C1 -juniorit -03, 1. Divari

Happee C1 - RSS Panthers/Fosu  8 - 2

Palokan koulukeskus

Panthers/FoSu kaatui näytöstyyliin Palokassa!

Sunnuntaina 20.1. oli Happeen C1- pojilla edessä tämän vuoden tähän mennessä kovin haaste, kun vieraaksemme Palokan koulukeskukselle rullaili Riihimäeltä ja muualta RSS Panthers/FoSu. Vieraat kyttäilivät sarjataulukossa vain kaksi sijaa takanamme, sijalla neljä, joten todella kova kamppailu oli varmastikin edessä. Happee sai otteluun maksimirosterin mukaan, ja seitsemän poikaa lähti vieläpä pelaamaan Eliittisarjan pelejä Tampereelle; välillä näinkin. Vieraiden rosteri oli sen sijaan melko kapea, mutta mukana olivat kuitenkin esimerkiksi joukkueen pörssikärjet Eevertti Hietanen ja Roope Heikkilä.

Happeen aloitus on kuitenkin terävä, sillä ensimmäisiin vaihtoihin keritään jo tuhlata muutamakin hyvä maalipaikka, kunnes ajassa 3.46 myös helähtää ensimmäisen kerran vieraiden maalivahti Simo Laakson selän takana; #16 Joel Paananen saa katkottua Panthers- puolustajan avauksen keskialueella, sen jälkeen haasto keskustaan ja hyvä toimitus maalille, josta Laakson torjuman irtopallon maaliin lakaisee maaliin yhdellä kädellä #90 Roope Sihvola. Seuraavaa maalia keritään odottaa vain 11 sekuntia, kun Happeen kakkoskenttä saa pallon heti aloituksesta vieraiden päätyyn; #5 Eelis Kovala voittaa pallon kulmassa, vie sen maalin taakse ja tarjoilee sen sieltä keskustaan #77 Matias Lämsälle ja Matti saa pitkästä aikaa iskeä pallon maaliin Divarissa! Vieraille ei ensimmäisessä erässä tarjoilla mitään ilmaiseksi, eivätkä Pantterit oikein kunnon maalipaikoille missään vaiheessa pääsekkään. Happee pääsee koittamaan myös ylivoimaa kertaalleen, mutta ihan hyvästä pyörityksestä huolimatta maali ei palkinnoksi saatu. 3-0 osuma näkee päivänvalon erän loppupuolella, kun ajassa 16.27 #8 Miro Oksanen toimittaa oikealta pallon oikea- aikaisesti maalille, josta hyvät pesäpalloilijan taidot omaava #88 Vilho Leskelä runnoo pallon maaliin! Ja vieraiden kurittamista avauserässä jatketaan vielä maalin verran, kun noin puolitoista minuuttia ennen taukoa Happee- puolustajista #98 Aapo Heiska ottaa ensin todella ison peiton omassa päässä, josta pallo kääntyy vastahyökkäykseen; Matti tarjoilee oikealle #27 Iivari Saikkoselle ja Iikku kanttaa todella vapaasta tilasta pallon neljännen kerran vieraiden verkkoon. 4-0 numeroista siirrytään myös ensimmäiselle erätauolle.

Toiseen erään vieraat muokkasivat aavistuksen verran kokoonpanoaan, ja yhteen laitettu tehoduo Heikkilä-Hietanen olikin vaarallisena heti alusta lähtien. Erän ensimmäiset 12 minuuttia olivat Happeelta todella heikkoa pelaamista molempiin suuntiin, kun omalla alueella merkit alkoivat yhtäkkiä unohtua selän taakse ja hyökkäyspäässä veto kuin veto upposi joko peittoon tai liikuntasalin seinille; erässä Simo Laaksolle kirjattiin ainoastaan kolme torjuntaa... Erän puolivälin tienoilla nähdään isäntien synkin hetki, kun vieraat päästetään kahdessa minuutissa jo kahden maalin päähän. Ensin ajassa 29.27 Happee- viisikon pahasta ylihyökkäyksestä Hietanen ja Heikkilä pääsevät kahdella nollaa vastaan hyökkäykseen eikä takakarvauskaan maalia saa estetty, kun Heikkilä pallon pääsee verkkoon todella vapaasti sutaisemaan ohi voimattoman #31 Aare Itäpuiston. Ja jatkoa seuraa pari minuuttia myöhemmin, kun nyt viisikko on unten mailla omalla alueellamme ja sama tehoduo on asialla myös nyt, mutta eri rooleissa; Heikkilä tarjoilee maalin takaa ja keskelle vapaaksi unohtunut Hietanen pääsee iskemään vieraat kahden maalin päähän. Ja hirveästi ei maalin jälkeen helpota, kun Happee- hyökkääjä ottaa hyökkäyspäässä todella tyhmän ja turhan jäähyn mailaanlyönnistä (lisääkin vieraiden penkki vähemmän yllättäen vaati, mutta jopa minun matikallani saadaan se yhtälö, että kun kentällä nähdään yksi rike, niin siitä vihelletään yksi jäähy :)). Alivoima on kuitenkin terästä ja vaikka Panthersien vaarallinen ykkös-YV palloa hyvin liikuttelikin, saatiin heidät pääosin pidettyä pois hyviltä maalipaikoilta. Ja alivoiman loppupuolella päästään ripottelemaan vähän suolaa vieraiden haavoihin, kun tukkoinen ylivoima saa katsella vierestä #7 Miro Åkerlundin terävän nousun laitaa pitkin ja todella tarkan laukauksen taka- alakulmaan, numeroiden muuttuessa 6-2:een. Maalin jälkeen vieraiden kakkos-YV ei saa mitään aikaan, ja alivoima saadaan tapettua onnistuneesti! Hetken päästä nähdään kuitenkin ottelun ensimmäiseksi ja ainoaksi jäänyt vihellysvirhe, kun #79 Veeti Nikoskisen täysin puhdas kylki- kylkeen kontakti aiheuttaa melko luonnottoman jäähyvihellyksen, joka tällä kertaa perustui selkeästi ainoastaan vastustajan heikkoon kontaktin vastaanottoon ja siitä seuranneeseen vähän pahannäköiseen kaatumiseen... Mutta alivoima ei tälläkään kertaa anna vieraille minkäänlaista palkintoa ja myöskään tämä erikoistilanne ei maalia tuota. Sen sijaan hieman jäähyn päättymisen jälkeen vieraiden pelaaja avaa sanaisen arkkunsa toisen tuomarin suuntaan ja siitä hän ei saa palkinnoksi päänsilitystä, vaan 2+10 minuutin istunnon Palokan jäähypenkillä (eikä edes niin kauhean mukavalla, sillä pehmusteita ei ollut). Erän lopun tynkäylivoima ei tuota ihmeellisyyksiä ja päätöserään siirrytään lukemista 5-2.

Päätöserän alkuun ei ylivoima onnistu, ja peli jatkuu kohtalaisen tasaisena. Vieraat saavat muutamia hyviä maalipaikkoja aikaan, mutta pari kertaa Arre pelastaa meidät isolla seivillä ja pari kertaa Aaren pelastaa tolppa/ylärima. Tosin sama pätee myös toisessa päässä, ja päätöserässä molemmat maalivahdit joutuvatkin hikoilemaan huomattavasti toista erää enemmän. Pientä rutinaa vieraiden selkärangasta alkaa kuulua ajassa 45.27, kun Laakso joutuu kaatamaan läpiajossa olleen Eeliksen, ja pallo ei aivan ehdi vieriä yli maaliviivan, mutta rangaistuslaukaus tuomitaan silti. Laukausta asettuu ampumaan "spesialistimme" Aapo (jolta myös varakenkien varakenkien varakengät menivät uusiksi päätöserässä :D), ja Aapon varmoilla patenttiveiveillä pallo päätyy verkkoon ja lukemat muuttuvat 6-2:een. Vaikka vieraat jatkavatkin hyvää yrittämistä lisämaalien saamiseksi, hirveää paloa siihen ei tunnu kuitenkaan löytyvän, sillä vastahyökkäyksissä Happeen pelaajille aukeaa aivan luonnottoman paljon tilaa koko ajan. Kun aika alkaa valua tiimalasissa hukkaan, ei Happee kuitenkaan löysää yhtään, ja ajassa 51.38 seitsemännen maalimme iskee kapteeni #17 Nikolas Ilomäki, kun Jokke tarjoilee hänelle pallon keskikaistalle ja hieman epäonnistunutkin laukaus uppoaa Laakson kainalosta maaliin.Loppupelin Happee puolustaa pallolla erittäin fiksusti ja kärsivällisesti, ja päätöslukemat 8-2:een pääsee Nikke iskemään vielä pari minuuttia ennen loppua, kun Roopen syöttö vasemmalta kimpoaa parinkin Panthers- pakin kautta keskelle, josta Nikke lyö sen sisään. Lopussa ei enää mitään maata mullistavaa nähdä, ja loppuluvut kirjataan näin 8-2.

Ottelu ei muodostunut miksikään klassikoksi, mitä näiden joukkueiden välillä on totuttu yleensä näkemään. Vieraat olivat liikeellä ainoastaan 13+2 vahvuisella kokoonpanolla ja se varmasti osansa teki. Mutta Happeelta kuitenkin erittäin vahva puolustusesitys, joilla Panthersien ykköstähdiltä saatiin isommat tehot puolustettua pois. Päätöserässä oltiin ennen kaikkea fiksuja pallon kanssa, ja sillä puolustettiin myös hyvin ja saatiin vastustajan hyökkäys väsytettyä. Hyökkäyspäässäkin tuhlailtiin taas aivan riittävästi, mutta kahdeksan täysosumaa on kuitenkin ihan kelvollinen tulos.

Kiitos ja anteeksi vieraille, toivotamme RSS Panthers/FoSulle tsemppiä loppukauden peleihin!

Ottelun tilastot

Tallenne (YouTube)

Ottelun pörssikuninkaana hääri Jokke tehoilla 0+3. Kahteen pörssiin pääsivät Nikke (2+0), Roope (1+1) ja Matti (1+1). Pisteiden takaa on nostettava esiin koko puolustajakuusikko, jotka eivät tänään antaneet mitään ilmaiseksi omalla alueella Panthersien vaarallisille hyökkääjille. Lisäksi rankkarinkin hankkinut ja ainakin pari tolppaa kilauttanut Eelis oli tänäänkin jälleen koko joukkueesta parhaalla taisteluilmeellä mukana ja olisi panoksellaan jokusen täysosumankin ansainnut.

Loppuun vielä semmoinen huomio, että vaikka vieraiden edustaja ensimmäisen erän jälkeen muistuttikin erästä Happeen pelaajaa käytöstavoista (ihan syystä toki tämä tilanne), niin omasta puolestamme olisi ollut ihan mukava myös kätellä jokainen vieraiden toimihenkilö pelin jälkeen, nyt tulokseksi jäi ainoastaan 2/5. Ironia on hauska laji, vai mitä?

Myös Tampereen suunnalta saimme kuulla ilouutisia, kun Eliittisarjan neljännen pelipäivän pelannut Happee Valkoinen nappasi vihdoin avausvoittonsa sarjassa! Avauspelissä vielä sarjakärki KaKo oli melkoisen ylivoimainen 1-9 voitolla, mutta toisesta pelistä Happee nappasi peräti 1-10 voiton OU:n kustannuksella! Meidän pelaajistamme #4 Roope Lojander ja #87 Aapo Koto onnistuivat maalinteossa kahdesti ja #10 Leo Lamminpää puolestaan alusti kaksi osumaa. OU- pelin maalissa pelannut #7 Niko Viljanen kirjautti 13/14 torjuntaa.

Voitollisina ja parempitapaisina ihmisinä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonloppua, kun lauantaina 26.1. matkaamme Kouvolan suunnalle; Kuusankosken urheilutalolla vastaan asettuu Sudet SB. Eliittisarja puolestaan jatkuu Helmikuun puolella 2.2. kotiturnauksella Killerillä.

Jatketaan harjoituksia ja mennään eteenpäin, niin pelaajina kuin hyvin käyttäytyvinä ihmisinä.

- JK -

8 - 2

RSS Panthers/Fosu
4 - 01 - 23 - 0
3'MaaliSihvola Roope
3'MaalisyöttöPaananen Joel
3'MaaliLämsä Matias
3'MaalisyöttöKovala Eelis
16'MaaliLeskelä Vilho
16'MaalisyöttöOksanen Miro
18'MaaliSaikkonen Iivari
18'MaalisyöttöLämsä Matias
34'Jäähy: 2minLeskelä Vilho
35'MaaliÅkerlund Miro
35'MaalisyöttöPaananen Joel
36'Jäähy: 2minNikoskinen Veeti
45'MaaliHeiska Aapo
51'MaaliIlomäki Nikolas
51'MaalisyöttöPaananen Joel
57'MaaliIlomäki Nikolas
57'MaalisyöttöSihvola Roope