C1 -juniorit -03, 1. Divari

Sudet SB - Happee C1   9 - 5

Kuusankosken urheilutalo

Via Dolorosa Kouvolassa

Viime sunnuntaina Happeen C1- pojat matkasivat 1.Divisioonan runkosarjan kolmanneksi viimeisellä vierasreissullaan Kouvolaan. Paikka oli herättänyt kummastusta mystisyydellään pitkin viikkoa, mutta todettakoon, että kesken pelin hallin seinästä ei tullut autoa läpi ja hallilla toimi myös netti, isoimmat kauhukuvat vältettiin siis (näiltä osin). Joukkueen bussi pysyi myös pystyssä koko matkan, kun samana päivänä parinkin joukkueen bussit olivat käyneet penkan puolella vähän luonnottomissakin asennoissa. Ei mikään vitsailun paikka, mutta ollaan kuitenkin iloisia, että itse haavereilta vältyttiin.

Ottelun alku oli vähintäänkin sähäkkä, sillä kuuteentoista sekuntiin verkko oli soinut jo molemmissa päissä. Ensin ajassa 0.11 parketti tekee temput Happee- hyökkääjälle ja keskialueen huolimaton menetys johtaa siihen, että Hirvien kurittamisessa ennenkin kunnostautunut Pyry Makkonen pääsee laukomaan pallon etukulmasta sisään. Kuittaus tulee kuitenkin melkein samantien, kun aloituksesta #77 Matias Lämsä saa lykittyä pallon heti Susien päätyyn ja #8 Miro Oksanen on ahneena heti pallossa ja tyrkkii sen Susien maalivahti Jere Vainosen selän taakse. Peli jatkuu heti melko vauhdikkaana sähäkän alunkin jälkeen, ja Happeen johto lisää ajassa 7.10 #90 Roope Sihvola, kun Happeen keskialueen riisto tuottaa tulosta ja Roope pääsee sutimaan reboundin maalin kulmalta verkkoon. Kaksi minuuttia myöhemmin lukemat lisääntyvät 1-3:een, kun ykkönen rankaisee toistamiseen. Nyt Roope tarjoilee ja #7 Miro Åkerlund pääsee kanttaamaan keskeltä melko unelmalaukauksella pallon takayläkulmaan. Happeen avauserän dominointi jatkuu hetkeä myöhemmin ja sama pari on asialla: Happeen päätykarvi on myrkkyä ja Roope saa katkottua syötön ja pelatua pallon keskelle, josta Åkeri sutaisee sen maaliin ja lukemat 1-4 ajassa 13.03. Happeen erittäin mallikkaan avauserän kruunaa ottelun toisellaan Oksanen ajassa 16.45, kun vastahyökkäyksestä #21 Tino Keski-Jaskari tarjoilee Mirolle keskelle, josta tämän on helppo työ sijoittaa pallo yläseen ja erätaukolukemiksi 1-5.

Jos satut olemaan jyväskyläläinen, niin lopeta lukeminen tähän paikkaan; kahdessa seuraavassa erässä nimittäin Happeen kannalta tapahtui positiivisia asioita tasan nolla, ja jo tämän kirjoittaminen tekee pahaa.

Isännät tulevat toiseen erään täysin uudella asenteella ja Happeella on heti alusta vaikeuksia saada pallolla tehtyä yhtään mitään. Ensimmäinen kavennus näkee päivänvalon ajassa 22.01, kun Nuutti Ikonen pääsee ampumaan vasemmalta todella pienestä kulmasta pallon maaliin ja yllättämään Happee- vahti #20 Eliel Pääkkösen. Jatkoa seuraa ainoastaan reilu kaksi minuuttia myöhemmin, kun Happee- viisikko pelaa itsensä aivan solmuun omalla alueella ja Pyry Makkonen pääsee tuikkaamaan päivän toisensa todella helposti keskeltä ja tuo Sudet jo kahden maalin päähän. Ja erän puolivälissä hirvien umpisurkean avauskympin kruunaa erittäin "mallikas" ylihyökkääminen, ja siitä seurannut pallonmenetys, josta Susien kapteeni Ossi Ekroth pääsee erittäin vapaan nousun päätteeksi laukomaan pallon maaliin ja lukemiksi jo 4-5... Erän jälkimmäinen kymppi on vieraille täysin musta sitten vähän eri syistä, kun tuomaristo tarjoilee meille ylivoima- aikaa peräti kuuden minuutin verran ja aika reippaan 5vs3 hetken myös. Tuloksena luokattomin YV sitten E- junnuiän ja nolla maalia, näin ollen päätöserään lähdetään siis tiukasta tilanteesta 4-5.

Pienen koppipuhuttelun jälkeen vierailta toivottiin päätöserään pientä ilmeen kirkastumista, mutta ei saatu nyt ihan sitä mitä haettiin. Jo erän alussa Sudet tulee nopeasti tasoihin, kun ajassa 42.41 5-5 lukemat iskee ottelun toisellaan Ossi Ekroth, joka pääsee nousemaan vasenta laitaa pitkin ja ampumaan pallon terävästi etukulmasta maaliin. Ja se pelätty isäntien johtomaali tulee ainoastaan 30 sekuntia myöhemmin, kun Happee- viisikko möhlii pahasti omalla alueellaan avauksen kanssa, ja Pyry Makkonen iskee ottelun kolmannen maalinsa (ja jo yhdeksännen osumansa Happeeta vastaan tällä kaudella!) ja nyt oli kuulkaas tilanne se, että Sudet oli napannut ohjakset itselleen. Maalien jälkeen Happeelle tarjotaan jälleen kahtakin ylivoimaa, mutta tulos on taas hyvinkin mollivoittoinen. Vieraiden selkärangasta alkaa kuulua kevyttä natinaa erän puolivälin tienoilla, kun pallo menetetään laidassa omalla alueella, ja siitä se pelataan maalin eteen Nuutti Ikoselle, joka pääsee taitavasti uittamaan sen maalimme ja lukemiksi 7-5. Tässä vaiheessa käytetään aikalisä, ja toivotaan, että se vähän joukkuetta herättelisi. Kuitenkin sama kaava tuntuu jatkuvan, heti avaussyötön jälkeen puristetaan mailaa ilmeisesti vähän liikaa, sillä kaikki ratkaisut päättyvät pallonmenetykseen tai peittoon jäävään vetoon, pari maailmanluokan venytystä kyllä ottaa myös Susien maalilla aivan loistopelin pelannut Jere Vainonen! Viimeisellä vitosella nähdään sitten jo vähän turhautumisestakin seuranneita jäähyjä, joista ensimmäinen ajassa 55.48, tämä tosin tuli melko heppoisesti ja ja lähinnä kaukoloa lähellä olleet puolapuut saivat tilanteen näyttämään vaarallisemmalta kuin mitä se oli. Alivoima kestetään juuri ja juuri, sillä ainoastaan sekunti jäähyn päättymisen jälkeen Ekroth täydentää toisena Susien pelaajana hattutemppunsa viivalaukauksella ja ratkaisee pelin käytännössä siihen, sillä Happeen yritykset pelin lopussa ovat todella puolittaisia. Loppuluvut 9-5 iskee alle puoli minuuttia ennen loppua Mikko-Pekka Laitinen vastahyökkäyksestä ja pelin olisi voinut pelailla loppuun hyväksyen fakta, että nyt kävi näin. Sen sijaan Happeen pelaajien asenne lopussa on ehkä surullisin asia koko pelissä, sillä aivan viime sekunneillakin otetaan pari aivan turhaa jäähyä, mistä kehdataan vielä tuomareillekin napista. Painajainen päättyy vihdoin summerin soidessa.

Ottelun tilastot

Videotallenne (YouTube)

On todella erikoista, että joukkueen pelaaminen muuttuu näin radikaalisti avauserän jälkeen, sillä 40 minuuttia ottelussa Happeelta ei onnistunut kentällä yhtään mikään. Laukauksia saatiin sentään aika merkittävä määrä maaliakin kohti, mutta niidenkin laatu oli vähän niin ja näin. Puhtaita papereita ei hirvien kokoonpanosta voi antaa oikein kellekkään. Sen sijaan isäntien puolelle täytyy hattua nostaa, sillä Sudet pelasi todella mallikkaan ja kurinalaisen ottelun ja joukkueen nousu neljän maalin takaa neljän maalin voittoon oli vakuuttavaa katseltavaa. Maalissa Jere Vainonen napsi peräti 43 torjuntaa, millä hän oli kyllä ottelun ykköshahmo. Lisäksi kolmen maalin Pyry Makkonen ja Ossi Ekroth olivat todella tehokkaalla päällä, ja koko Susien ykköskentän pelaaminen oli läpi ottelun kontrolloitua ja tehokasta. Valitettavasti Happee ei jostain syystä pystynyt nyt vastaamaan tähän lainkaan, ja joukkueella onkin pieni mietinnän paikka siinä, mikä meni nyt näin pahasti pieleen. Myös asenteen on syytä muuttua tulevaisuudessa ja oman pään pitäisi jokaisella pysyä kasassa, oli tulos mikä tahansa.

Näitä ohipelejä kuitenkin tulee kaikille joukkueille kauden aikana, ja ihan hyväkin, että se tuli tähän vaiheeseen. Sarjan kärki pysyi edelleen tiukkana, kun sekä ÅIF/PSS että M-Team hävisivät myös omat ottelunsa viikonloppuna, joten mitään ei onneksi vielä menetetty. Nyt saatiin tarpeellinen muistutus jälleen peliasenteen tärkeydestä ja siitä, että matsit kestävät edelleen sen 60 minuuttia.

Seuraavaksi täytyy kuitenkin nostaa päätä pystyyn, sillä seuraava koitos on edessä jo tulevana sunnuntaina 3.2. kun matkaamme Hämeenlinnaan Steelersin vieraaksi. Kasvojen pesun paikka on edessä, ja nyt saa odottaa, että Iittala- hallin areenalle marssiikin täysin uudella ilmeellä pelaava Happee! Myös Eliittisarja jatkuu tulevana viikonloppuna, kun Happee Valkoinen kohtaa lauantaina 2.2. Killerillä FBC Turun sekä SBS Masku/SBS Wirmon.

Lopuksi vielä onnittelut Susille komeasta voitosta, kiitos hyvistä järjestelyistä ja onnea loppukevään peleihin, toivottavasti salbandykevät on myös Kouvolassa pitkä ja menestyksekäs!

- JK -

Sudet SB

9 - 5

1 - 53 - 05 - 0
0'MaaliOksanen Miro
0'MaalisyöttöLämsä Matias
7'MaaliSihvola Roope
7'MaalisyöttöIlomäki Nikolas
9'MaaliÅkerlund Miro
9'MaalisyöttöSihvola Roope
13'MaaliÅkerlund Miro
13'MaalisyöttöSihvola Roope
16'MaaliOksanen Miro
16'MaalisyöttöKeski-Jaskari Tino
59'Jäähy: 2minPaananen Joel
59'Jäähy: 2minSihvola Roope