä 22 tervettä kenttäpelaajaa ringissä ja jokainen oli avauskokoonpanossa vähintään toisessa viikonlopun otteluista. Hienosti pelaajat ottivat vastaan tämän rotaation ja kantoivat vastuuta mallikkaasti, Lehto kehui.

Happee nousi voiton myötä sarjataulukossa sijalle 3. Hirvilauma pelaa seuraavan kerran keskiviikkona 29.11, kun joukkue matkaa sarjaa johtavan Classicin vieraaksi Tampereelle.