C1 -juniorit -03, 1. Divari

Happee C1 - USB  7 - 5

Palokan koulukeskus

Palokan kotitaika säilyi

Viime lauantaina 1.12.2018 Happee pelasi C1- poikien 1.Divisioonassa viimeisen kotiottelunsa vuoden 2018 puolella, kun vieraaksi saapui hyvän talvivireen löytänyt USB Uudestakaupungista. Edellinen joukkueiden kohtaaminen Laitilassa Lokakuussa oli päättynyt Happeen 8-11, ja aivan yhtä tiukkaa ottelua odotettiin nytkin. USB saapui otteluun parhaalla kokoonpanollaan, Happeelta sen sijaan olivat taas kaiken maan taudit verottaneet ihan kunnolla porukkaa. No, onneksi rosteri on tällä kaudella laaja, joten muutamat sairastelut eivät meitä heikennä yhtään!

Happeen otteluiden alut ovat viime aikoina olleet todella heikkoja, mutta nyt pystyttiin pelaamaan ihan tasapainoinen alku, vaikka vieraat tulivatkin peliin todella hyvällä jalalla ja olivat avauserässä selkeästi pallollisempi joukkue; bussijaloista ei ollut tietoakaan. USB iskeekin ottelun avausmaalin ajassa 3.25, kun Happeen viisikko lähtee hyökkäämään hieman liian innokkaasti ja keskialueen menetyksen jälkeen jäädään hieman levälleen. Hermanni Konttila tarjoilee vasemmalle USB:n vaaralliselle maalintekijälle Erno Haapanalalle, joka ampuu pienestä kulmasta tulisesti ja tarkasti pallon takakulmaan ohi Happee- vahti #25 Jesse Jokelan. Happee ei tästä kuitenkaan hätkähdä, ja reilun kuuden minuutin pelin jälkeen saadaan palkinto #7 Miro Åkerlundin hienon soolomaalin muodossa; kulmasta sisäänlyönti ensin USB- puolustajan jalkoihin ja siitä irtopallo vielä itselle ja hieno veto vasempaan yläseen. Erän puolenvälin tienoilla nähdäänkin sitten taas parin maalin tehohetki, kun ensin Jessen pitkä heitto löytää Åkerin ja sijoittaa lukemat 2-1:een ja puoli minuuttia tästä, niin #8 Miro Oksanen runnoo pallon väkisin puolustuksen läpi verkon perukoille. USB kuitenkin jatkaa tämän jälkeen hyvää pallollista myllyään, ja Happee on hieman ottavana osapuolena, mutta puolustus ja erässä 12 kertaa torjunut Jesse kestävät. Kuitenkin reilu kolme minuuttia ennen taukoa nähdään USB:n kavennus, kun puolustus ylipelaa 1vs1 tilanteen ohi ja Nooa Laurila pääsee oikealta niittaamaan tarkalla vedolla pallon maaliin ja erätaukolukemat 3-2. Laukaukset maalia kohti erässä vieraille 10-14, joten parannettavaa jäi paljon vielä seuraaviin eriin.

Toisessa erässä Happee saa pallollista peliään huomattavasti parannettua, mutta myös USB puolustaa todella hyvin eikä laukauksia saada maalia päin siltikään ihan liikaa. Toisaalta myös toisessa päässä ollaan hereillä ja Happee- puolustuksesta etenkin #10 Leo Lamminpää ja #24 Saska Laurila ottavat erässä isoja peittoja ja tärkeitä katkoja, joilla pidetään vieraat tämä erä nollilla. Erän puolivälin tienoilla saadaan todella tehokas reilu minuutin jakso, jonka aikana maalataan lähes samoilta jalansijoilta vasemmalta oikeaan takakulmaan peräti kolmesti. Ensin Åkeri saa pelattua USB- karvauksen ohi pallon #16 Joel Paanaselle, joka tällää ensimmäisen. Sitten Iikku saa katkottua keskialueella syötön, jonka jälkeen terävä spurtti vasemmalle ja hirmuinen veto aivan yläkulmaan ja lukemiksi 5-2. Ja vain 12 sekuntia myöhemmin Jokke riistää pallon omalla alueellamme, purjehtii koko kentän läpi tuonne vasemman puolen herkälle pisteelle ja pistää lukemat jo 6-2:een. Lisää maaleja ei erässä nähdä, vaikka melkein heti kuudennen maalin jälkeen päästään koittamaan ylivoimaakin ensimmäisen (ja ainoan) kerran ottelussa. Viimeiseen erään lähdetään siis lukemista 6-2. Maalien lisäksi erässä pientä nauruntapaista hymähtelyä aiheuttivat toisen päätuomarin nilkkaralli Happee- maalin takana sekä #98 Aapo Heiskan kenkä- case.

Päätöerää ennen Happeen kopissa painotettiin, että puolustusasenteen tuli nyt pysyä samalla asteella, sillä USB oli ennenkin noussut takaa viimeisessä erässä, joten yhtään ei ollut varaa antaa siimaa. Päätöserä säilyykin maalittomana vieraiden painostuksesta huolimatta yli puoleenväliin saakka kunnes ajassa 53.34 Erno Haapanala pääsee ajamaan kulmasta pienen merkkivirheen johdosta maalille ja tuikkaamaan lukemiksi 6-3. Kolme minuuttia tästä myöhemmin nähdään kuitenkin Happeen ottelun viimeinen maali, ja se onkin samalla päivän hienoin. #17 Nikolas Ilomäki aavistaa Happee- päädyssä USB- pelaajien syötön oikein ja saa sen katkottua ja pelattua pallon laitaa pitkin Åkerille. Hän puolestaan haastaa poikkikentän vasemmalle ja tarjoilee oikeaan laitaan #22 Santeri Kujalalle. Sane malttaa pitää palloa hetken ja tarjoilee sitten keskeltä nousevalle Nikelle, joka puolestaan syöttää vielä vielä maalin vasemmalle puolelle Jokelle, joka pääsee puttaamaan täysin vapaasti pallon puolityhjään maaliin ja samalla hattutemppunsa täyteen (huom; yksi hattu lensi kentälle). Erän loppuun Happee- hyökkääjä rikkoo vielä keskialueella ja USB- pääsee ylivoimalle. 50 sekuntia ennen summeria nähdäänkin kavennus, kun Happee- kärki yrittää vähän turhan hanakkaasti paineistaa USB- ylivoiman pohjaa ja keskelle aukeaa juuri poikittaissyötön verran tilaa. USB- kapteeni Jami Lehtinen pelaa pallon oikealta vasemmalle ja Erno Haapanala tällää yllättävällä laukauksella pallon Jessen jalkojen välistä maaliin ja USB nousee vielä kolmen maalin päähän. Päätösminuutilla USB hakee vielä lisäkavennuksia ilman maalivahtia ja valitettavasti Happee- miehistöllä on mielessä vain tyhjiin tekeminen. Siksi pallo hukataankin aivan turhaan vielä pari sekuntia ennen loppua ja Daniel Vuoristo rankaisee viivavedolla vielä ajassa 59.58 ja loppulukemiksi muotoutuvat tällä kertaa 7-5.

Viimeistä minuuttia lukuunottamatta Happee pystyi esittämään nyt melko tasapainoisen esityksen, ja vaikka USB painostikin ajoittain todella hyvin ja haki vetoja todella paljon. Puolustus oli kuitenkin nyt hyvällä tolalla ja tolppien välissä Jesse pelasi loistopelin 27 torjunnallaan sekä yhdellä komealla syöttöpisteellä. Päätöserässä pelattiin pallon kanssa fiksusti eikä tarjottu vieraille liikaa mahdollisuuksia lisämaaleille, mitä nyt viimeinen minuutti oli aika heikko. Mutta 59 minuuttia kun pelaat hyvin, niin se riittää jo aika pitkälle ja on huomattava parannus aikaisempien pelin 30-40 minuutin hyviin jaksoihin. Jessen lisäksi ottelun hahmoina hattutempun paukuttanut Jokke sekä tehot 2+1 summannut Åkeri. Muutenkaan ei Happee- miehistöstä pelissä oikein heikkoja lenkkejä löytynyt ja kaikki pelasivat tonttinsa erittäin mallikkaasti loppuun saakka. Vieraiden parhaimmistoa ottelussa niinikään hatullisen iskenyt Erno Haapanala sekä jatkuvana maalintekouhkana häärinyt Jami Lehtinen.

Ottelun tilastot

Videotallenne (YouTube)

Näin Happeen kotitaika säilyy vuoden 2018 loppuun asti, sillä Jyväskylästä ei viidessä kotipelissämme yksikään vierailija kykene voittoa hakemaan, ja Paloaksta ei vieläpä pistettäkään (Merikoski pystyi Vaajakoskelta yhden pisteen nappaamaan). Vielä ennen joulutaukoa olisi kuitenkin edessä kaksi vieraspeliä, kun tulevana sunnuntaina 9.12. matkaamme Tampereen AutoCenter Areenalle Kooveen vieraaksi ja vuosi päätetään parhaalla mahdollisella tavalla eli Derbyn merkeissä keskiviikkona 12.12. Mikkelissä Hatsinan isännöimänä. Nämä pelit kun pystytään pelaamaan kunnialla loppuun koko 60 minuuttisen ajan, niin voidaan hyvillä mielin siirtyä joulutauon viettoon!

- JK -

7 - 5

USB
3 - 23 - 01 - 3
6'MaaliÅkerlund Miro
9'MaaliÅkerlund Miro
9'MaalisyöttöJokela Jesse
10'MaaliOksanen Miro
10'MaalisyöttöHeiska Aapo
28'MaaliPaananen Joel
28'MaalisyöttöÅkerlund Miro
29'MaaliSaikkonen Iivari
29'MaalisyöttöRossi Ville
29'MaaliPaananen Joel
56'MaaliPaananen Joel
56'MaalisyöttöIlomäki Nikolas
57'Jäähy: 2minOksanen Miro