Happee Naiset, Naisten II divisioona

Happee Naiset - SBS Tamppi  4 - 6

Killerin liikuntakeskus

Alkuminuuttien nukkuminen kävi kalliiksi – SBS Tamppi vei voiton lopulta 4-6

Uuden vuosikymmenen ensimmäinen turnaus antoi mahdollisuuden jättää tuloksien valossa surkeasti sujunut syksy 2019 taakse ja lähteä metsästämään yhä puuttuvaa kauden avausvoittoa kotoisessa Jyväskylässä. Pelaajistossa oli tapahtunut joulutauon aikana muutoksia, niin valitettavia lopettamisia kuin iloa herättäneitä, korkean luokan paluumuuttamisiakin. Kauden aikaisempi kohtaaminen Tampin kanssa oli ollut tasainen ja jännittävä 2-1-tappio, joten usko voittoon oli ottelun alla kova.

Sitä uskoa koeteltiin kuitenkin roimasti heti alkuvihellyksen soitua, eikä mistään tasaisuudesta ollut tietoakaan. Tamppi kävi päälle valtaisalla vyöryllä ja iski korkealla intensiteetillä jokaiseen tilanteeseen meidän jäädessä umpiunessa joko jalkoihin tai viereen katselemaan. Puolen minuutin kohdalla kaveri pääsi vapaasti laukomaan parhaalta vetosektorilta pelin 0-1:een ja lisää seurasi vain 40 sekuntia myöhemmin, kun keskustaan heitetty pallo kimposi allekirjoittaneen jalasta omaan maaliin. Ottelun alkuhetkillä tamppilaisilta tuntui onnistuvan kaikki, mitä he yrittivät, ja kaukaakin lähtevät vedot upposivat järjestään yläkulmiin. Parin tällaisen seurauksena lukemat repesivät 0-4:ään ennen viiden minuutin täyttymistä, jolloin valmennuksen oli turvauduttava aikalisään ja heräteltävä joukkuetta suorapuheisin sanankääntein.

Tämä tuntui jossain määrin toimivan, tai ainakin vastustajan jatkuva maalitulva saatiin tyrehdytettyä. Siitä piti huolen myös Zeni, joka otti heti katkon jälkeen pari isoa torjuntaa, läpiajo mukaan lukien. Kaksinkamppailukovuudesta puolustuspäässä puolestaan koko joukkueelle antoi mallia loppukaudeksi remmiin palannut Annika, joka osallistui viisi minuuttia myöhemmin vahvasti myös ensimmäisen kavennusmaalin rakenteluun heittämällä keskeltä läpi koko kentän mittaisen avaussyötön (jollaisia oli käsketty kaikin keinoin välttämään), joka putosi suoraan maalinedustalla odottaneelle Anskulle. Anskulla piti vielä maltti namutella pallo takatolpalle Nealle, jolla oli näennäisen helppo työ siirtää se maaliin. Vaikea sanoa, kumpi oli hienompi, tämä maali vai seuraava, kun Tampin puolustusmuodostelma saatiin puhkottua nopealla puolenvaihdolla, Marille aukesi sauma nousta viivasta ja hän kiskaisi hirmuisen raketin takayläkulmaan. Sekä huonossa että hyvässä äärimmäisen tapahtumarikkaan avauserän jälkeen erätauolle lähdettiin siis 2-4-lukemissa.

Toisessa erässä maalitahti hyytyi, vaikka tilanteista ei ollut pulaa. Tamppi pääsi edelleen turhan helposti vetopaikoille, mutta kudit alkoivat paineen alla suuntautua enemmän ja enemmän seinille. Oman maalin edustalla alettiin myös osoittaa enemmän taistelutahtoa, niinkin paljon, että välillä purkupalloja läimittiin niin innokkaasti, että oman joukkuekaverin maila sai mennä mukana. Ensimmäinen tilastomerkintä tuli kuitenkin vasta erän ollessa puoltatoista minuuttia vaille valmis. Alma joutui rikkomaan puolittaiselle karkumatkalle päässyttä vastustajaa takaapäin, ja tuloksena oli kahden minuutin jäähy. Minuuteista ensimmäisen alivoima toimi erinomaisesti ja oli pariin otteeseen päästä jopa maalipaikoille, mutta lopulta pieni valitettava aikailu omassa päässä kostautui pallonmenetyksenä ja 2-5-osumana.

Kolmanteen erään lähdettiin ajamaan takamatkaa kiinni sekoitetuin ja kavennetuin ketjuin. Erä pysyi kuitenkin pitkään maalittomana, ja sen sijaan sitä leimasi rytke ja rytinä. Kenties mieleenpainuvimmista suorituksista vastasivat Mirkku, joka veti useampaankin otteeseen itseensä kietoutuneet vastustajat mukanaan maihin, sekä Siiri ”En kaatunut kertaakaan” Jussila, jonka kiljunta laidan yli lentäessä kuului varmasti ainakin kahvioon saakka. Lopulta, viisi minuuttia ennen loppua käynnistyi myös orastava takaa-ajo, kun Nean onnistui siivota sisään Anskun maalinedustalle pomppimaan jäänyt veto. Kun Ansku vielä itse välittömästi kaksi minuuttia myöhemmin tykitti 4-5-kavennuksen yläkulmaan, oli Tampin otettava aikalisä riviensä kasaamiseksi.

Valitettavasti vastustaja sai viimeisen sanan, kun tasoitusmaalin hakeminen katkesi tylysti kaukaa sisään lipsahtaneeseen vetoon puolitoista minuuttia ennen loppua. Tämän jälkeen usko ei enää riittänyt, ja peli päättyi lukemiin 4-6.

Kuva: Erika Kamsula

4 - 6

SBS Tamppi
2 - 40 - 12 - 1
9'MaaliVihreäsaari Nea-Leena
9'MaalisyöttöKärkelä Anmariia
12'MaaliKankaanpää Mari
12'MaalisyöttöHuhtala Siiri
28'Jäähy: 2minRinta-Pollari Alma
40'MaaliVihreäsaari Nea-Leena
40'MaalisyöttöKärkelä Anmariia
42'MaaliKärkelä Anmariia
42'MaalisyöttöTukia Veera