Happee Miehet, Salibandyliiga Miehet

Happee - Indians  5 - 8

Monnari

Happeelle kauden avaustappio

Happee ja Westend Indians väänsivät lauantaina sarjapisteistä hirviteatterissa. Ennakkoluulottomasti esiintynyt vierasjoukkue oli monella osa-alueella hirviä edellä ja vei Monnarilta mukanaan harvinaiset vieraspisteet.

Happee sai otteluun hyvän startin halliten ensimmäisen kymmenminuutisen kenttätapahtumia. Jaska Kunelius laukoi kotijoukkueen johtoon ajassa 05.16 ja Paul Kotilainen kasvatti heti perään hirvien etumatkan kahteen maaliin hienon syöttökuvion päätteeksi. Indians ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan kipusi erän loppupuolella tasoihin onnistuttuaan maalinteossa sekä ylivoimalla, että tasakentällisin.

Ottelun toinen erä oli Happeelta todella heikko ja vierailijat hyödynsivat tehokkaasti hirvien huonot hetket. Sekava puolustuspeli ja hidas reagointi tilanteisiin avasivat Indiansille useita laadukkaita maalintekopaikkoja, joista espoolaiset onnistuivat neljästi. Hirvien erän ainokaisesta vastasi ylivoimalla osunut Petri Kauko .

Kolmannessa erässä Happee nosti karvaustaan ja sai pelin painopisteen vierailijoiden päätyyn. Jonne Junkkarisen ja Jami Mannisen onnistumisilla hirvet nousivat erän loppupuolella kahden maalin päähän, mutta Heikki Iiskolan iskemä 5-8 osuma pisti stopin hirvien orastaneelle kirille. Näihin lukemiin ottelu myös päättyi ja Happeen kauden ensimmäinen tappio oli tosiasia.

Ottelun onnistujat löytyivät vierasjoukkueen riveistä, kun sekä Santeri Toropainen, että Heikki Iiskola kurittivat hirviä hattutempun veroisesti. Happee ei oikeastaan missään vaiheessa päässyt kunnolla peliin kiinni, eikä kotijoukkueesta löytynyt lauantaina kovin montaa onnistujaa. Petri Kauko ja Jami Manninen summasivat kuitenkin molemmat tehopisteet 1+1 mieheen.

Happeen päävalmentaja Mikko Lehto harmitteli omiensa heikkoa esitystä.

- Alla oli parin viikon tauko peleistä, joten ennen peliä painotettiin erityisesti ottelun alun merkitystä. Ensimmäinen kymppi olikin meiltä ihan mallikasta tekemistä, mutta loput 50 minuuttia olivat kyllä aikamoista oikomista, Lehto perkasi.

Lehdon mukaan Happeen puolustuspeli ei ollut tällä kertaa ottelun vaatimalla tasolla.

- Varsinkin meidän palloton pelaaminen jätti tänään toivomisen varaa, ja vastustaja pääsi puttailemaan useamman osuman takatolpilta tyhjiin. Lopussa viriteltiin näennäistä kiriä, mutta ei päästy enää kunnolla rinnalle. Täytyy antaa tunnustusta myös Indiansille, joka pelasi nöyrästi ja kurinalaisesti läpi ottelun. Maanantaina puetaan työhaalarit uudestaan ylle ja jatketaan harjoittelua, Lehto päätti.

Happee pelaa seuraavan kerran ensi sunnuntaina 22.10, kun joukkue kohtaa Lahdessa LASBin. Seuraava kotiottelu on vuorossa puolestaan kahden viikon päästä sunnuntaina 29.10. Turun Palloseuraa vastaan.